SON DAKİKA

Haberertesi

CANPOLAT’TAN İDDİALI ADAYLIK AÇIKLAMASI

CANPOLAT’TAN İDDİALI ADAYLIK AÇIKLAMASI
Bu haber 28 Eylül 2023 - 10:58 'de eklendi ve 16 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ADAYLIK AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ
Canpolat’ın adaylığını açıkladığı toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Eren Erdem, Bülent Kuşoğlu, Zeynel Emre, Yunus Emre, Hasan Efe Uyar; milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Oğuz Kaan Salıcı, Yüksel Mansur Kılınç, Hüseyin Yıldız; 18’e yakın ilçe başkanı, PM üyeleri ve binlerce partili katıldı.

ÖNCE KAFTANCIOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
Açıklama öncesi  Canan Kaftancıoğlu, Cemal Canpolat, adaylık sürecinde ismi ön plana çıkan Selçuk Sarıyar, Mehmet Ali Yüksel, genel başkan yardımcılarıyla  biraraya geldi. Kaftancıoğlu Canpolat’a başarılar diledi.

“GENEL BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Açıklamasında iktidara eleştirilerde bulunan Canpolat, “Bu düzeni değiştireceğiz” dedi. “CHP’lilerin belediyelerde iş bulabilmek için İYİ Parti’nin kapılarına gitmek zorunda bırakılmasına son vereceğiz” diyen Canpolat, “İlçe başkanlarımızı sahipsiz bırakmayacak ve örgütümüze sahip çıkacağız. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun itibarsızlaştırılmaya çalışılmasına izin vermeyeceğiz. Sayın genel başkanımıza sahip çıkacağız, yenilenmeyi sayın genel başkanımız ile yapacağız” dedi.

“ULU ÇINARIN ALTINDA TOPARLANACAĞIZ”
Canpolat, birlik mesajı vererek “100 yıl önce yedi düvele karşı mücadele etmiş, uluslararası sermayeyi, emperyalist güçleri, Anadolu’da Çanakkale’de denize döken Türkiye halkı, büyük çınarın üyeleri, bu gerici saltanata karşı mücadele verip gericiliği yenen, uluslararası sermayeye diz çöktüren, tam bağımsız Türkiye’yi kuran büyük çınarın üyeleriyle birlikte yeniden bu çınarın ayağa kalkmasına ihtiyacımız vardır. Bu çınarı ayağa kaldırmak için geldik… Bu çınarın gölgesinde Türkiye’nin ötekilerine, farklı düşüncede olanlara, bizim gibi düşünmeyenlere, tıpkı Cumhuriyet’in kurulduğu gün gibi herkesin yeniden bu ulu çınarın altında toparlayacağız” dedi.

“İMAMOĞLU’NU YENİDEN BAŞKAN YAPACAĞIZ”
Canpolat, hedeflerini ise şöyle sıraladı: “CHP’nin İstanbul adayını, Sayın Ekrem İmamoğlu’nu yeniden belediye başkanı yapacağız. hazır mısınız? Türkiye’yi alacağız, Cumhurbaşkanlığı’nı alacağız. Yılgınlık yok, suskunluk yok, korkaklık yok. Bize 25 milyon oy veren yurttaşlarımızın her birine saygılar sunuyorum. Eksiklerimiz, yanlışlarımız oldu ama bu dönem sisteme, düzene karşı mücadele verilen bir dönemdir. Bu düzeni değiştireceğiz. Emeğin, yoksulun, işçinin düzenini kuracağız. Dışarıya vereceğimiz bir tek kişi yok. Kırıp dökeceğimiz bir tek kişi yok. Partinin tamamını kucaklayacağız, dışarıda kalanları kucaklayacağız. Sevgiyi, başarıyı, emeği öne koyacağız, liyakati öne koyacağız ve CHP’de kavga dönemini bitireceğiz, yeniden CHP’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün yedi düvele karşı savaştığı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız.”

“DEVRİMCİ OLMADAN DEĞİŞİM OLMAZ”
Canpolat, “CHP gençlik kollarının ötekileştirip yalnızlaştırarak değişim olmaz. Parti yönetimi ısrarla kendisi olmaktan kaçıyor, kendi yazılı belgelerine yansıyan sol, sosyal demokrat söylemlerden uzaklaşıyor!. Devrimci olmadan değişim mümkün değil” dedi. 

423 İL DELEGESİ GELDİ
Cemal Canpolat’ın adaylık açıklamasına destek için il binasına 423 il delegesi geldi. (CHP İstanbul İl kongre delege sayısı: 600)

CANPOLAT’TAN TEŞEKKÜR
Canpolat, adaylık açıklaması sonrasında sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak destek verenlere teşekkür etti.

İşte o mesaj:
“Bugün önce İstanbul’da, sonra tüm Türkiye’de Kuvâ-yi Milliye ruhunun ışığında, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, iktidar meşalesini hep birlikte yakmak için İl Başkanlığımızda bizlerle tek yürek olan tüm örgütümüze teşekkür ederim.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA