SON DAKİKA

Haberertesi

CANPOLAT KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

CANPOLAT KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Bu haber 26 Eylül 2023 - 4:34 'de eklendi ve 28 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ADAYLIK AÇIKLAMASI ÖNCESİ BİLGİ VERDİ
Önceki dönem İstanbul İl başkanı Cemal Canpolat CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu genel merkezdeki makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

“GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
Canpolat, ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı. “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettik. Önümüzdeki kongre sürecini partimize yakışır bir şekilde yöneteceğiz. Sayın Genel Başkanımızın yanındayız, açmış olduğu yolda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz ve İstanbul’da partimizi tekrar iktidar yapacağız!”

CANPOLAT İSTANBUL İL BAŞKAN ADAYI
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 8 Ekim’de yapılacak İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul siyasetinde taşlar yeniden diziliyor. Önceki dönem CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da aday olduğunu duyurdu.

ÇARŞAMBA GÜNÜ İL MERKEZİNDE AÇIKLAYACAK
Canpolat, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Kuruluşunun 100. Yılında, 100 yıllık çınarın İstanbul İl Başkanlığına adayım. Geçmişte başardık! İstanbul’da bu rejime HAYIR dedik. Yine başaracağız. Gelin büyük hikayemizi birlikte yazalım… 27 Eylül Çarşamba günü saat 18:00’de tüm yol arkadaşlarımı İstanbul İl başkanlığımıza bekliyoruz.”

CEMAL CANPOLAT KİMDİR?
1962 yılında Malatya- Doğanşehir ilçesinde doğdu.
İlköğrenimini ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. Aktif siyasette 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.
Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunan Canpolat; Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde de bulundu.
Cem Dergisi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
Canpolat aynı zamanda altı kitap yazdı. Canpolat, Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan ve Sarı Saltuk adlı eserlerinin yazarıdır.
35. Olağan İstanbul İl kongresinde İl Başkanlığı’na seçilen Canpolat, evli ve bir çocuk babası.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA