SON DAKİKA

Haberertesi

YALÇIN BAYER RIZA AKPOLAT’I YAZDI

YALÇIN BAYER RIZA AKPOLAT’I YAZDI
Bu haber 27 Mart 2019 - 6:03 'de eklendi ve 190 views kez görüntülendi.

37 YAŞINDA GENÇ VE UMUT VEREN BİR SİYASETÇİ
Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşesinde CHP’nin Beşiktaş belediye başkan adayı Rıza Akpolat’ı ve Beşiktaş’ın sorunlarını kaleme aldı.
İŞTE O YAZI
“BAŞKA Beşiktaş yok, sahip çık”
broşürünün ön yüzünde İBB adayı Ekrem İmamoğlu ile Beşiktaş adayı Rıza Akpolat’ın birlikte çekilen ‘bebek yüzlü’ fotoğrafları CHP adına ışık saçıyor.

37 yaşındaki Akpolat, Bahçelievler’de doğmuş, siyaset bilimi, kamu yönetimi, küresel siyaset ve uluslararası ilişkiler konusunda yüksek lisans eğitimine başlamış şimdi de. AB uzmanı olarak da yurtiçi ve yurtdışında konferanslara katılmış. “Ulus Ambarlıdere damadıyım” diyor. İki kız çocuğu babası. Aktif yaşamında turizm, eğitim, danışmanlık ve yapı sektöründe faaliyet gösteren şirketi olduğunu söylüyor. Beşiktaş’ın nüfusunun resmi olarak 179 bin olduğunu, ancak ‘sınırsız’ bir büyüme ile karşı karşıya olduğunu, bunun antropoloji ve sosyolojik açıdan masaya yatırılması gerektiğini anlatıyor. Bölgedeki 9 üniversiteden hangisi böyle bir araştırmaya talip olur? Günlük insan trafiği 2 milyonu geçiyorsa böyle bir çalışma yapılması gerekmiyor mu? Beyoğlu’nun eski sosyal yapısının değişmesi nedeniyle Beşiktaş ‘nefes alınmaz’ olmuş… Ortaköy, Sinanpaşa, Köyiçi, Arnavutköy ve Bebek’ten sonra Zorlu AVM’nin getirdiği yeni yükü de anlatmaya gerek yok. Nispetiye, Ihlamurdere ve Dereboyu’nu ‘prestijli’ caddeler haline getireceklerini söylüyor. Nusret’in, Hatay Sofrası’nın, balık lokantalarının, gece eğlence mekânları ve kafelerin otopark-vale sorunu inanılmaz sıkışıklık yaratıyor. Rıza Akpolat’ın esas 45 projesi var. Bunlar içinde Beşiktaş’ı ‘şenlendirmek’ için esnafa işyerini 24 saat açık tutma izni, yılda 52 adet non-stop festival, ulaşımda ring seferleri, kreşler, modern yurtlar, gastronomi merkezi oluşturulması var. Akpolat’ın, Neşet Ertaş anıtı sözü de var.
Akpolat, kimse kızmasın ama eski başkan Ayfer Atay’dan sonra Beşiktaş’ın iyi yönetilmediğini söylüyor. Onun için mahalle ve esnaf gezilerini Atay’la yapıyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA