SON DAKİKA

Haberertesi

TÜBİTAK TAK TAK!

TÜBİTAK TAK TAK!
Bu haber 08 Temmuz 2014 - 22:04 'de eklendi ve 544 views kez görüntülendi.

BİLİMSEL KURUM ERDOĞAN’I KORUMA KURUMU OLDU
TÜBİTAK, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen raporun kamuoyuna açıklanması talebini reddetti.
CHP’NİN HUKUKÇU MİLLETVEKİLİ ATİLLA KART BAŞVURUDA BULUNMUŞTU
Kart, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanlığı’na yaptığı başvuruda Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarıyla ilgili TÜBİTAK raporunun kamuoyunun bilgisine sunulmasını istedi.
İNADIRICI OLMAYAN GEREKÇE
Kart’ın talebini reddeden TÜBİTAK tarafından gönderilen yazıda, Bilgi Edinme Kanununun “Adli soruşturma ve kovuşturmaya ilişkin bilgi veya belgeler” başlıklı 20. Maddesine işaret edildi.
SANKİ YARGILAMA VARMIŞ!
Söz konusu maddede de, açıklanması veya zamanından önce açıklanması hâlinde; suç işlenmesine yol açacak, suçların önlenmesi ve soruşturulması ya da suçluların kanunî yollarla yakalanıp kovuşturulmasını tehlikeye düşürecek, yargılama görevinin gereğince yerine getirilmesini engelleyecek, hakkında dava açılmış bir kişinin adil yargılanma hakkını ihlâl edecek, nitelikteki bilgi veya belgelerin, bu Kanun kapsamı dışında olduğu ifade edildi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA