SON DAKİKA

Haberertesi

MÜSLİM SARI: “DEĞİŞİM İÇERİK İSTER”

MÜSLİM SARI: “DEĞİŞİM İÇERİK İSTER”
Bu haber 01 Ekim 2023 - 6:29 'de eklendi ve 85 views kez görüntülendi.

BU SÜRECİ SADECE KEMAL BEYE HAVALE ETMEK HAKSIZLIK OLUR
“Geçmişte bizi dinlemediler”

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Kocaeli İl Kongresinde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Müslim Sarı, “Gelin partinin sorunlarını analiz edelim’ dediğimizde bugün değişim isteyen arkadaşlarımız, bu fikirleri boğmaya çalışıyordu” dedi.

“SÜRECİN İÇİNDE OLDUĞU HALDE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK GİBİ”
Evet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu seçimleri kaybetmesinde kendinden kaynaklanan ve kendinden kaynaklanmayan nedenleri vardır. CHP’de bir iç muhasebe süreci de başlamıştır. Bu tartışmaları da bu iç muhasebe sürecinin bir parçası olarak görüyorum. Ancak bu sürecin içinde olan, bu sürece katkı koyan, bu modelin oluşmasında elini taşın altına sokan herkesin sorumluluk hissetmesi gereken, bedel ödemesi gereken bir süreçtir bu. Bu süreci, sadece Kemal Kılıçdaroğlu’na havale etmek, sadece onu suçlu bulmak, sadece onun hatalı olduğunu düşünmek ama sürecin içinde olduğu halde kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi çekmelerinin sayın Genel Başkan’a en büyük haksızlıklardan biri olduğuna inanıyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olduğunda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak olan belediye başkanlarımız kaybetmedi mi? Bu sürecin oluşmasına katkı sunan MYK üyelerimiz kaybetmedi mi? Onların sorumluluğu yok mu? Milletvekillerimizin, biz Parti Meclisi üyelerinin yok mu? Hep beraber kaybettik. Dolayısıyla herkesin özeleştiri yapması gerekir. Arkadaşlarımız, kendilerini kenara çekmesinler. Bu sürecin bir parçasıdırlar.

“STATÜKONUN PARÇASI OLANLAR DEĞİŞİMİN AKTÖRÜ OLAMAZLAR”
2019 yılında söylüyoruz; ‘Önümüzde 4 yıl seçimsiz bir dönem var, gelin partinin sorunlarını analiz edelim’ dediğimizde bugün değişim isteyen arkadaşlarımız, bu fikirleri boğmaya çalışıyordu. Bu fikirlerin hiçbir alıcısı yoktu. Bu arkadaşlarımız değişim ile ilgili söz açan, tartışan, bunu söyleyen arkadaşlarımız o zaman statükodan yanaydı. Çok antidemokratik bir tüzük yaptık. Bu tüzüğün parçasıydılar. Eleştirdikleri, ‘Parti içi demokrasi kanalları tıkanıyor’ dedikleri tüzüğe biz karşı çıkarken, bu arkadaşlar bu tüzüğü savunuyordu. Şunu söylemeye çalışıyorum arkadaşlar, statükonun parçası olanlar değişimin aktörü olamazlar. Herkes kendi özeleştirisini yapacak. Siyasal pozisyonumuz buradaydı, sonra siyasal pozisyonumuz başka tarafa geçti başka bir şey söylüyoruz olmaz.

“KILIÇDAROĞLU’NU ALALIM, BAŞKA BİRİNİ GETİRELİM, BÜTÜN SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLSÜN”
Değişim tutarlılık ister, değişim samimiyet ister. Değişim, bütüncüllük ister, bütüncül bir süreçtir değişim. CHP’de değişimin olduğu dönemler oldu… ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu oradan alalım, yerine başka bir arkadaşımızı getirelim, bütün sorunlarımız çözülsün…’ Böyle bir dünya yok. Değişim, derinlik ister. Değişim, içerik ister. Önümüzde yerel seçim süreci var. Parti içindeki bütün bu tartışmaları suhuretli bir biçimde götürerek partiye zarar vermeden, mümkün olduğu kadarıyla derin tartışarak ama bir taraftan da dışarıya karşı birlik beraberlik görüntüsü vererek önümüzdeki süreci hep beraber nihayetlendirelim.”
KAYNAK: Gazete Pencere

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA