SON DAKİKA

Haberertesi

UTKU GÜMRÜKÇÜ DE BERAAT ETTİ

UTKU GÜMRÜKÇÜ DE BERAAT ETTİ
Bu haber 01 Temmuz 2019 - 21:39 'de eklendi ve 171 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UTKU GÜMRÜKÇÜ ERGENEKON DAVASINDAN 11 YIL SONRA BERAAT ETTİ
Yargıtay’ın bozma kararının ardından görülen 235 sanıklı Ergenekon davasında karar açıklandı. “Ergenekon örgütünü kurma”, “yönetme” suçundan tüm sanıklar beraat etti. Sanıklardan Alparslan Arslan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır’a ise müebbet hapis cezası verildi.

UTKU GÜMRÜKÇÜ’DEN AÇIKLAMA:

“DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE EN ÖN SAFTA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİM”
“Ergenekon diye bir örgütün olmadığının”
karara bağlanması sonrasında aynı davada yargılanan CHP’li Çiğli belediye başkanı Utku Gümrükçü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Ergenekon davası sonunda benim için beraat ile sonuçlandı. 11 yıl süren yargılama sürecinde yanımızda olan tüm dostlara teşekkürü borç bilirim. Bu süreçte “hukuk yetmezliği” sonucu aramızdan ayrılan Türkan Saylan, İlhan Selçuk ve nice büyüklerimizi saygıyla anıyorum. Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde Cumhuriyet Mitinglerinde olduğu gibi en ön safta yürümeye devam edeceğim!”

DÖNEMİN HAKİM VE SAVCILARININ BİR BÖLÜMÜ FETÖ’DEN TUTUKLU BİR BÖLÜMÜ İSE YURT DIŞINA KAÇTI
“Ergenekon” soruşturmasını yürüten ve meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, FETÖ soruşturmaları kapsamında firari olarak aranıyor. Bir dönem soruşturmaya bakan firari sanık Cihan Kansız hakkında da FETÖ üyeliğinden dava açıldı.
Dönemin özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dosyaya bakan hakimler Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu hakkında FETÖ üyeliği suçundan dava açıldı. Özese ve Çalmuk tutuklu bulunurken, Haşıloğlu hala firari olarak aranıyor.
Davaya duruşma savcısı olarak giren Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın da FETÖ davaları kapsamında tutuklu bulunuyor.

İLHAN SELÇUK NE DEMİŞTİ

40 saatlik gözaltının ardından 14 saat sorgulanan ve daha sonra serbest bırakılan 83 yaşındaki İlhan Selçuk, 28 Mart 2008 tarihinde “Pencere” köşesinde “Bizim Savcıya ‘Abi’ Nasihati…” başlığıyla bir yazı yazmış ve uyarmıştı.
“ABİ NASİHATİ”
Yargıtay’ın, hükmü bozma kararı verdiği, Ümraniye’deki bir gecekonduda 12 Haziran 2007’de 27 el bombası ele geçirilmesiyle başlayan 275 sanıklı Ergenekon davası kapsamında yargılanan ve 21 Haziran 2010’da hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk, davanın savcılarına “abi nasihatı” diyerek, “İş döner, dava çuvallar, bu yük sizi yaşam boyu ezer” uyarısında bulunmuştu. Ergenekon davasında İlhan Selçuk, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zırhlı aracını verdiği eski savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla 21 Mart 2008 günü sabaha karşı gözaltına alınmıştı.
40 saatlik gözaltının ardından 14 saat sorgulanan ve daha sonra serbest bırakılan 83 yaşındaki İlhan Selçuk, 28 Mart 2008 tarihinde “Pencere” köşesinde “Bizim Savcıya ‘Abi’ Nasihati…” başlığıyla bir yazı yazmış ve uyarmıştı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA