SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ

EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ
Bu haber 26 Eylül 2023 - 18:59 'de eklendi ve 163 views kez görüntülendi.

HÜSEYİN ÖZKAYNAK EGE TELGRAF’A KONUŞTU
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, iktidarın emeklileri yok saymasına tepki gösterdi.

EGE TELGRAF Gazetesine konuşan Özkaynak şunları ifade etti.

“Emekliye zam yılan hikayesine döndü”
Ocak’taki seyyanen artış, kök maaşa yansıtılmadığı için en düşük maaşlı milyonlarca emekli, temmuzda 1 lira dahi zam alamadı. Yaklaşık on milyon emeklinin tepkisi tırmanıyor.

Maaşı en düşük baremde olan milyonlarca emekli çifte mağduriyet yaşadı. Ocak ayında en düşük skaladaki emeklilerin maaşı 7 bin 500 liraya tamamlanmıştı. Zammın kök maaşlara yapılmasıyla temmuz ayındaki artış en düşük maaşlı emeklilere yansımadı.

ÖZKAYNAK: “EMEKLİLER ÖRGÜTLENMELİ”
Ülke ekonomisine yıllarca katkı koyan emeklilerin yok sayılamayacağını belirten DİSK Emekli Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, “Mevcut iktidar, sayıları 10 milyonu bulan düşük emekli maaşına sahip yurttaşına 7 bin 500 lirayı layık görüyor. Yıllardır emekliler açlık sınırın altında  yaşamaya mahkum ediliyor. Ortalama 10-15 bin lira aylık konut kirası olan bir ilde 7 bin 500 lira emekli maaşı alan bir insan nasıl yaşayabilir? Ortada bunu gündeme getirilecek maalesef güçlü bir muhalefet yok. Emeklinin tek çıkış yolu örgütlenmek. Emekli örgütlenmezse iktidarların sadakasına el avuç açar durumda kalır. Açlık sınırının çok altında, yoksulluk sınırının altında çok sayıda oy hakkı olan emekli var. Örgütlenilirse iktidardın kim olacağına emekli karar verir. Biz emekli maaşlarının insani ihtiyaçları karşılayacak düzeye getirilmesini istiyoruz. Çok sayıda emekli cebinde parası olmadığı için evinden dahi çıkamıyor. Torunları geldiğinde onlara ikramda bulunamıyor, ceplerine harçlık koyamıyor. Tam tersine çoluğunun çocuğunun torununun eline bakıyor” diye konuştu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA