SON DAKİKA

Haberertesi
Sait Temur

UTKU DİYE BİRİ!

UTKU DİYE BİRİ!
Bu haber 25 Mart 2019 - 6:15 'de eklendi ve 281 views kez görüntülendi.

Sait TEMUR
Siyasi yaşamının başlamasındaki en önemli etken Ahmet Taner Kışlalı…
Ailesinin İzmir’in Çiğli ilçesinde Egekent’te bir kooperatife üye olarak ev sahibi olduğu dönem onun yaşamı da Çiğli’de şekillenmeye başlamıştı…
Fuar alanında bir panel düzenlenir ve panelin konuşmacısı da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkanı, Cumhuriyet yazarı Ahmet Taner Kışlalı’dır. Annesi panele giderken oğlunu da yanına alır…
Oğlu panelde Kışlalı’yı dikkatle dinler ve o günden sonra hayata bakışı değişir…
*****

18 yaşına ayak bastığı gün CHP Çiğli ilçesine üye olması ise siyaset yaşamının başlangıcıydı. İlçe gençlik kolu başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği, il yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkanlığına örgütünün desteğini arkasına alarak gelmiş…
*****
“UTKU ÇAĞLAYAN MEYDANINDA”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’nın düzenlediği “Cumhuriyet Mitinglerinde” sıra İstanbuldaydı. Çağlayan Meydanı tarihi bir mitinge tanıklık ediyordu. Çağlayan’a çıkan yolları tamamen dolduran yurttaşlar, “Ne şeriat ne darbe, tam demokratik Türkiye” “Toprak vatandır, satılamaz” “Kahrolsun ABD emperyalizmi” sloganları ile meydana akın ediyordu.
*****
Ben de Tuncay Özkan’nın mitingine ilk kez katılıyordum. Meyana ilk girdiğimde anons yaparak kitleyi coşturan bir ses dikkatimi çekti. Miting Kürsüsüne yaklaştıkça sesi daha dikkatli duyup anons yapan görevliyi görmeye çalıştığım sırada anons yapan sesin sahneye Tolga Çandar’ı davet ettiğini duyduğum an olduğum yerde kaldım. Kendisini ilk kez “Türküleri Ege’nin” kasetiyle dinleyip sevdiğim ve daha sonra iyi bir dost olduğum Tolga Çandar’ı olduğum yerden dinlemek haberden daha cazipti.
*****
Tolga ağabeyin sahnesi bittiğinde mikrofon yine o “gür sese” geçtmişti, pek de umursamadan “Tuncay Özkan’ı ne zaman anons edecek” kaygısıyla sahneye doğru ilerlemeye çalışıyordum…
*****
Yanımdaki arkadaşım Tuncay Özkan’nın mitinglerini sürekli takip eden, ekibini de iyi tanıyan biriydi. Arkadaşım, “Bu Utku felaket biri, bunun geleceği parlak” diye söylendi. “Kim bu Utku?” dediğimde “elinde mikrofon olan delikanlı” dedi…
*****
“CHP ÇİĞLİ İLÇE BAŞKANI”
Yıllar sonra CHP’de kongre süreçleri başlamıştı.
Kalemine, yüreğine ve duruşuna güvendiğim arkadaşım Adnan Bulut, sosyal medya hesabından “benim adayım Utku Gümrükçü” diye yazdığında Çağlayan Meydanındaki arkadaşımın sözlerini anımsadım. Utku Gümrükçü Çiğli ilçe kongresinde ilçe başkanı seçilmişti. Tuncay Özkan’nın yol arkadaşı, yüreğine, duruşuna ve dostluğuna her daim güvendiğim Adnan Bulut’tan telefonun alıp Utku Gümrükçü’yü aradım. Çağlayan’da duyduğum o ses karşımdaydı. Son derece kibar, saygılı ve özgüven sahibi olduğu belliydi. İlçe başkanlığı için kendisini kutladım ve gelecek için temennilerimi paylaştım.
*****
Utku Gümrükçü’yü o günden itibaren daha dikkatle takip etmeye başladım.
İzmir İl Kongresinde Başkan Adayı olduğunda kongre konuşmasını, özellikle “ben adam satmam” sözlerinin salondaki yankılanışını nefesimi tutarak dinlemiş ve Çağlayanda ki arkadaşımın “Bu Utku felaket biri, bunun geleceği parlak” sözlerini yeniden anımsamıştım.
*****
İl kongresinde başkanlık yarışını kaybetmiş ancak bir an bile duraklamadan ilçesinde sokak çalışmalarına dönmüştü. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %65 oy oranına ulaşmış ancak “neden %75-80’i bulamadık?” diye hayıflanıyordu.
*****
“CHP ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI”
Yerel seçim süreci başladığında da ilk aklıma gelen ilçelerden biri Çiğli olmuştu.
İzmir’in Çiğli ilçesinde CHP’nin 18 aday adayı vardı. Utku Gümrükçü de onlardan biriydi… Belediye başkanı olmak isteyen 18 kişiden birisi ilan edilecekti, doğal olarak kıyasıya bir “aday adayı” süreci yaşandı.
Aday adayları mahalle mahalle, sokak sokak çalışırken haftanın iki üç günü de CHP genel merkezinin koridorlarını aşındırıyorlardı.
Utku Gümrükçü bu süreçte de kendine özgü farkını ortaya koydu…
“Ben 20 yıldır partideyim, bir ay öncesine kadar da ilçe başkanıydım. Kendimi kime, niçin ve nasıl tanıtayım?” Diyerek ne alan çalışması yaptı ne de CHP genel merkezinin koridorlarında nöbet tuttu.
*****
Utku Gümrükçü Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı, Gümrükçü, ilk açıklamasında, “Ahmet’in, Mehmet’in, Utku’nun belediyecilik modeli olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik modeli olur. Bizler partimizin yerel politikalarına ve ilkelerine uygun belediyecilik yapacağız…” diyerek alana çıktı.
Gümrükçü, belkide “Gülümseyen Çiğli” sloganı ile Türkiye’de ilk kez faklı bir seçim kampanyası sürdürüyor. Gerginliklerden uzak, espirilerle dolu, umut veren, ayağı yere basan vaatlerle Çiğlililerin yüzünü şimdiden gülümsetmeyi başardı bile.
*****
YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR!
Gümrükçü, “Yürüyelim Arkadaşlar” diyerek Çiğli sokaklarında gezerken
Ben de kendisine Nazım Usta’nın bir şiirini armağan ediyorum.

“Hoş geldin! 
Kesilmiş bir kol gibi 
omuz başımızdaydı boşluğun… 
Hoş geldin! 
Ayrılık uzun sürdü. 
Özledik. 
Gözledik… 
Hoş geldin! 
Biz, bıraktığın gibiyiz. 
Ustalaştık biraz daha 
taşı kırmakta, dostu düşmandan ayırmakta… 
Hoş geldin…
Yerin hazır.
Hoş geldin. 
Dinleyip diyecek çok. 
Fakat uzun söze vaktimiz yok. 
YÜRÜYELİM…”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA