SON DAKİKA

Haberertesi

YEREL-SEN BELEDİYE EMEKÇİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

YEREL-SEN BELEDİYE EMEKÇİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ
Bu haber 27 Mart 2020 - 11:35 'de eklendi ve 85 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
YEREL-SEN GENEL BAŞKANI GÜLER’DEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Belediye iş kolunda örgütlü ve bir çok belediyede yetkili Tüm Yerel-Sen Sendikası Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler “Koronovirüs Mücadelesinde Sağlık  emekçilerimizi ayakta alkışlıyorum, lakin Belediye çalışanlarımızın bu süreçteki emekleri asla gözardı edilemez” dedi.

“KAMU KURUMLARI SEFERBERLİK HALİNDE”
Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Güler, Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronovirüs salgınına karşı insanlık olarak ciddi bir sınav verildiğini belirterek şunları vurguladı.
“Hepimizin bildiği üzere bu salgına karşı her ülke kendi pandemi planını yürütmeye çalışmaktadır. Bu zor günlerde kamunun tüm kurum ve kuruluşlarıyla eşgüdümlü şekilde ortak hareket etmesi önemlidir. Ülkemizin her şehrinde ortaya çıkan vakalara karşı her vatandaşımızın eşit hizmet kalitesine ulaşabilmeside önemlidir.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRİYORUZ”
Bizler Belediyelerde çalışan emekçiler olarak “Kriz masalarının almış olduğu kararları” harfiyen ve zaman mefhumu gözetmeksizin yerine getirmekteyiz, yerine getirmektede asla tereddüt etmeyeceğiz. 

“SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZ TAKDİRİ HAKEDİYOR YA BELEDİYE EMEKÇİLERİ?”
Koronovirüs Mücadelesinde Sağlık emekçilerimizi ayakta alkışlıyorum lakin Belediye çalışanlarımızın bu süreçteki emekleri asla gözardı edilemez
Belediye olarak Toplum sağlığı ile birebir yada dolaylı şekilde hizmet yürüten  birimlerimiz var, Bunlar İlaçlama (Dezenfekte ) birimi, Ulaşım hizmetleri, Mezarlık hizmetleri, Zabıta hizmetleri, İtfaİye hizmetleri, Su Hizmetleri, Kanal hizmetleri, Temizlik hizmetleri ve Belediye hastahanaleri.

“HER ALANDA TEDBİR”
Koronovirüs salgını konusunda vatandaşlarımızın ortak ve yoğun kullanımında olan merkezi alanların, toplu taşıma araçlarının dezenfeksiyon işlemlerinin arttırılması ve sürekliliğin sağlanması, ayrıca virüs konusunda bilgilendirmeleri belediyelerimizce yapılmaktadır. Sürecin ilerlemesi, ülkemizde de vakanın görülmesinin ardından bu tedbirler çeşitlendirilmiş ve arttırılmıştır. 

“BELEDİYELERİN HİZMETLERİNİ YÜRÜTENLER BELEDİYE EMEKÇİLERİDİR”
Belediye emekçilerinin özverili çalışmaları gözardı edilemez…
Salgınla mücadele konusunda belediyelerimiz başarılı bir sınav vermektedir. Bu başarı tüm belediye çalışanlarının özverili çalışmalarıyla olmuş ve olmaya devam etmektedir. Belediyelerimiz Önceden almış oldukları tedbirler sayesinde kentlerinde yaşayan vatandaşlarımıza güven vermişlerdir. Hatta belediyelerimizin bir çok uygulaması merkezi hükümete de yol gösterici olmuştur.

“HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN ÇALIŞMALAR”
Bu hususta Belediyelerimizin yapmış olduğu bazı uygulamalara örnek verecek olursak;
İlaçlama ekipleri  aralıksız çalışmakta
Toplu taşıma araçları ve durakları başta olmak üzere, vatandaşlarımızın yoğun kullanımın olan kamusal alanlar, okullar, camiler, parklar, meydanlar, kamu kurumları, hastaneler vb alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını  yapmış ve yapmayada  devam etmektedir.
Zabıta Karaborsacılara göz açtırmıyor
Özellikle medikal malzeme ve kolonya fiyatları konusunda yaşanabilecek fahiş fiyat artışı ve stokçuluğu önleyebilmek adına zabıta ekiplerinde ki arkadaşlarımız denetimlerini aralıksız sürdürmektedirler. Hizmetlerin aksamaması adına bazı birimlerde gönüllü vardiyalı sisteme geçilmiştir.

“VATANDAŞA HİZMETLE DOKUNUYORUZ”
Risk gurubunda olan vatandaşlarımıza belediye emekçilerimiz hijyen malzemesi dağıtmaya başlamışlardır. Evde bakım hizmetlerinde yine vefakar  emekçilerimiz tarafından bu dönemde 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlarımız ve engelli vatandaşlarımızın kontrolleri yapılmaktadır
Bu ve bunun gibi bir çok önlem yetkili ve örgütlü  olduğumuz belediyelerde uygulanmaktadır ve uygulanmaya devam edecektir.
İçinde bulunduğumuz durum tüm toplum olarak savaş vermemiz gereken bir durumdur. Bu salgına karşı verdiğimiz savaşın bir ayağını devlet diğer ayağını vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Biz belediye emekçileri de bu sürecin en başında yer almaktayız.

“SAĞLIĞINIZ İÇİN EVDE KALIN”
Devlet gerek merkezi hükümetçe gerek yerel idarelerde gerekli önlemleri almaktadır ve almayada devam edecektir. Bu konuda biz Tüm Yerel-Sen Sendikası  olarak salgınla mücadele konusunda atılacak her türlü adıma destek vereceğimizi bir kez daha belirtiyorum. 
Hem sağlık emekçilerimize, hem kolluk kuvetlerimize hemde alandaki belediye emekçilerimize yardımcı olmak istiyor iseniz acil bir durum olmadıkça evlerinizden çıkmayın“

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA