SON DAKİKA

Haberertesi

UTKU ÇAKIRÖZER HÜKÜMLÜLERİ DİNLEDİ

UTKU ÇAKIRÖZER HÜKÜMLÜLERİ DİNLEDİ
Bu haber 15 Ağustos 2015 - 11:58 'de eklendi ve 374 views kez görüntülendi.

CEZAEVİNDEKİ KÖTÜ KOŞULLARI İNCELEYEN ÇAKIRÖZER, TBMM’YE SORU ÖNERGESİ VERDİ
Eskişehir Açık Cezaevi’nde yemekten zehirlenen hükümlerle görüşen ve sorunlarını dinleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, konuyla ilgili TBMM Başkanlığında Adalet Bakanı Kenak İpek’in yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.
TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİN SORUNLARINA SAHİP ÇIKTI
Hükümlülerin şikayetlerini dile getiren milletvekili Çakırözer’in Adalet Bakanına yönelttiği 6 soru şöyle:
“1. 4 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen ve 100’den fazla hükümlünün hastanede kısa süreli tedavi görmesine neden olan toplu zehirlenmenin araştırılması için Bakanlığınız tarafından Eskişehir Açık Cezaevi’ne müfettiş gönderilmiş midir? Gönderilmiş ise müfettiş raporuna göre toplu zehirlenmenin sebebi nedir? Zehirlenmeye sebep olan etmenin ortadan kaldırılması ve böyle bir olayın tekrarlanmaması herhangi için bir düzenlemeye gidilecek midir?
2. Eskişehir Açık Cezaevinde en son ne zaman inceleme yapılmıştır? Bu incelemeye göre hangi eksiklikler rapor edilmiştir? Rapor edilen eksiklikler hakkında herhangi bir iyileştirme yapılmış mıdır?
3. Koğuşların fiziki koşullarının düzeltilmesi için Adalet Bakanlığı’nın ayırdığı bir bütçe var mıdır? Eğer var ise, Eskişehir Açık Cezaevi için yapılacak çalışmalar ne zaman başlayacaktır?
4. Mesai dışında rahatsızlanan hükümlülerin hastaneye götürülmesi için 5TL alınması genel bir uygulama mıdır? Bu ücret neden talep edilmektedir?
5. Cezaevi çevresinde gerçekleştiği iddia edilen uyuşturucu ilişkileri hakkında herhangi bir inceleme-soruşturma yapılmış mıdır ? Yapılmış ise hangi çözüm önerileri ortaya konmuştur? Bu konuda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne sonuç alınmıştır?
6. Yukarıda sözü geçen sorunların ivedilikle çözülmesi ve koşulların iyileştirilmesi adına bir tasarrufunuz olacak mıdır?”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA