SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU: YALNIZ DEĞİLSİNİZ

KILIÇDAROĞLU: YALNIZ DEĞİLSİNİZ
Bu haber 04 Aralık 2016 - 7:13 'de eklendi ve 44.611 views kez görüntülendi.

CHP LİDERİ ADANA’DA KONUŞTU
Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da düzenlenen “Türkiye’yi böldürmeyeceğiz Cumhuriyeti koruyacağız” mitinginde konuştu.
KÜRSÜDEN TUTULU GAZETECİLERE SESLENEREK “YALNIZ DEĞİLSİNİZ” DEDİ
Mitinge yaklaşık 120 bin yurttaş katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık ‘Başbakan Kılıçdaroğlu, Faşizme karşı omuz omuza, Türkiye laiktir laik kalacak, Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla kesildi. Kılıçdaroğlu sırasıyla, “Murat Sabuncu, Aslı Erdoğan, Kadri Gürsel, Necmiye Alpay, Musa Kart, Nazlı Ilıcak, Hakan Kara, Atilla Taş, Güray Öz, Ali Bulaç, Turhan Günay, Ahmet Altan, Mustafa Kemal Güngör, Murat Aksoy, Önder Çelik, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Bülent Utku, Mehmet Altan” isimlerini söyledi. Her ismin ardından meydanı dolduran on binlerce vatandaş “Burada” diye hakırdı. Kılıçdaroğlu, “Onlar şu an hapiste. Ama onlar aynı zamanda Adana Meydanı’nda, yüreklilerin bulunduğu meydanda. Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan meydanda. Mustafa Kemal’in meydanında onlar şimdi. Onlar hapiste ama sanmasın ki onlar yalnızlar. Biz onlarla beraberiz. Türkiye’yi bir yarı açık cezaevine döndürdüler. Kimse sokaklarında özgürce gezemiyor, düşüncelerini özgürce ifade edemiyor ama kimse unutmasın; bu ülkede CHP olduğu sürece medya özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Gazetecilerin özgürce yazmasını sağlayacağız, hapiste tek bir gazeteci kalmayıncaya kadar namusumuzla, onurumuzla, ahlakımızla, inancımızla mücadele edeceğiz” dedi.
Hiçbir çocuk namerde muhtaç olmayacak
Şu soruyu kendimize sormamız gerekir. Neden 14 yıldır iktidarda olanlar öğrencilerin yurt sorununu çözemedi? Demek ki bu ülkenin namuslu bir politikaya, halktan yana bir politikaya, kul hakkını yemeyen bir politikaya yani CHP’ye ihtiyacı var. Çocuğunu okula gönderen tüm annelere sözüm var. Taşımalı eğitim sistemini kaldıracağız. Nerede bir öğrenci varsa öğretmen de orada olacak. Hiçbir çocuk namerde muhtaç olmayacak, her çocuk devletin koruması altında olacak.
CHP iktidarında kimseyi ötekileştirmeyeceğiz
Köy enstitülerini biliyorsunuz. Türkiye’nin her yerinde vardı. Bir tek yangın çıkmadı yurtlarında, bir cinsel istismar olmadı yurtlarında. Çünkü orada görev yapanlar namuslarıyla görev yapıyorlardı. Tek aşkları vardı, vatan, bayrak ve birlikte olma aşkı. Bu felsefeyle yola çıktılar. Bu mitingimizin adı “Türkiye hepimi
zin”. Eğer Türkiye hepimizinse ve bunun mücadelesini yapıyorsak, kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaseti kaldırmak zorundayız. Kimliği, inancı ne olursa olsun başımızın tacı yapacağız. Kimseyi CHP iktidarında ötekileştirmeyeceğiz, her vatandaşımımızı kucaklayacağız.
Tıpış tıpış uyacaksın
Türkiye’de hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var, baskıcıların hukuku var. ‘’Ben anayasayı dinlemem, Anayasa Mahkemesi’ne saygı duymam’’ diyor. Diyorlar ki ‘’Mademki sen uymuyorsun, o zaman anayasayı sana uyduralım’’ Ne demek bu? Yüzde 92 ile kabul edilen bir anayasaya ‘’Ben uymam’’ diyor. Sen anayasaya uymazsan vatandaş niye hapiste, tutuklu. Onlara gelince yasa var, sana gelince yasa yok. CHP iktidarında sen de tıpış tıpış o anayasaya uyacaksın.
Gazeteci siyasetçiyi eleştirebilmeli: Gazeteciler istedikleri gibi yazabilmeli, siyasetçileri eleştirebilmeli. Basın milletin gözü, kulağı ve sesidir. Bugün medyanın yüzde 90’ı hükümetin kontrolünde. Tek bir ağızdan konuşuyorlar. CHP iktidarında basın özgürlüğünü sağlayacağız. Bugün 146 gazeteci hapiste. Dünyada en çok gazetecisi hapiste olan ülke Türkiye. O nedenle hapiste gazetecisinin olmadığı bir Türkiye’yi hep birlikte savunacağız.
PUTİN AYAR ÇEKTİ
Koskoca Türkiye’yi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye’yi Ortadoğu’nun şamar oğlanına çevirdiler. Ağırıma giden bir şey, çıktı konuştu bu zat, ‘Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya gittik.’ Yani Suriye’ye Esad’ın hükümranlığına son vermek için gidiyor. Milli Güvenlik Kurulu toplandı, karar aldılar, ‘Biz Suriye’ye terörü önlemek için gittik’ dedi. Yani yalanladı. Ama Putin dedi ki; ‘Olmaz sen çıkıp konuşacaksın, 
sen çıkacaksın tükürdüğünü yalayacaksın, yoksa izin vermem’ dedi. Putin ayar çekti. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı’na, bir başka ülkenin devlet başkanı tarafından ayar verilirse bu benim ağırıma gidiyor. Benim Cumhurbaşkanım başkaları tarafından ayar verilen Cumhurbaşkanı olamaz.
Kutulardaki dolarları bozdurdun mu?
Diyorlar ki ‘dolarları bozdurun, yastık altında.’ Yastık altında para mı bıraktın Allah aşkına, sen ayakkabı kutularındaki dolarları bozdurdun mu? Sen önce onları bir bozdur bakalım. Dolar sizde. Vatandaşın cebinde para yok. Böyle yaparsanız Türkiye’yi G-20’den de çıkaracaklar. Uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz, Ortadoğu’nun parçası olmak istemiyoruz.
ALADAĞ ÖĞRENCİ YURDUNA KARANFİL BIRAKTI
Kılıçdaroğlu, Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği faciada çocuklarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu, öğrenci yurduna karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, yurdun giriş kapısı önüne karanfil bıraktıktan sonra hükümete çağrı yaparak şöyle konuştu: “Hep kazalar olduktan sonra ders çıkarmaya çalışıyoruz. Akıllı insanlar, devleti akılla yönetenler, devleti birikimle ve siyasetle yönetenler önlemleri önceden alırlar ve bu tür kazalara yol açmamasını sağlarlar. Maalesef yeraltında çalışan maden işçileri öldükten sonra,  yurtlar yandıktan sonra önlem alan ve bunu görev kabul eden bir siyaset anlayışından bu hükümet geliyor.” Kılıçdaroğlu, çocuklarını yitiren ailelerle bir süre görüştükten sonra, Aladağ Hükümet Konağı’nda Aladağ Kaymakamlığı’na vekâlet eden İmamoğlu Kaymakamı Kürşad Özdemir ve soruşturmayı yürüten Kozan Başsavcısı’yla görüştü. Kaymakam Özdemir’in, “Kapıların kapalı olduğu, kilitli olduğu yönünde elimizde bir delil yok” sözleri CHP heyetinin tepkisini çekti. Görüşmeye katılan milletvekilleri, yaralı kurtulan çocukların ifadelerine yansıyan bu bilginin üstünün kapattırılmaya çalışıldığı izlenimi aldıklarına dikkati çekti.
BUYUK ADANA BULUSMASI

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA