SON DAKİKA

Haberertesi

UTKU GÜMRÜKÇÜ OLMASIN!

UTKU GÜMRÜKÇÜ OLMASIN!
Bu haber 22 Şubat 2022 - 6:42 'de eklendi ve 240 views kez görüntülendi.

UTKU GÜMRÜKÇÜ OLMASIN!
Gündem/Sait TEMUR

Önce unutanlar için kısa bir “Utku Gümrükçü” hatırlatması yapalım.

Gümrükçü, 18 yaşına ayak bastığı gün CHP Çiğli ilçesine üye olarak siyaset’e başlamış, İlçe gençlik kolu başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği, il yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı ve İzmir İl Başkan adaylığı sürecinde parti örgütünün desteğini alarak yürümüş bir isim.

SİYASETİNDE KAVGA YOK!

Bu süreci incelediğimizde Gümrükçü’nün “parti içi kavga değil” tam aksine “parti tüzüğüne uygun” “siyaset yarışı” yaptığını görüyoruz…
İlçede siyaset yaparken yarıştığı partililerle ertesi gün kol kola girmiş.
İl kongresinde yarıştığı il başkanıyla gayet uyumlu çalışıyor…
Çiğli belediye başkan adaylığında yarıştığı “aday adaylarıyla” sorunu yok.

BELEDİYECİLİĞİNDE KAVGA YOK!

İkinci hatırlatma;
Utku Gümrükçü Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığı gün, “Ahmet’in, Mehmet’in, Utku’nun belediyecilik modeli olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik modeli olur. Bizler partimizin yerel politikalarına ve ilkelerine uygun belediyecilik yapacağız…” diyen Gümrükçü Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe belediye meclisi ve Büyükşehir meclisi ile gayet uyumlu çalışıyor.

“ÇİĞLİ’YE TRAMVAY GELİYOR!”
Bu uyumlu (kavgasız!) dönemde Çiğli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Harmandalı’da “Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama ve Harmandalı Biyogaz ve Elektrik Üretim Tesisini” hizmete aldı.

İkinci olarak hayata geçirilen proje ise Çiğli’nin iki yakasını bir araya getiriyordu; “Çiğli Tramvayı” evet, Çiğli Tramvayı Çiğlililerin en büyük rüyasıydı.
Evet, o Tramvayın temeli de atıldı ve projenin yüzde 50’si tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlatılan Güzeltepe mahallesi başta olmak üzere “Kentsel dönüşüm ofisleri” kuruluyor, projeler mahalle sakinleriyle paylaşılıyor.

Bu üç proje sadece birer örnek… “Kavga eden bir belediye başkanı” ilçesine bu hizmetleri getirebilir mi?

Gelelim asıl konuya…

Başkan Gümrükçü bir gazeteye verdiği demeçte Nisa’n ayında yapılacak seçimlerde “İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliğine” aday olabileceğini söylemiş…
Kıyamet koptu…
İtirazlardan bazıları şöyle;
– Belediye başkanından Grup Başkanvekili olamaz!
– Sen önce Çiğli’ye bak!
– Parti içi kavga çıkarmak istiyor!
– Tam da birlik beraberliğe ihtiyacımız varken…!
– Eeeyy il başkanı nerdesin? Müdahale et!

Peki itiraz edenler/ettirenler kim, kimler?
Hani arada sırada “Siyasette gençlerin önünü açmak lazım” gibi sözlerle ahkâm kesenler var ya, “Gençler bizim geleceğimizdir” diyenler var ya, yaşları 60’ı 70’i geçmiş ama hırsları bitmemiş siyasetçiler var ya işte onlar…
Çünkü her şeyin en iyisini onlar bilir! Onlar işaret fişeğini yaktığı an “korkulu rüyaları olan” genç siyasetçiler anında linç edilir. Hatta gerekirse siyaset sahnesinden alaşağı edilir. Bunun en iyi yolu da yazılı, görsel, internet ve sosyal medyayı kullanmaktır.

Bu uğurda yandaş medyada yer alan haber ve köşe yazılarını bile beğenip kendi aralarında paylaşırlar.

Üstelik aynı aktörler “Efendim parti içi konular uluorta konuşulmaz” “Partiyi basında tartışmak doğru değil” şeklinde çok süslü laflar etmekten geri durmazlar.

GÜMRÜKÇÜ NE DEDİ?

Tüm bunlar gündemi meşgul ederken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ne yapıyor, ne diyor.
Katıldığı bir canlı yayında konuyla ilgili sorulan soruya “Benim siyaset hayatımda kavga yok” diyerek şunları söyledi. “Tüzük gayet açık. ‘Büyükşehir meclisinde üye olan herkes Grup Başkanvekili adayı olabilir’ ‘Belediye başkanı aday olamaz’ diye bir madde yok. Ben bir farkındalık yaratmak istedim. Son karar Büyükşehir Meclis gurubumuzundur. Benim siyaset hayatımda kavga olmamıştır. Görüş ayrılıklarımız olabilir ancak kavga olmaz.

Partimizde de kavga yoktur, olmayacak da. Ancak kavga olmasını isteyenler vardır ama biz onlara fırsat vermeyeceğiz. Büyükşehir belediye başkanımız sayın Tunç Soyer 14 Şubat’ta tarihi bir çıkış yapmıştır. Bunu önemsiyor ve gerek Meclis gurubunda gerekse alanlarda desteklenmesi, politik bir duruşa dönüşmesi gerektiğine inanıyorum. Ben de bunu en iyi şekilde yaparım.”

Bu açıklama birilerini tatmin eder mi bilemeyiz ancak görünen o ki Gümrükçü birilerinin korkulu rüyası olmayı başarmış.
Sonuç ne olur? derseniz Nisan ayındaki Grup Başkanvekili seçimlerinde görürsünüz.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA