SON DAKİKA

Haberertesi

SİVAS KONGRESİ AVCILARDA YENİDEN

SİVAS KONGRESİ AVCILARDA YENİDEN
Bu haber 06 Eylül 2015 - 16:16 'de eklendi ve 485 views kez görüntülendi.

AVCILAR BELEDİYE KONSERVATUARI TİYATRO BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ SİVAS KONGRESİNİN 96. YILDÖNÜMÜNÜ SAHNEYE TAŞIDILAR
Bağımsızlık öyküsü “Sivas1919” ile Yeniden Canlandırıldı
image
OYUN AYAKTA ALKIŞLANDI
Avcılar belediye konservatuar öğrencileri tarafından sahnelenen ve değişik bir anlatım tekniğinin kullanıldığı “Sivas1919” tiyatro oyunu, Anadolu’nun gerçek sahipleri mazlumlarının haklı ve onurlu mücadelesi ile Sivas Kongresini anlatıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi’nde söylediği tarihi slogan “Ya İstiklal Ya Ölüm”ün hatırlatıldığı oyun ayakta alkışlandı.
İŞGALDEN KURTULUŞ VE CUMHURİYET YOLCULUĞU…
Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve bağımsızlık yemininin edildiği Sivas Kongresi’nin 96. Yılında Avcılar Belediye Konservatuarı tiyatro bölümü tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Sivas1919” tiyatro oyunu ile Sivas Kongresi’ni de içine alan kurtuluş mücadelesi yeniden canlandırıldı.
BAŞKAN TOPRAK: “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELLERİ BU KONGREDE ATILMIŞTI”
image
Tiyatro oyunu sonrasında bir konuşma yapan Avcılılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Sivas’ın ‘Ulusal Mutabakat’ın ilan edildiği şehir olduğunu belirterek; “Sivas Ulusal Kurtuluş Savaşının başladığı, kurtuluş ve kuruluş için Anadolu halklarının örneği görülmemiş bir anlayış ve özveriyle bir araya geldiği, emperyalizme karşı ‘Ulusal Mutabakat’ın ilan edildiği şehirdir. Bir başka deyişle Cumhuriyetimizi oluşturan ulusal birlik ve bütünlüğümüzün kurulduğu ve bütün dünyaya ilan edildiği yerdir. Sivas Kongresi kurtuluş hareketinin ulusallaşması ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması sürecinde atılan önemli bir adımdır.” Dedi.
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Toprak, konuşmasının devamında: “Bizler, onurlu bir tarihe sahip olanlar, ülkemizin için hiçbir özveriden kaçınmadan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 4 Eylül 1919 tarihinde ‘Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı’ Sivas Kongresi’nin 96. Yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.
OYUNCULARA TEŞEKKÜR BELGESİ
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, oyunu sahneleyen Avcılar Belediye Konservatuarı öğrenmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, teşekkür belgesi ve çiçek verdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA