SON DAKİKA

Haberertesi

CHP İNTERNET YASAKLARINA KARŞI

CHP İNTERNET YASAKLARINA KARŞI
Bu haber 10 Ocak 2014 - 10:30 'de eklendi ve 537 views kez görüntülendi.

“İnterneti de Susturmaya Çalışıyorlar”

#internetimedokunma
Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi söz konusu gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.
İşte o açıklama…
Hükümet 17 Aralık “Yolsuzluk ve Rüşvet” operasyonunun ardından basını ve televizyonları susturduğu gibi interneti ve sosyal medyayı da susturmanın yollarını arama gayreti içindedir. Alelacele ve şaşkınlıkla hazırlanmış kanun teklifleri TBMM’nin gündemindedir. Önce AKP milletvekilleri tarafından verilen teklif, daha sonra “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” başlıklı Torba yasanın içerisine monte edilmiş, ilgili Meclis Komisyonu değiştirilmiş, yıldırım hızı ile Alt Komisyondan geçirilmiş ve Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanmıştır. Bütün bunlar olurken aynı kanun AKP milletvekilleri tarafından bir kere daha Meclis Başkanlığına verilmiştir. Bunlar bize Hükümetin ne kadar şaşkın, çaresiz, halka ve Meclise ne kadar saygısız olduğunu göstermektedir.

Halkımızın günlük yaşamını etkileyecek bu önemli konuda AKP muhalefetle görüşme ihtiyacı duymamış ve hiçbir STK’nın görüşünü almamıştır.

Hükümet özgürlüklerden çekiniyor, kendi halkından korkuyor ve bunları engellemeye çalışıyor. Her fırsatta milli iradeyi dilinden düşürmeyen Hükümet aslında milli iradenin bizzat kendisi olan kendi halkından korkuyor. Bunu yaparken de Anayasa’yı, yasaları ayaklar altına almaktan çekinmiyor.

Ancak ışık göründü. Önümüzdeki üç seçim Türkiye’nin bu bozuk düzenden kurtulmasını sağlayacak.

Hükümeti “İnternet’imize Dokunmayın” diye uyarıyor, özgürlük alanımız olan internete yapılacak müdahalelere halkımızın en sert cevabı vereceğini hatırlatıyoruz.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA