SON DAKİKA

Haberertesi

ŞİŞLİ’DE DİNLER BULUŞMASI

ŞİŞLİ’DE DİNLER BULUŞMASI
Bu haber 02 Temmuz 2014 - 12:42 'de eklendi ve 411 views kez görüntülendi.

ÖZEL BİR İFTAR, ÖZEL KONUKLAR
Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan’ın ilk gününde ilçedeki farklı dinlerin temsilcilerini ağırladı.
YOĞUN KATILIM
Şişli’de kurulan ve Ramazan boyunca her akşam iki bin kişinin orucunu açacağı iftar çadırının ilk gününde Ermeni, Rum, Musevi, Süryani Ortodoks, Süryani Katolik cemaatleri ve Şişli Müftülüğü temsilcileri belediyenin çadırında bir araya gelerek iftar yemeği yediler.
HAYRİ İNÖNÜ: “AÇ KALAN BÜTÜN CANLILARIN DUYGULARINI HİSSEDECEĞİZ”
İftar yemeğine ev sahipliği yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, hoşgörü ayı olarak bilinen Ramazan ayının tüm ulusa ve bütün İslam alemine barış ve huzur getirmesini dileyerek şunları söyledi: “On bir aylar içerisinde en mübarek ay olarak bilinen bu ayda nefsimizi eğitip, bedenimizi dinlendirip bütün aç kalan canlıların duygularını hissedeceğiz. Duyarlılığımızı arttıracağına inandığım bu Ramazan ayının ülke olarak toplumsal dayanışmamızı arttırmasını, yatağına aç giren bir tek insanımızın bile olmayacağı güzel günlere vesile olmasını diliyorum.
Mübarek Ramazan ayına hoş geldin derken tutulan oruçların, edilen duaların ve bütün ibadetlerin kabul görmesini dilerim”.
Fotoğrafta yer alanlar soldan sağa:
Rum Cemaatinden Rahip Hrisantos Dimitriyadis, Süryani Kadim Cemaati Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Altunışık, Şişli Emniyet Müdürü Fatih Sarıyıldız, Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Şişli Müftüsü Ahmet Tüccar, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Ermeni Patrikhanesi’nden Episkopos Sahag Maşalyan, Süryani Ortodoks Eemaati Ruhanisi P. Melke Akyüz

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA