SON DAKİKA

Haberertesi

YANDAŞ BASIN KÖŞK’E UZANDI

YANDAŞ BASIN KÖŞK’E UZANDI
Bu haber 03 Nisan 2014 - 10:47 'de eklendi ve 409 views kez görüntülendi.

CUMHURBAŞKANI GÜL’Ü “GAZETECİ” OLARAK İZLEN KİŞİ “AKP MKYK” ÜYESİ !
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kuveyt’e birlikte gittiği gazetecilere yaptığı açıklamalar bugünkü gazetelerin birinci gündem maddesi oldu. Gül, Türkiye’den beraberinde götürdüğü gazetecilere Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin “Artık Başbakan’la konuşma zamanı geldi. Mayıs ayında karar belli olur” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Gül; Hürriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Habertürk, Yeni Şafak, Star, Radikal ve Akşam gazetesini temsil eden gazetecilere konuştu. Gül’ün yaptığı açıklamalar gündemi belirledi ancak açıklamalarını yaptığı gazetecilerle ilgili dikkatlerden kaçan bir detay vardı.

Gül’ün konuştuğu gazetecilerden biri AKP’nin üs düzey yöneticisiydi.

Gül’ü Akşam gazetesi adına izleyen ve açıklamalarını bugün gazetesinde imzasıyla yayınlayan Osman Can AKP’nin MKYK üyesi. AKP’nin kapatma davası döneminde Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü yapan Osman Can, daha sonra AKP’ye katıldı ve 2012’de yapılan büyük kongrede de AKP MKYK üyeliğine seçildi. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 50 üyesinden biri olan Osman Can’ın “gazeteci” kimliğiyle Gül’ü Kuveyt’te izlemesi dikkat çekti.

Sadece bu kadar olsa iyi

Osman Can aynı zamanda MKYK üyesi olarak AKP’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına karar verecek 50 isimden biri konumunda.

Başbakan Erdoğan, Köşk’e kimin aday olup olmayacağı konusunda Gül’e konuşmadan önce Osman Can’ın da içinde olduğu MKYK ile değerlendirmede bulunacak. Gül’ün yeniden Cumhurbaşkanı olarak kalıp kalmayacağı konusundaki kararlar da yine Osman Can’ın üyesi olduğu bu kurulda konuşulacak.

Dolayısıyla Osman Can, kendisinin de bizzat karar ve söz sahibi olacağı Cumhurbaşkanlığı sürecinin ilk aşamasındaki en önemli açıklamalarından birini “gazeteci” kimliğiyle Kuveyt’te izleyip Akşam gazetesine yazdırmış oldu. Can’ın AKP MKYK üyesi yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için yapılacak ilk MKYK toplantısında Gül’ün Kuveyt gezisine ilişkin gözlemlerini ve Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki izlenimlerini Başbakan Tayyip Erdoğan ve Kurul üyelerine anlatacak mı bilinmiyor.
KAYNAK: Cumhuriyet

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA