SON DAKİKA

Haberertesi

SEN DE CÜPPENİ ÇIKAR !

SEN DE CÜPPENİ ÇIKAR !
Bu haber 13 Mayıs 2014 - 19:59 'de eklendi ve 430 views kez görüntülendi.

BİR DEVLET MEMURU OLAN SAVCI AKP SÖZCÜSÜ GİBİ KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran savcı Mehmet Demir, “Bu emniyet ve yargı, 17 Aralık tarihine kadar ışık sızdırmadan bu soruşturmaları yaptığına göre, bu delillerinin hiçbirini de sızdırmayabilirdi. 18 Aralık’ta bakıyorsunuz, bütün belgeler, deliller, tapeler, dinlemeler, izlemeler çarşaf çarşaf medyada. Derdin ne? Dertleri belli hükümeti yıkmaya çalışıyorlar” dedi.
BAŞBAKAN BU SAVCIYA DA”CÜPPENİ ÇIKAR ÖYLE KONUŞ” DER Mİ?
Edirne Cumhuriyet Savcısı Demir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorlu Şubesinde “Yeni Türkiye’de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu – Anayasa Mahkemesi” konulu söyleşide Anayasa Mahkemesinin görevlerini anlattı. Milletin iradesinin halkın iradesi olduğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:
SAVCI DA “PARALEL” DEDİ
“Ben 16 saat boyunca televizyonda bu değişikliği anlattım. Anayasanın değişikliği hususunda, bu millete tavsiyelerde bulundum. Bundan hiç pişman değilim. Şu an HSYK’nın kuruluşunda hiç sorun yok. Yani 10 üye buradan gelmeli, bir kısmını Yargıtay seçmeli, bir kısmını cumhurbaşkanı seçmeli, bunda bir sorun yok. Sorun, o zaman da hem milletimizi hem de yargı mensuplarını kandıran Paralel Yapıcı arkadaşlardan çıktı. O zaman, hükümetimizin içine de başka kurumlarda sızdıkları gibi, yani emniyet, istihbarat, milli eğitim, Sağlık Bakanlığı gibi. Bu kurumlarda da sızdıkları gibi, hükümetin içine sızarak hükümeti iğfal ederek bakanlık listesi adı altında bir liste oluşturdular. HSYK adaylarını, bakanlık listesi olarak belirlediler ve bakanlık listesi olarak belirledikleri arkadaşların tamamını maalesef imam arkadaşlar belirlemiş. Yargının imamları belirlemiş. Şu anda, HSYK’da en az 13 tane yani 21 üyenin 13’ü, bu paralelci yapıdan oluşmaktadır.
17 ARALIK DARBE TEŞEBBÜSÜYMÜŞ!
Çünkü, 17 ve 25 aralık darbe teşebbüsünden sonra, çünkü ben bunu televizyonda da söylediğim için rahatlıkla söylüyorum. Bu bir darbe teşebbüsüdür. Darbe teşebbüsüne kalkışan hakim savcılar var diye, bu ülkenin başbakanı dahil, birçok medya talepte bulunduğu halde, HSYK ‘bunlar kimmiş, bu yargıda darbeye teşebbüs eden hakim savcı kimmiş bunları bir araştıralım’ diyeceğine, hükümetin çıkarttığı bir yasal düzenleme aleyhinde bir bildiri yayınladı. Yani bir nevi, yargıya teşebbüs eden zevata destek anlamına gelen bir bildiri yayınladı bu 13 arkadaşımız.”
TEK DERTLERİ HÜKÜMETİ YIKMAK
Bunlar, 2 yıl boyunca takip edilmiş ve dinlenmiş. Ve ne yapmışlar? 2 yıl boyunca dışarıya bir tek ışık dahi sızmamıştır. Buna MİT de dahildir. MİT’in dahi hiç haberi yoktur. Ne zamana kadar? 17 Aralık’a kadar. Peki, bu emniyet ve yargı, 17 aralık tarihine kadar ışık sızdırmadan bu soruşturmaları yaptığına göre, bu delillerinin hiçbirini de sızdırmayabilirdi, 18 Aralık’ta bakıyorsunuz, bütün belgeler, deliller, tapeler, dinlemeler, izlemeler çarşaf çarşaf medyada. Derdin ne? Dertleri belli hükümeti yıkmaya çalışıyorlar”
BAŞBAKAN HAKLI…
Yapılan toplantıda bir gazetecinin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın diyaloğunu sorması üzerine Demir, “Başbakan haklıdır ve doğru yapmıştır” yanıtını verdi.
KILIÇDAROĞLU’NA CEVABINI VERDİM
Bir başka basın mensubunun “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkınızda söylemiş olduğu yorum ve eleştiriler var. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz” yönündeki sorusuna da Demir, “Sayın Kılıçdaroğlu’na ben cevabımı verdim. Medyada da yer aldı, dava açacağımı söyledim. Bunun dışında da fazla bir şey söylemek istemiyorum” diye cevap verdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA