SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’Lİ BAŞKAN: “CHP BENİ İLGİLENDİRMİYOR”

CHP’Lİ BAŞKAN: “CHP BENİ İLGİLENDİRMİYOR”
Bu haber 01 Kasım 2023 - 10:22 'de eklendi ve 47 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
RESMİ TÖRENDE YERSİZ TARTIŞMA
İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çelen sunum törenine CHP Büyükçekmece eski içe başkanı Hüseyin Gökbulak ile belediye başkanı Hasan Akgün arasındaki tartışma damga vurdu.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANINDAN SKANDAL SÖZLER
Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu sırasında CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Halis Çiçekçi ve İlçe yönetim kurulu üyeleri protokolün ikinci sırasına alındılar. Önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Gökbulak ise tören sonrasında Kaymakam’a bunun yanlış olduğunu söylediği sırada belediye başkanı Hasan Akgün araya girerek bu konunun burada tartışılmaması gerektiğini söyledi. Gökbulak da CHP’ye sahip çıkacaksınız dediğinde CHP’li belediye başkanı Akgün, “CHP beni ilgilendirmiyor” yanıtını verdi.

GÖKBULAK AÇIKLAMA YAPTI
Tartışma ilçede gündem olunca CHP eski ilçe başkanı Hüseyin Gökbulak yazılı bir açıklama yaptı.

AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ
Saygıdeğer Büyükçekmece Halkı ve Basın Mensupları,
Uzun yıllar boyunca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüm. Partimize ve Büyükçekmece’ye olan bağlılığımı ve samimiyetimi her zaman ön planda tutarak, ilçemize hizmet etmek için çalıştım.

Şimdi, ilçemizi daha iyi temsil etme arzusuyla, önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’na aday olma kararı aldım. Bu kararı alırken, ilçemize her zamankinden daha fazla katkı sağlama amacı güderek, CHP’nin temsil ettiği değerleri en iyi şekilde yansıtmayı hedefledim.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törende, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaşadığım bir tartışma, beni kamuoyunu bilgilendirmeye sevk etti.

Tören esnasında, protokolde, CHP Büyükçekmece Yönetiminin, ilçe başkanımız Halis Çiçekci de dahil olmak üzere ikinci sırada olduğunu görünce büyük üzüntü yaşadım. Törenin ardından Büyükçekmece Kaymakamımız Ali İkram Tuna’ya serzenişimi ilettiğim esnada Başkan Hasan Akgün yanımıza gelerek, “Burada bunu mu konuşacağız? dedi. Ben de kendisine, “Evet. Burada konuşacağız. CHP’ye sahip çıkacaksınız” karşılığını verdim. Hasan Akgün bu karşılığın üzerine, “CHP beni ilgilendirmiyor” dedi. Ben ise ”Siz o makama CHP’den seçildiniz. CHP’ye sahip çıkacaksınız.” dedim. Bunun üzerine “S…r git” diyerek, sinkaflı bir tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün gösterdiği bu tepki beni derinden üzdü. Partimizin savunucusu olarak beklentilerimi paylaşmak istediğimde, bana yöneltilen hoşgörüsüz ifadeler ve olumsuz tavırlar, büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Tören günü yaşananların bu şekilde geliştiğini bilmenizi isterim. Bazı ulusal ve yerel basın kuruluşlarında çıkan haberlerin aksine, tarafımdan Hasan Akün’e yönelik herhangi bir darp, boyna sarılma ya da benzeri başka bir eylem gerçekleştirilmediğini ifade ederim.

Ben, partimiz CHP’nin daha iyi bir şekilde temsil edilmesi ve ilçemizin hak ettiği hizmete kavuşması adına çıktığım bu yolda, her zaman demokratik bir çerçeve içinde siyaset yapmaya devam edeceğim.

İlçemizdeki sorunlara çözüm bulmak ve halkımızın refahını artırmak için çalışmalarımı sürdüreceğim.

“Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün, kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ne ve CHP’ye sahip çıkmak için, her zaman var gücümle mücadele edeceğim.
Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarım.
Hüseyin GÖKBULAK

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Gökbulak’ın açıklaması kısa sürede yayıldı. Bunun üzerine partililer sosyal medya hesaplarında Akgün’e tepki gösterdiler.

Bir partili şu ifadeleri kullandı.
ASLOLAN: “CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’nün önceki dönem Büyükçekmece İlçe Başkanımız Hüseyin Remzi Gökbulak’ı ve Partimizi hedef alan çirkin saldırısını kınıyoruz.
Böylesine tarihi bir günde İlçe Başkanımıza ve Partimize hakaret etmek Hasan Akgün’nün haddi değildir.
CHP örgütü günü geldiğinde bunun hesabını sormasını bilir. Ve soracak!

30 YILDIR BELEDİYE BAŞKANI OLAN AKGÜN DE “DEĞİŞİMCİ”
Bu arada CHP’nin 38. Olağan Kurultayına sayılı günler kala “Değişim” talebiyle genel başkanlığa aday olan Özgür Özel’i destekleyenler arasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün De olduğu ortaya çıktı.

Akgün, iki dönem ANAP, Dört dönemdir de CHP’den Belediye başkanlığı yapıyor.

Akgün’nün önümüzdeki dönem için de aday olmaya karar verdiği biliniyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA