SON DAKİKA

Haberertesi

TECRÜBELİ İSİM CHP İZMİR İL BAŞKANLIĞINA ADAY

TECRÜBELİ İSİM CHP İZMİR İL BAŞKANLIĞINA ADAY
Bu haber 10 Eylül 2023 - 19:12 'de eklendi ve 33 views kez görüntülendi.

AYTEKİN TUNUS: “SADECE İL BAŞKANLIĞI YAPACAĞIM”
Konak eski ilçe başkanı, CHP İzmir İl Başkan Adayı Aytekin Tunus adaylık sürecini ve gündemi “dokuzeylul.com” sitesinden Mert Yasin Alp Dündar’a anlattı. Tunus, “Bir dönem il başkanlığı ile yapılacaklar bitmez. İki dönem il başkanlığı yapacağım ve taahhüt ediyorum, başka bir görev almayacağım” dedi.

İşte o haber:

“SEÇİM SONRASI KIZGINLIK VE ÖFKE OLUŞTU”
Seçim döneminde CHP üyesi olarak çalışmalara katılarak katkı sağlamaya çalıştığını dile getiren Tunus, “Daha sonra seçim süreci yaşandı. Seçim süreci hakikaten hepimiz için büyük bir beklenti idi ve bu sefer mutlaka kazanacağımızı düşünmüştük. Hepimiz çok umutlanmıştık.  Fakat seçim sonuçları açıklandığında hakikaten herkes gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. İnsanlarda gerçekten bir motivasyon eksikliği, bir yılgınlık yaşadı. Sonrasında ise kızgınlık ve öfkeye dönüşen bir durum oluştu. Bu durum İzmir için de geçerliydi. İzmir her zaman hem partimiz için hem ülkemiz için öncüdür. İzmir’de de bu durağanlığı gördük. Maalesef İzmir’de de iki puan civarında oylarımız düştüğünü gördük” ifadelerini kullandı. 

“YENİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE YOLA ÇIKTIK”

CHP’de iki dönem Konak İlçe Başkanı olmak üzere partinin pek çok kademesinde görev aldığını hatırlatan Tunus, “Elbette biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin emekçileri olarak bu durumun böyle gitmeyeceğini düşündüğüm için dostlarımın, arkadaşlarımın eski partililerimizin de teşvikiyle birlikte İzmir’de yeni bir heyecan, yeni bir çıkış, yeni bir bakış açısı, yeni bir yönetim anlayışı, bugüne kadar var olanın dışında bir bakış açısı ortaya koymak adına yola çıkmaya karar verdik. Önümüzdeki süreçte İzmir’i yönetmeye yönelik, ‘biz’ anlayışıyla herkesi kucaklayacak, partiyi, parti örgütümüzü daha işlevsel, daha dinamik, daha üreten, daha ideolojik bir hale dönüştürmek adına bir yola çıktık. Bu örgüt Anadolu ve Rumeli Müdafaa i Hukuk Cemiyetleri iken işgale karşı bu ülkeyi örgütleyen bir örgüt. Dolayısıyla bu tarihsel misyonunu biliyorum. İzmir’i biliyorum, İzmir’in duruşunu biliyorum” diye konuştu. 

“BU SENEKİ KADAR SÖNÜK İLÇE KONGRE SÜRECİ GÖRMEDİM”

CHP İzmir ilçe kongrelerinde hareketlilik ve değişim beklediğini sözlerine ekleyen Aytekin Tunus, “Maalesef yaklaşık 25 yıldır fiilen görev aldığım örgütlerimiz de ben hiç bu seneki kadar sönük, cılız, heyecandan yoksun bir ilçe kongreleri süreci görmedim doğrusu. Bu ilçe kongreleri süreci, örgütlerimizin değişim, dönüşüm, yeni bir dinamizm, yeni bir hareket sağlayacak yeni bir bakış açısı ortaya koyacak bir yapılanmadan çok bir an önce bitirilip il kongresini sonuçlandırmak isteyen, kişilerin içerideki iktidar mücadelesi olduğunu gördüm. Halbuki biz İzmir’den başlamak suretiyle biz halka yeni bir heyecan sunmalıyız” diye söyledi. 

“İNSANLARIN ÖZGÜR İRADELERİNİN ORTAYA KONMASINA İZİN VERİLMEDİ” 
İlçe kongre süreçlerinde insanların özgür iradelerinin ortaya konmasına izin verilmediğini söyleyen Tunus, “Uzlaşı adı altında uzlaşı kültüründen son derece uzak insanları zorlamak suretiyle kendilerine destek sağlayacak yapılanmayı ortaya çıkarmaya çalıştılar. Dolayısıyla bu süreçten bir şey çıkmayacağı çok net görüldü. Şimdi biz de bu çerçevede planlarımızı, projelerimizi yaptık. Bizim olduğumuz dönemlerde biz de eksikler yaptık. Biz de çalışmalarımızı şöyle bir gözden geçirdikten sonra Cumhuriyet değerlerine inanan, inanan, Cumhuriyetçi, Laik, Atatürkçü, Kuva-yi Milliye ruhunu içinde taşıyan birçok arkadaşım bu işin böyle gitmeyeceğini ve bizim bu sürecin içinde bulunmamız gerektiğini düşündük ve sürece öyle başladık” dedi. 

“ÖRGÜTÜ DAHA İŞLEVLİ HALE GETİRECEĞİZ”
CHP İzmir İl Başkanı olması durumunda yapacaklarından da bahseden Tunus, sözlerini şöyle sürdürdü
“Bizim çok saygın bir örgütümüz var. Yıllarca onlarca yıl iktidar görmese de hiçbir şekilde terk etmiyor ve Cumhuriyet Halk Partisini kurucu önderimizin iradesiyle örtüştüğü hiç hiçbir şekilde buradan ayrılmıyor. Atamızın bize emaneti olarak görüyor. Atamızın bize iki büyük eseri var. Biri Cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi. Şimdi bir kere bu örgüt yapılanmasını daha işlevsel hale getireceğiz. Çok ciddi bir eğitim hamlelerimiz olacak. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü bilgili, birikimli Cumhuriyeti, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişini, misyonunu, tarihsel arka planını, ana hedefini bilecek, bilmeli. Yani Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi Nutuk dediğiniz zaman birkaç kez okumuş olmalı. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini, Milli Mücadele’yi bilmeli ve inanmalı. Ruhu, onuru, şerefi gibi görmeli. Dolayısıyla bütün cumhuriyetin bu coğrafyaya, bu toplumumuza kazandırdıklarını doğru bilecek, içselleştirerek algılayacak, topluma anlatacak. Çünkü niçin bunu söylüyorum? Çünkü Cumhuriyet bu coğrafyada herkese nefes oldu. Hepimiz birey olduk. Kulluktan, kölelikten birey olma noktasına taşıdı. Kula kulluktan, Allah’a kulluğun yolunu açtı. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyet’in önemini anlamak için bir Cumhuriyet öncesine kısa bir göz atmak lazım. Şimdi Lozan’ı eleştirenler mesela Sevr’i bilmiyorlar. Bizim Sevr’i anlatmamız lazım. Dolayısıyla bilgili, birikimli, ideolojik bir örgüt yapısı oluşturacağız.” dedi.

“1 YIL SONRA 1293 MAHALLENİN TAMAMINDA ÖRGÜTLENECEĞİZ”
Kısa bir süre içerisinde İzmir’de tüm mahallelerde örgütlü olma hedefini açıklayan Tunus, “Bir kere örgütte içeride adaleti sağlayacağız. Örgüt birilerini iktidara getirmek için değil, örgüt partiyi iktidara getirmek için çalışacak. Hiçbir insan ayrımı yapmayacağız. Toplumun her kesimiyle en geç 1 yıl sonra 1293 mahallenin tamamında örgütlü olacağız. Dolayısıyla çok çalışacağız, gece gündüz çalışacağız. Bu henüz önümüzdeki ilk işimiz” diye vurguladı.

“OLMAZSA OLMAZIM ÖN SEÇİM”
İl kongresi sürecinin hemen ardından yerel seçim sürecinin başladığını da sözlerine ekleyen Aytekin Tunus, “Tabi hemen biz yerel seçim sürecine giriyoruz. Buna yakalandık. Onu eğitimle birlikte paralel götürmek zorundayız. Şimdi bu yerel süreçlerde parti içi demokrasinin en maksimum düzeyde işlemesi için ben il başkanı seçilirsem bütün koşulları zorlayacağız. Benim olmazsa olmazım ön seçim çarşaf listedir. Çarşaf listedir, ön seçim ve çarşaf liste. Artık kimse kimseye haksızlık yapmayacak, kimse kimseyi işaret etmeyecek, etmemeli. Biz demokrasiyi buradan başlatmalıyız, kendi içimizden başlatmalıyız. AK Parti’yi eleştirdiğimiz şeyleri kendimiz yaparsak inandırıcılığımızı kaybederiz” ifadelerinde bulundu.   

“SADECE İL BAŞKANLIĞI YAPACAĞIM”
Biz İzmir’den bu ışığı yakacağız” diyerek sözlerine devam eden Aytekin Tunus, “Kendisine haksızlık yapıldığını düşünmeyen, yöneticilerine güvenen, inanan, düşünsel anlamda kendini burada gören Cumhuriyet Halk Parti örgütünü bir düşünün lütfen. Neler başaracağını düşünün. Biz bunu yapacağız arkadaşlarımızla birlikte. Buna yürekten inanıyorum ki bu inanç açlığımı da daha belirgin bir şekilde ifade etmek adına. Bir dönem il başkanlığı ile yapılacaklar bitmez. İki dönem il başkanlığı yapacağım ve taahhüt ediyorum, başka bir görev almayacağım. Gerçekten bütün işim gücüm bu olacak.” dedi. 
KAYNAK: dokuzeylul.com

AYTEKİN TUNUS KİMDİR?
05 Aralık 1967 Kars’ta dünyaya gelen Aytekin Tunus 1980 yılından beri İzmir’de ikamet etmektedir.

İlkokulu Kars’ta bitirdikten sonra Ortaokul ve Lise eğitimini İzmir Buca Lisesinde, yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

Askerlik görevini yedek subay olarak bitiren Tunus, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde Pedagojik Formasyon alarak sınıf öğretmeni olarak görev yaptı.

Aytekin Tunus evli, Ekin ve Yiğit adında ikiz çocuk babasıdır.

MESLEKİ VE SİYASİ KARİYER SÜRECİ
2004 yılında Yurtiçi kara taşımacılığı sektöründe AYTUN LOJİSTİK TURİZM LTD.ŞTİ’ni kuran Aytekin Tunus, halen ticari yaşamıma devam etmektedir.

TÜLOV (Türkiye Laik Oluşum Vakfı) 2017-2020 döneminde Vakıf Başkanlığı yapan ve halen Mütevelli heyet üyesi olarak devam eden Tunus, 2017 Yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İnkilap Tarihi Enstitüsünde Yüksek lisans yaptı.

Bir dönem Karşıyaka Belediye şirketi olan KENT A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan Tunus, 2009-2013 yılları arasında iki dönem Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Konak İlçe Başkanlığı, 6 dönem Kurultay delegesi olarak görev yapmıştır.

Aytekin Tunus, 2018 genel seçimlerinde İzmir 1. Bölge seçim koordinatörü olarak görev yapmış olup halen Konak İlçe ve İl Kongre delegesidir.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA