SON DAKİKA

Haberertesi

ROMAN VEKİL ROMANLARA SAHİP ÇIKTI

ROMAN VEKİL ROMANLARA SAHİP ÇIKTI
Bu haber 04 Temmuz 2015 - 14:22 'de eklendi ve 387 views kez görüntülendi.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU POLİS BASKININA TEPKİ GÖSTERDİ
CHP’nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Edirne’nin Keşan ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı mahalleye gerçekleştirilen polis operasyonuna tepki gösterdi.
ETNİK KÖKEN AYRIMCILIĞI YAPILMIŞTIR
image
Operasyonun tutarlı bir sebep olmadan yapıldığını ileri süren Purçu, “Bu baskın tamamıyla Roman mahallelerinin tatbikat alanı olmasıyla alakalıdır. Polisin basına çıkması için, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahalleleri kullanılmaktadır. Ayrıca bu, tamamıyla etnik köken ayrımcılığının pekiştirilmesine yönelik operasyondur” diye konuştu.
ROMAN MAHALLELERİ TATBİKAT YERİ DEĞİLDİR
Özcan Purçu, Edirne’de Roman mahallelerine baskın düzenleyip, sokaklarda ‘Ne mutlu Türküm diyene‘ sloganıyla yürüyerek ‘gövde gösterisi’ yapan polisin uygulamasını eleştirerek “Roman mahalleleri tatbikat yeri değil.” Dedi. Edirne’de çevre illerden gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla, Romanların yoğunlukla yaşadığı Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet mahallelerinde sabaha karşı çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapmış ve Ne mutlu Türküm diyene‘ ve ‘Polis huzur, güven verir’ sloganlarıyla, panzer ve TOMA’ların eskortluğunda Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar yürümüştü.
PURÇU: “EMNİYET MÜDÜRÜ TELEFONLARIMA ÇIKMADI”
Baskına ilişkin Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu’nun telefonlarına çıkmadığını belirten CHP’nin Roman vekili Özcan Purçu, “Selendi’de, İznik’de Roman mahallerine yapılan linç girişiminde linç girişimi yapanlara polis 700 kişiyle yürüdü mü? Yürüsün ama neden biz?” diye sordu.
“ROMAN VATANDAŞLARA GÖZDAĞI”
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Polislerin sloganlarla yaptığı yürüyüşün derin yoksulluk yaşayan Romanlara yönelik bir gözdağı olup olmadığını soran Purçu, şöyle devam etti: “Keşan da 03.30’da 100 eve baskın, çocukları yataklarından kaldırırken yanınızda bir psikolog var mıydı? Çocuklar bu travma ile mi büyüsün? Keşan’da polisin gövde gösterisi ile sloganlarla yürümesine ilişkin İçişleri ve Adalet Bakanlığı’na önerge vereceğim. Yalnız değilsiniz. Roman mahalleleri polisin tatbikat yeri değildir.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA