SON DAKİKA

Haberertesi
Sait Temur

ATATÜRK’E KÜFRETMİŞSE ETMİŞ!

ATATÜRK’E KÜFRETMİŞSE ETMİŞ!
Bu haber 06 Aralık 2014 - 20:25 'de eklendi ve 444 views kez görüntülendi.

YER: TBMM yani Türkiye Büyük Millet Meclisi
TARİH: 5 Aralık 2014
KONU: TBMM personelinin mesleki ve kişisel gelişimini sağlamak için düzenlenen “Hz. Mevlana’yı Anlamak” konulu konferans
KONUŞMACI: Ömer Tuğrul İnançer
Ömer Tuğrul İnançer, TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığının davetiyle meclis personeline “Hazreti Mevlana’yı Anlamak” konulu konferans verdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Kasım 1928′de yaptığı ‘Harf Devrimi’ hakkında sert açıklamalarda bulunan İnançer “Bu memlekette inkilap (köpekleştirme) yapılmıştır. Dünyanın en büyük kütüphane cinayeti 1928’de Türkiye’de olmuştur. Bir gecede Türkiye’nin kitapları okunmaz hale gelmiştir” dedi.
Dedi demesine de onu dinleyenler yani Adam bozuntusunun Atatürk’e hakaretini dileyenler. Yani Atatürk’ün kurduğu mecliste çalışıp maaş alanlar ağızlarını bile açmadılar… Ne yaptılar? Alkışladılar…
Bu skandal ayıp kamuoyunda tepkiyle karşılandığında, yani mızrak çuvala sığmayınca TBMM’den bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “TBMM İdari Teşkilatı olarak, personelin mesleki ve kişisel gelişimini sağlamak üzere çeşitli eğitim programları ve konferansların düzenlendiği bildirildi.”
Bu kapsamda daha önce de İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Ferhunde Öktem, Taha Akyol, Cihan Ünalı ve Abdülkadir Çevik gibi konusunda uzman pek çok ismin söz konusu konferanslar için kuruma davet edildiği ve bir kısmına milletvekillerinin de katıldığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Aynı şekilde, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat yıl dönümüne denk gelen aralık ayında da Hz. Mevlana’yı anlatmak üzere, ülkemizde Hz. Mevlana konusunda en yetkin fikir adamlarından biri olan Ömer Tuğrul İnançer davet edilmiştir. Konferansın konu başlığı ‘Hz. Mevlana’yı Anlamak’ olarak belirlenmiştir. İnançer, her yıl aralık ayında Konya’da yapılan ve dahil bütün devlet erkanının katıldığı Şeb-i Arus törenlerinde de Hz. Mevlana’yı anlatmaktadır. Konuşmacının söz konusu haberde öne çıkarılan ve konferansın konusuyla bağlantılı olmayan ifadeleri, tamamen şahsi değerlendirmelerini yansıtmaktadır.”
Bu açıklamanın Türkçesi şudur: “Banane kardeşim. Adam Atatürk’e küfretmişse bu onun şahsi görüşüdür beni ilgilendirmez.”
Açıklamayı yapan TBMM yetkilileri konuya sanki bir şirketin yöneticileri gibi yaklaşıyorlar. Oysa o meclisi Kuran MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR… Ve siz onun sayesinde oradasınız. Bunu ilköğretim öğrencisi bile biliyor. Eğer bir parça vicdanınız, bir parça vefa duygunuz olsaydı o adam bozuntusu o sözleri söylediği anda onu yaka paça dışarı atıp hakkında da gerekli işlemleri başlatırdınız. Şimdi kalkmış “yok kendi sözleridir, yok kendini bağlar” gibi ucuz laflarla rezaleti örtmeye çalışıyorsunuz. Çalıştıkça da bu ihanete ortak oluyorsunuz.
Peki sizi kim bağlar?
Birileri bağlasa çok iyi olacak…

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA