SON DAKİKA

Haberertesi
Sait Temur

BİR GÜNDE DEMOKRAT OLDULAR

BİR GÜNDE DEMOKRAT OLDULAR
Bu haber 16 Aralık 2014 - 13:07 'de eklendi ve 438 views kez görüntülendi.

– Özgür basın susturulamaz…
– Şimdi Demokrasi zamanı…
– Ekrem Dumanlı: Operasyon “medyaya, basın ve düşünce özgürlüğüne darbedir” Dedi.
– Cemaat adına açıklama yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı: “Cadı avı yapılıyor”

– Sağlık kontrolünden geçirilen Ekrem Dumanlı hastane çıkışında, kendisini takip eden basın mensuplarının “Bir mesajınız varmı?” sorusuna iki kez art arda “Demokrasiden geri dönüş yok.” Dedi.
Yukarıdaki sözler solculara veya CHP’lilere ait değil…
12 yıldır AKP İktidarına koşulsuz destek veren cemaatçi yandaşlara ait.
EKREM BEY KIRGINMIŞ!
Ekrem Dumanlı’nın avukatları Gazi Tanır ile Hasan Günaydın, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dumanlı ile görüştüğünü anlatan Tanır, “Ekrem Bey’in morali iyi ama kırgın.” dedi. Tanır, kırgınlığının sebebini ise şöyle anlattı: “Gazetelerin birinde bir açıklama var, İstanbul Başsavcısı’nın açıklamasına dayandırıyorlar sözde. İstanbul Başsavcısı’nın ‘Ekrem Bey’i çağırdıklarını, gelmemesi üzerine gözaltına aldırdıkları’ ifadesi var, sözde. Biz, cuma Çağlayan’a gittik. Ekrem Bey ve Hidayet Bey, haklarında soruşturma varsa ifade vereceklerini söylediler. Başsavcı Bey, haklarında soruşturma olmadığını belirtti. Bunun üzerine biz Çağlayan’dan ayrıldık. Cumartesi gözaltı kararının çıkarılması, ardından pazar polisin gazeteye gelmesi ve zorla alacağını belirtmesi, tabii insanları, arkadaşlarımızı kırdı. Bu durum Ekrem Bey’i üzmüş. Ama yine de morali yerinde. Gazetelere baktı. Gazeteci arkadaşların geneline teşekkür ediyor, güzel şeyler var.”
BİR GÜNDE DEĞİŞİME UĞRAYIP DEMOKRAT OLDULAR
Ekrem Dumanlı, Cemaat sözcüleri ve yandaşları hukuksuzluğa uğrayınca demokrasiyi, basın özgürlüğünü, insan haklarını ve hukuku savunmaya başladılar. Günaydın…
DÜN DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLEDİK, BUGÜN DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYORUZ…
Zaman’a yapılan operasyon sırasında Cemaat ve AKP’in hedefi olan gazeteci Ahmet Şık şahsi tweet hesabından şu mesajı yayınladı: “Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat’in bugün yaşadığının adı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir…”
Zaman’dan Şık’a yanıt: Ahmet Şık’ın tweetine kısa bir süre sonra Zaman Gazetesi Washington temsilcisi Ali H. Aslan’dan cevap geldi. Aslan Şık’a “Faşiste faşist dediğin için teşekkürler Ahmet Şık. Ve lütfen hakkını helal et. Biz senin özgürlüğüne böyle sahip çıkamamıştık” cevabını verdi.
AKP’nin, Cemaatin, ve yandaş basının ortak operasyonları ile nice gazeteciler, profesörler, aydınlar ve askerler haksız ve hukuksuz olarak peşin hükümlerle cezaevlerlerine tıkıldılar. O dönemin mağdurları da Ahmet Şık gibi bugün yapılanlara yüreklice karşı çıkıyorlar ancak bugünün mağdurları o zaman susuyorlardı.
DÜŞENE VURULMAZ
Ben bugün Cemaat mensuplarına yapılan uygulamalara “oh olsun” demiyorum. Düşene vurulmaz… Dün bana vuran bugün de sana vurur… Demokratlık adına Cemaat seviciliği de yapmıyorum, yapanları da kınıyorum.
YAPILMASI GEREKEN
Sadece dik duracaksın, nerede bir zulüm varsa, haksızlık hukuksuzluk varsa karşı çıkacaksın, zalimin değil mazlumun yanında saf tutacaksın.
Sonra da söyleyecek sözün olacak.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA