SON DAKİKA

Haberertesi

ÖZKAYNAK EGE TELGRAF’A KONUŞTU

ÖZKAYNAK EGE TELGRAF’A KONUŞTU
Bu haber 28 Kasım 2023 - 8:33 'de eklendi ve 15 views kez görüntülendi.

İNSANCA YAŞAMAK EMEKLİNİN DE HAKKI
DİSK Emekli-Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak,
yaşam savaşı veren Emeklilerin sorun ve taleplerini Ege Telgraf Gazetesine anlattı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMALI
Emekli ihtiyaçlarının çalışanlardan daha az olmadığına dikkati çeken DİSK Emekli-Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, “Yapılacak zamlarla asgari ücretin 17 bin 500, emekli maaşlarının en düşük 11 bin lira civarında olacağı sızan bilgiler arasında. Böylesi bir zam asla bize yetmez. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Bayram ikramiyelerinin de asgari ücret kadar olmasını istiyoruz.” dedi.

İKRAMİYE ALDATMACASI
Sadece çalışmayan emekliye ikramiye verilmesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haberi yokmuş gibi olmasını anlayabilmek mümkün değil. Çocuk avutur gibi, emeklinin ağzına bir parmak bal çalar gibi yapıyorlar.

SEÇİM MALZEMESİ
Yeni yılda verecekleri maaş zamları yerel seçimlere yönelik olacak. Yerel seçimlerin ardından enflasyon ne kadar yüksek olursa olsun bir zam yapmayacaklar gibi görünüyor. İddia ettikleri enflasyon rakamlarının pratikte olmadığını biz yaptığımız alışverişlerde birebir görüyoruz.

GERÇEKLER ÇARŞI PAZARDA
Çarşıda pazarda, marketlerde ucuz alışveriş yapabilmek için emeklilerimiz kılı kırk yarıyor. Yüksek enflasyonun yaşandığı ortamda sadece maaş zamları çözüm değil. Alım gücünün mutlaka en kısa zamanda yükseltilmesi gerekiyor. Emekliye yapılan zammın daha yükseği çarşıya pazara yansıdığında bir yere varabilmek mümkün değil. ‘Zam da zam, zama da zam’ zinciriyle işin içinden çıkılamaz.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA