SON DAKİKA

Haberertesi

YALÇIN BAYER DİKİLİ’Yİ YAZDI

YALÇIN BAYER DİKİLİ’Yİ YAZDI
Bu haber 27 Eylül 2018 - 11:19 'de eklendi ve 251 views kez görüntülendi.

DİKİLİ’NİN CHP’Lİ BAŞKANI MUSTAFA TOSUN VE PROJELERİ

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü yazısında İzmir’in Dikili ilçesini ve Dikili belediye başkanı CHP’li Mustafa Tosun’u yazdı.

628DC203-4D56-4A2E-AE79-BCB7455528F4

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun

 

İşte o yazı;

“Dikili ve Kozak fıstığı…

EKONOMİK krizin en büyük darbe vurduğu sektörlerin başında tarım ve hayvancılık geliyor. Ülke genelinde tarım ve hayvancılığın kan ağladığı  il/ilçe her geçen gün artarken, bu kötü gidişi tersine çeviren bazı özel teşebbüslerde yok değil. Geçtiğimiz günlerde rotamızı İzmir’in şirin kenti Dikili’ye çevirmiştik. Denizi, güneşi ve kumsalları ile dillere destan olan bu sahil kentimiz de kaybolmaya yüz tutmuş sektörleri hayatta tutmaya çalışan girişimci vatandaşlarımızın çalışmalarına vurgu yapmak isteriz.

Cennetten bir köşe olan içerisinde Akdeniz’in ölmez ağaçları zeytinler arasında kurulmuş Aterna tesislerinde üretilen aralarında zeytinlerin, zeytinyağının bulunduğu lezzetler ekonomik fiyatı ve doyumsuz lezzetleriyle tüm Türkiye’ye ulaşıyor. Böyle bir tesisin Dikili kentine ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor.

Bölgenin diğer bir değeri olan cam fıstığı üreticileri ile de bir araya geldik. Adeta bir dokunup bin ah işittik. Kozak’tan Dikili’ye kadar olan alanda çam fıstığından geçimini sağlayan çiftçiler çam fıstığında kurtlanma başta olmak üzere bir çok riskin ortaya çıkmasından dolayı tehlike çanlarının çaldığını dikkat çektiler. Yetkililere bu konuda özel ilgi göstermeleri çağrısında bulunuyoruz.

Mustafa Tosun yönetimindeki Dikili Belediyesi, 2014 yerel seçimlerinin ardından kentin 30 mahallesini adeta bir şantiye alanına dönüştürmüş… Çok sayıda vizyon yatırımı hayata geçirerek kentin çehresini değiştiren Başkan Tosun, hizmet seferberliğine tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Çandarlı ve Dikili Gündüz Bakım Evleri ile Roman Kültür Merkezi projeleri hizmet halkasının devam eden projeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Mesleği veteriner hekimlik olan, 17 yıl Dikili Belediyesi’nde veteriner hekim olarak görev yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde 12 bin 661 Dikilili hemşerisinin oyunu alarak %51,62 oranla CHP’den belediye başkanı seçilen Mustafa Tosun, “Sözümüz var Dikili’de sevgi kazanacak. Sevgiyle hizmet edeceğiz” şiarıyla söz verdiği vaatlerini birer birer hayata geçiriyor.”

(Yalçın Bayer / 27 Eylül 2018 / Hürriyet)

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA