SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİLER DARBELERE KARŞIDIR

EMEKLİLER DARBELERE KARŞIDIR
Bu haber 12 Eylül 2023 - 9:07 'de eklendi ve 52 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
DİSK EMEKLİ-SEN’DEN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) 12 Eylül darbesinin 43. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
İşte o açıklama:

12 EYLÜL KARANLIĞINI YIKACAĞIZ!
Yaşasın Demokrasi Mücadelemiz!
Bundan 43 yıl önce Türkiye’yi emperyalistlerin maşası yapmak isteyenlerin planı 12 Eylül 1980 darbesiyle yürürlüğe kondu.

24 Ocak Kararları adı altında ülkemizi uluslararası vahşi kapitalizme entegre etmek isteyenler, başta sendikal mücadele olmak üzere toplumdaki güçlenen örgütlü yapıya darbe yoluyla savaş açtılar.

Faşist cuntanın yönetime el koymasıyla birlikte 650 bin kişi gözaltına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 230 bin kişi yargılandı. 517 kişiye idam cezası verildi; 50 kişi asıldı, 14 bin kişi vatandaşlıktan çıkarıldı, 171 kişinin işkence ile öldürüldüğü belgelendi.

ABD emperyalizmi ve yerli işbirlikçilerinin 12 Eylül darbesini gerçekleştirmelerindeki esas amaç, Türkiye’yi vahşi neoliberal sistemin içine çekmekti. Bu amaca giden yol, öncelikle emek düşmanı politikaların uygulanmasından geçiyordu. İşçi sınıfının örgütlü gücüne sistematik saldırılar darbe sonrası sürecin temel karakteristiğini oluşturdu. Demokrasi, eşitlik ve özgürlüğün ortadan kaldırıldığı bir dizi politika da yine bu dönemde hayata geçirildi.

12 Eylül faşist darbesi, tarihimizin en utanç verici tablosu olurken etkilerinin bugün de sürdüğünü görüyoruz. Baskı, zulüm, işkence rejiminin, faşizmin ve cuntacılığın resmi 12 Eylül, üzerinden geçen 43 yılda ülkemizde ağır bedeller ödetmeye devam ediyor. Darbecilerin hayallerini bugüne taşımaya çalışanlar, toplumun her kesimini susturmaya; muhalif sesleri

bastırmaya, bağımlı haldeki yargı sistemini kalıcı hale getirmeye, kayyum politikaları uygulamaya, bağımsız medyayı susturmaya ve en temel insan haklarını engellemeye devam ediyor.

12 Eylül Faşist Darbesinin 43. Yıldönümünde Hatırlatıyoruz:
DİSK Emekli-Sen, 12 Eylül’ün; faşizmin kişisel ve toplumsal belleğimizden asla silinmeyecek izlerini taşıyanların sendikasıdır.
DİSK Emekli-Sen, askeri ve sivil tüm darbelerin karşısında diktalara ve otoriter rejimlere karşı emeği, demokrasiyi, sosyal hukuk devletini, barışı ve laikliği savunanların sendikasıdır.

DİSK Emekli-Sen, 12 Eylül faşizmine direnen Konfederasyonumuz DİSK’ten ve Türkiye işçi sınıfından aldığı güçle; aydınlık bir gelecek için mücadele etmeye devam edecektir.

YAŞASIN SENDİKAL MÜCADELEMİZ!
KAHROLSUN FAŞİST CUNTA, YAŞASIN DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN DİSK!
YAŞASIN EMEKLİ-SEN!

DİSK Emekli-Sen MYK

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA