SON DAKİKA

Haberertesi

SANAYİ DÜNYASI ÇINARINI KAYBETTİ

SANAYİ DÜNYASI ÇINARINI KAYBETTİ
Bu haber 12 Şubat 2023 - 7:33 'de eklendi ve 21 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
SELÇUK YAŞAR VEFAT ETTİ
Et ve süt sektörünün öncü firması, Pınar Süt, Pınar Et’in de yer aldığı Yaşar Grubu’nun kurucusu ve Karşıyaka Spor Kulübünün onursal Başkanı Selçuk Yaşar yaşamını yitirdi.

CENAZE PROGRAMI
Selçuk Yaşar,13 Şubat Pazartesi günü İzmir Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nden öğle namazı sonrası uğurlanacak.

AHMET DİKER’DEN DUYGUSAL PAYLAŞIM
Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve Selçuk Yaşar’ın yakın dostu Ahmet Diker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Mekanın Cennet Olsun Selçuk Baba!”
Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremle yüzyılın en büyük felaketini yaşayan ülkemizde, Karşıyaka’mızın simge ismi, değerli iş adamı, büyüğümüz, Karşıyaka Spor Kulübünün onuru ve onursal başkanı, Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar’da yaşama veda etti….

SELÇUK YAŞAR’IN ÖZGEÇMİŞİ

“Her alanda İlk’lerin öncüsü oldu”
17 Ocak 1925 tarihinde Rodos’ta doğan Selçuk Yaşar, ortaokulu İzmir Saint Joseph Lisesi’nde bitirmiş, lise tahsilini İstanbul’daki FransızSaint JosephLisesi’nde tamamlamıştır. 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Yüksek Okulu’ndan mezun olmuştur.
Bugün 21 şirketi, 2 vakfı ile 7500 kişiye istihdam sağlayan Yaşar Topluluğu ile 2001 yılında kurulan ve bugün 10.000’ i aşkın öğrencisi bulunan Yaşar Üniversitesi’nin kurucusu ve Onursal Başkanı’dır.
Babasının dükkanında iş hayatına atılan Selçuk Yaşar, 1954 yılında Türkiye’nin ilk boya fabrikası DYO’nun kurucularındandır. Bundan sonraki yıllarda Türkiye’de öncülük ettiği birçok sanayi dalında yatırım yapmıştır.
* İlk mikronize maden tesisi – 1965
* İlk özel sektör resim yarışması (DYO-YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI),
* İlk matbaa mürekkepleri üretimi – 1968
* İlk özel sektör süt fabrikası, Pınar Süt – 1973
* İlk 1100 yataklı tatil köyü, Çesme Altın Yunus – 1974
* İlk özel sektör kağıt fabrikası, Viking Kağıt – 1982
* İlk geri dönüşümsüz ambalajda kaynak suyu şişelemesi, Pınar Su – 1984
* İlk kültür balığı tesisi, Pınar Deniz – 1985
* İlk özel sektör entegre et tesisi, Pınar Et – 1985
* İlk özel sektör resim müzesi (SELÇUK YAŞAR)
* Türkiye’nin ilk balık yemi üretim tesisi- Çamlı Yem (1987)
* Türkiye’de expander teknolojisi ile ilk hindi yemi üretimi ve ilk beyaz ırk sözleşmeli hindi besiciliği- Çamlı Yem (1997)
gibi çok sayıda alanda “ilk”i ülkemize kazandırmıştır. Kurucusu olduğu Yaşar Topluluğu, ana iş kolları olan gıda, içecek ve boya başta olmak üzere kağıt, dış ticaret, turizm ve enerji sektörlerinde faaliyetini sürdürmektedir.
Selçuk Yaşar, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı ile eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında toplumun gelişimini desteklemeyi ilke edinmiş, toplumun gelişmesindeki en temel unsurun eğitim olduğuna inanarak vakıflar aracılığıyla çok sayıda okul yaptırılmasına öncülük etmiş, milli eğitimin hizmetine sunmuştur. Selçuk Yaşar başkanlığındaki Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı; üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, tamamen karşılıksız burs vermektedir.
Türkiye’de tarıma dayalı sanayinin kurucusu ve öncüsü olan Selçuk Yaşar, et ve süt hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla bir çok önemli proje hazırlamış ve uygulamıştır. Selçuk Yaşar duyarlı bir iş ve fikir adamı olarak toplumu ve ülkemizi ileri götürecek konularda çok sayıda kitap yazarak farkındalığın yaratılmasına katkıda bulunmuştur.
Selçuk Yaşar bir dönem Ege Ekspres Gazetesi’ni ve Devir Dergisi’ni ve Gazete Ege’yi çıkarmış olup, Ege TV’nin de kurucularındandır.
İlgili alanlarda sivil toplum kuruluşlarının (STK) da kuruluşunda öncülük eden Selçuk Yaşar, SETBİR Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin, ESİAD Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ve Karşıyaka Spor Kulübü’nün(KSK) Onursal Başkanı’dır.
TÜSİAD Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği ile ESİAD Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, DESAD Deniz Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin kurucularından olan Selçuk Yaşar, BOSAD Boya Sanayicileri Derneği Danışma Kurulu üyesidir.
Selçuk Yaşar, uzun yıllar Danimarka’nın İzmir Fahri Konsolosluğu görevini yürütmüştür.
Evli ve üç çocuk babasıdır.

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜNDEN VEFA

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA