SON DAKİKA

Haberertesi

PASSOLİG SORUNU TBMM’DE

PASSOLİG SORUNU TBMM’DE
Bu haber 17 Nisan 2014 - 16:02 'de eklendi ve 485 views kez görüntülendi.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT SORDU
Tartışmalara neden olan PASSOLİG uygulaması sorunları da beraberinde getirdi. Taraftarların tepkisine neden olan uygulama Meclise taşındı.
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.
İşte o soru önergesi:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Kadir Gökmen ÖĞÜT
İstanbul Milletvekili

14 Nisan 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanunu’na göre, müsabakalarda elektronik bilet uygulaması zorunlu hale getirilmiş ve 14 Nisan 2014 tarihinden uygulanmaya konmuştur. Böylelikle, kağıt biletler tamamen ortadan kalkmış ve maçlara artık sadece e-bilet uygulaması olan “PASSOLİG Kart” ile girilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Maçlara girmek isteyen taraftarların “www.passolig.com.tr” internet sitesi veya özel satış noktalarından Passolig kartlarını alabileceği ve satın alınan elektronik maç biletlerinin bu kartlara yükleneceği açıklanmıştır. Ne var ki, internet sitesi üzerinden kart başvurusu yapmak isteyenler günün her saati türlü zorluklarla karşılaşmakta ve birçoğu başvurusunu tamamlayamamaktadır.
Bu bağlamda;
1) Passolig kart uygulamasından halen haberdar olmayanların azımsanamayacak sayıda olduğu gerçeğinden yola çıkarak, kart ile ilgili yeteri kadar kamuoyu tanıtımı yapılmamasının gerekçesi nedir?
2) Hafta sonu oynanacak derbi maçı öncesi kağıt bilet yerine e-bilet sistemine geçilmesini, stadyum girişinde ve çevresinde çıkabilecek muhtemel kargaşaya ve olaylara neden olabileceğini de göz önünde bulundurarak doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız gelen tepkileri de düşünerek uygulamanın yürürlük tarihini ertelemeyi düşünmekte misiniz?
3) Diğer bir seçenek olarak uygulamayı seçilecek bir pilot ilde veya bütünüyle yeni futbol sezonunda hayata geçirmeyi düşünmekte misiniz?
2) Kartın hayata geçtiği 14 Nisan’dan bu yana internet sitesinden başvuru ile ilgili kaç şikayet veya sorun çağrı merkezine ulaşmıştır?
3) Basın yayın organlarına yansıyan şikayetler ve müşteri hizmetleri çağrı merkezinden aktarılan bilgiler ışığında sistemin sürekli arıza vermesinin ve arızaları önleyecek yeterli alt yapının sistem hayata geçirilmeden önce kurulmamış olmasının gerekçesi nedir?
4) Çağrı merkezinin sürekli meşgul olmasının yanı sıra merkeze bırakılan sözlü başvuru notlarına dönüş yapılmamasının gerekçesi nedir?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA