SON DAKİKA

Haberertesi

SOKAK İFTARINA DA YASAK

SOKAK İFTARINA DA YASAK
Bu haber 29 Haziran 2014 - 10:12 'de eklendi ve 499 views kez görüntülendi.

İKTİDARIN KORKUSU İFTAR SOFRALARINA UZANDI
‘Yeryüzü sofraları’ iftarına polis müdahalesi

“Yeryüzü sofraları” adı altında Taksim Tünel’de yerlere sofra kurup iftar yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.
ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLAR MÜDAHALEYE BOYUN EĞMEDİ
Ramazan ayının ilk iftarı nedeniyle Antikapitalist Müslümanlar grubunun çağrısıyla İstiklal Caddesi’nde “Yeryüzü Sofrası” kurmak isteyenlere polis, kalkanlarıyla itekleyerek müdahale etti. Polisin tacizlerine karşın Tünel Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne doğru, yerde gazete kâğıtları üzerinde sofra kurularak iftar edildi.
POLİS BELEDİYE ÇADIRINI ADRES GÖSTERDİ
Beş yıldızlı otellerde yapılan iftarlara karşı Tünel’de saat 20.00’de toplanarak “Yeryüzü Sofrası” kurmak isteyen Antikapitalist Müslümanlar grubuna izin vermeyen polisler, “Gidin belediye çadırında yiyin” dedi.
HARAM LOKMASI YEMEK İSTEMİYORUZ
Antikapitalist Müslümanlar “Belediyenin haram lokmasını yemek istemiyoruz. Halkın sofrasında yemek yiyeceğiz. İmanımız gereği her yerde orucu açabiliriz” diye karşılık verdi. Çevik kuvvet ekipleri iftar için sofra kurmak isteyenleri, kalkanlarıyla itekleyerek Tünel Meydanı’ndan uzaklaştırdı. Bu sırada başka bir grup da yere gazete kâğıtları sererek sofra kurmaya başladı.
İFTAR SOFRASINI DAĞITTILAR
Polis, bu gruba da müdahale ederek üzerine yiyecek konulan gazeteleri toplayıp sofrayı dağıttı. Arbedede bazı kişilerin tartaklanarak gözaltına alınmak istenmesi gerginliği tırmandırdı. Ancak grup, gazete kâğıtlarını bir kez daha yere sererek yanlarında getirdikleri peynir, domates, salatalık, zeytin, çiğ köfte, pide, ekmek gibi yiyecekler ve suyla Tünel Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne doğru uzayan bir sofra kurarak iftar saatini bekledi. Yerde kurulu sofraya oturanlar, çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler tarafından kuşatılmış bir halde iftar yaptı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA