SON DAKİKA

Haberertesi

SÜLEYMAN ÇELEBİ’DEN SORU ÖNERGESİ

SÜLEYMAN ÇELEBİ’DEN SORU ÖNERGESİ
Bu haber 22 Şubat 2014 - 14:00 'de eklendi ve 671 views kez görüntülendi.

TRT AKP’YE SEÇİM ŞARKISI HAZIRLAYABİLİR Mİ?
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi AKP’nin seçim şarkısını TBMM’ye taşıdı.
TRT ve Kültür Bakanlığında görevli sanatçıların ”kültür sanat faaliyeti” adı altında TRT stüdyolarında ürettikleri enstrümantal ezgilerin AKP’nin seçim şarkısı olarak çeşitli bölgelerde kullanılmasını Meclise taşıyarak yazılı soru önergesi veren Çelebi bakalım ne yanıt alacak.
İşte o soru önergesi…
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.
Süleyman Çelebi
İstanbul Milletvekili

TRT ve Kültür Bakanlığı gibi kurumlar ülkemizin kültürel değerlerini korumak, geliştirmek, dünyaya tanıtmak ve bünyesinde barındırdığı personellerle, sanatçılarla sürekli üretim içinde olmak gerekliliğindedir. Kültürel ve sanatsal üretim faaliyetleri ülkemizin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının en önemli göstergesidir. Halkın vergileriyle ayakta duran TRT ve Kültür Bakanlığı gibi devlet kurumları siyasetten bağımsız olarak halka ve ülke değerlerine hizmet etmelidir.
Fakat günümüz koşullarında TRT’nin resmi bir kurum olmaktan uzak icraatlar yaptığı kamuoyuna yansımakta bu yönde çeşitli şikâyetler tarafımıza iletilmektedir. TRT ve Kültür Bakanlığı personelleri iktidar baskısı altında siyasallaşmış resmi kurumların çalışanları durumuna gelmişlerdir.
TRT ve Kültür Bakanlığında görevli sanatçıların ”kültür sanat faaliyeti” adı altında TRT stüdyolarında ürettikleri enstrümantal ezgilerin AKP’nin seçim şarkısı olarak çeşitli bölgelerde kullanıldığı ve bu kullanım için herhangi bir bedel ödenmediği, resmi bir başvuru yapılmadığı tarafımıza iletilmiştir.
Bu nedenle;
1- TRT stüdyolarında “kültür sanat faaliyetleri” adı altında, Kültür Bakanlığı’nın ve TRT’nin kadrolu sanatçıları kullanılarak üretilen enstrümantal ezgiler, AKP seçim propagandalarında seçim şarkısı olarak kullanılmış mıdır? Kullanıldıysa kaç defa kullanılmıştır?
2- Halkın vergileriyle ayakta duran ve devletin resmi kurumları olan TRT’nin ve Kültür Bakanlığının kültür sanat çalışmaları altında hazırladığı eserlerin AKP’nin seçim şarkısı olarak kullanılması yasalara uygun mudur?
3- Kültür sanat çalışmaları adı altında, TRT stüdyolarında hazırlanan şarkılar AKP seçim müziği olarak kullanılırken hangi mercilerden izin alınmıştır?
4- AKP, bu eserlerin telifiyle ilgili olarak TRT’ye ya da Kültür Bakanlığı’na herhangi bir ödeme yapmış mıdır?
5- Resmi kurumların siyasi bir partinin propagandasına hizmet etmesi yasal mıdır? Bunu etik buluyor musunuz?
6- TRT ve Kültür Bakanlığı daha önce başka bir partinin seçim çalışmalarına bu yönde katkıda bulunmuş mudur?
7- Çeşitli yöresel ezgileri hazırlayan sanatçıların eserleri hangi bölgelerde seçim şarkısı olarak kullanılmıştır?
8- Seçim çalışmalarında kullanılan enstrümantal ezgiler için emeği geçenlere ve kurumlara her hangi bir ödeme yapılmış mıdır?
9- Stüdyo çalışmaları için herhangi bir kiralama yapılmış mıdır? Yapılmışsa ne kadar bedel tahsil edilmiştir?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA