SON DAKİKA

Haberertesi

SİLİVRİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI

SİLİVRİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI
Bu haber 01 Kasım 2014 - 14:45 'de eklendi ve 412 views kez görüntülendi.

CUMHURİYET SEVGİSİ MEYDANLARA SIĞMADI
Silivri Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yılında Anıtkabir’in 3 boyutlu minyatürünü Silivri’ye getirdi. Gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşünde vatandaşlar yakılan fenerlerle ve söylenen marşlarla Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.
KUTLAMALARIN KONSER BÖLÜMÜ İPTAL EDİLDİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Silivri’de binlerce kişi ile gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşü ile kutlandı. Ermenek’de meydana gelen kaza nedeniyle konser programını iptal eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe protokol üyeleriyle birlikte yürüyüşe katılarak en önde bayrak salladı. Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklarla yürüyüşe katılan Silivrili vatandaşlar yürüyüşe marşlarla eşlik ederken, evlerinde olan Silivrililer de balkon ve camlardan bayrak sallayarak coşkuya ortak oldu. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunularak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi. Meydanda bir konuşma yapan Işıklar; “Sizler aydınlık yarınlara yürüyen Cumhuriyet’in adımlarısınız. İşte benim büyük ailem..İşte Silivrim..Bayramımız kutlu olsun” dedi.
ANITKABİR’İN MİNYATÜRÜNE YOĞUN İLGİ
image

image
Silivri Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’in 3 boyutlu minyatürünü Silivri’ye getirdi. 6 metre yüksekliğinde, 11 metre eninde olan Anıtkabir Silivrililerin cumhuriyet coşkusuna coşku kattı. Duygulandıklarını ifade ederek Başkan Işıklar’a teşekkürlerini ileten vatandaşlar, fotoğraf çekilmek için birbiriyle yarıştı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA