SON DAKİKA

Haberertesi

ŞANTAJ!

ŞANTAJ!
Bu haber 16 Eylül 2015 - 8:54 'de eklendi ve 1.068 views kez görüntülendi.

SERDAR TAY YAZDI (bakirkoymerkez.com)
image
ŞANTAJCI GAZETECİ…
Önce Başlıktaki büyük yanlışı düzeltelim.
Neydi başlığımız “ŞANTAJCI GAZETECİ” işte tam da burada bır sıkıntı var, Şantajcı kısmı doğru, Gazeteci kısmı yanlış, doğrusu “Şantajcı Sözde gazeteci” olmalıydı. Çünkü Bahse konu kişi Şantajcı ama gazeteci falan değil. 280 Lira ödeyerek kurduğu internet sitesinden önüne gelene sataşan, kimin bayrağını taşıdığı bilinmeyen bir Zavallı…
Zavallı ama ortalığı karıştırmakta çok mahir bu sözde gazeteci.
Duyduğu dedikoduları doğruymuş gibi önce kendi inanır sonra da etrafına anlatır, birkaç gün sonra da kendi yalanını başka ağızlardan duyar ve koştur koştur haber adı altında üç otuzparalık internet sitesinden yayınlar .
***
Dedikodu haberlerle kişi, kurum ya da kuruluşları karalar, iftira atar, ya da çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ederek gözdağı verir.
Ki amaç, dedikodusu yapılan kişi ya da kişilere şantaj yapmaktır.
Mesela bir Meclis Üyesi, anlaşmazlık yaşadığı bir esnafla sokak ortasında uluorta kavga etmiştir. Zavallı sözde gazeteciye birileri bu kavganın güvenlik kamera görüntülerini servis eder. Sözde gazeteci de bu görüntüleri de kullanarak, “vay sen kavga ettin ha, Kavga sebebin de bu, sen belediye başkanına da yakınsın, kimbilir ne çıkar peşindeydin?” vs vs der çemkirir, üç otuzparalık sitesinde bu görüntüleri de kullanarak dedikodu üretir.
***
Meclis üyesi üzerine yapışan belanın farkına varır, Zavallıyı ofisine çağırır “ne istiyorsun” der. “para istiyorum” der zavallı. Meclis üyesi sırf bu musibetten kurtulmak için para vermeye razıdır. Aslında Zokayı yutmuştur. Şantajcı Beyaz eşya satıcısı gibi pazarlık yapar, üç aşağı beş yukarı anlaşılır. Meclis üyesi mağdurumuz, şantaja boyun eğmiştir ve Şantaj parasını sadaka niyetine bizim zavallıya verir…
Şantajcı istediğini elde etmiştir, ve hızını alamaz, sıra belediye başkan yardımcılarına gelir, belediye başkanına gelir…
***
Yolsuzluk iddiaları ve dedikodular, paçavra sitesinde yayınlar durur. Birileri “yeter artık susturun şu adamı” diyene kadar da sürer bu durum.
Dedikodu derken, hakkını da yemeyelim, yazdıklarının bir kısmı, hele hele yolsuzluklarla ilgili karaladıklarında gerçeklik payı vardır, kendi gibi çapsız birkaç işbirlikçi içeriden tüyoları verir, o da yazar.
“Falanca yerden rüşvet almışsınız” der. “Milyonlarca dolarlık avanta indirmişsiniz” der. Sözde gazeteci, Savcı edasıyla yüklenir de yüklenir.
Tehdit ve şantaj amaçlı yazdıklarının son cümlesi de aşağı yukarı aynıdır.
“Olayların Yakın Takipçisiyiz….
Bu işin peşin bırakmayacağız….
Halk adına bu işlerin takipçisiyiz…
Kamu adına kirli işleri ortaya çıkaracağız…
Az sonra…
Yakın zamanda…
Çok kısa süre sonra…”
Gibi.
Tabiri caizse “Avantamı vermezseniz devamını getiririm” anlamında sözcüklerle bitirir sözde haberlerini…
Zokayı atıp beklemeye başlar.
***
Ses çıkmazsa bir kez daha tekrarlar haberini, çünkü içerideki işbirlikçilerinden tüyolar gelmektedir kendisine. “bak senin haberinden rahatsız oldular“ ya da “bekle biraz daha” der içerideki hain işbirlikçiler!
Zavallı gazeteci tehdit eder, şantaj yapar ve bekler. İçerideki hain işbirlikçi sanki olan bitenden habersizmişçesine, Şantajın muhataplarına gider. “Bu adamı susturmamız gerekiyor, istediği parayı verelim aleyhinize yazmasın” der. Aracılık yapar ve yüz binlerce lira!!! Sözde gazeteciye verilir…
***
Bazen birikmiş kira borçları, bazen yıllardır biriken vergi borçları ödenir, şantaj havuzundan, Evinin eşyaları tepeden tırnağa değiştirildiği gibi , şantaj amaçlı kurduğu ofisinin bilgisayarlarına kadar yenilenir , ve hatta kiraları bile ödenir …
Şantajcı gazeteci, Kendi tabiriyle “Yoluna çıkmıştır”
Onun işi Şantaj yaparak açığını yakaladığı kişi kurum ya da kuruluşlardan nemalanmaktır ve bunda da Başarılı olmaktadır.
***
Peki bu sözde gazeteci, özde zavallının işbirlikçilerine ne demeli?
Niçin kendi mesai arkadaşlarının kuyusunu kazmaktadır bu işbirlikçiler? Gerçekten yolsuzluk yapılıyorsa niçin başta parti temsilcilerine durumu bildirmez ya da yetkili kurumlara ihbar etmez de tetikçi gibi kullandıkları sözde gazeteciyle iş bitirirler? Kampas kurmakta marifetli olan bu işbirlikçilerin amacı nedir?
***
Aslında sorun tetikçide değildir. Sorun olan bu Kumpasçı işbirlikçilerdir. Amaçları da, mevki, makam kapmaktır.
Genel merkeze “bak biz dururken bunları başa getirdin” mesajı vermektir. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yaparak kendi mevkilerini sağlama almaktır. Durum Bundan ibarettir.
***
Tetikçi bir gazete ve tetikçi gazeteyi besleyen, koruyup kollayan kerli ferli adamlar hem kendi kuyularını kazıyor hem de sözde gazeteci ömründe göremeyeceği kadar çok parayı zahmetsizce cebe atıyor.
Bu arada sözde gazeteci kasım kasılarak ne büyük gasteci olduğunu gösteriyor herkeslere!
***
Şantaja maruz kalanlar bugünlerde tetikçi ve işbirlikçilerinden iyice bunalmış durumdalar ve dananın kuyruğu yakın zamanda kopacak.
O zaman seyreyleyeceğiz gümbürtüyü, o da başka bir mevzuu.
***
Kısa bir not ya da uyarı ekledikten sonra konuyu şimdilik kapatalım …
Ey, Şantaja maruz kalan Mağdurlar. Niçin ben diye sordunuz mu hiç?
ya da, Niçin tehditlere boyun eğiyorsunuz?
Kolunuzu kaptırdığınız şantajcıdan niçin kurtulamıyorsunuz?
Yoksa sözde gazetecinin yazdığı dedikodu türünden yazdıkları doğru mu? Herşeyden ötesi hakkınızda yapılan yüzkızartıcı suçlamalara cevap dahi vermiyorsunuz neden?
Yazılanlar yalansa niçin tekzip etmiyorsunuz?
Niçin dava açmıyorsunuz o tetikçi ve işbirlikçilerine?
YOKSA !!!!!
***
ŞANTAJ NEDİR?
“Herhangi bir maddi veya manevi çıkar sağlamak amacıyla bir kimseyi, kendisiyle ilgili lekeleyici, gözden düşürücü bir haberi yayma veya açığa çıkarma Tehditiyle korkutma. Türk Ceza Kanunu’nun 107. maddesine göre ise bir kimsenin şeref veya saygınlığına zarar verecek hususların açıklanacağı tehdidiyle menfaat temini, failin hakkı olan veya yükümlü olduğu bir şeyi yapacağından veya yapmayacağından söz etmesidir. Şantaj yapan kişiye ise şantajcı denmektedir. Hukuken Suç sayılmaktadır. Türkiye”de şantaj yapan biri TCK’ye göre bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî Para cezası ile cezalandırılır”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA