SON DAKİKA

Haberertesi

ÖZCAN PURÇU ALMANYA’DA

ÖZCAN PURÇU ALMANYA’DA
Bu haber 16 Eylül 2015 - 8:59 'de eklendi ve 378 views kez görüntülendi.

ROMANLARIN SORUNLARINI DÜNYAYA DUYURUYOR
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Dortmund Belediyesi Şehir Yöneticisi Jörg Stüdemann’ın davetlisi olarak Belediye Binasında yapılan “Diyalog” toplantısında Türkiye’deki romanların hayatlarını, sorunlarını ve çözüm için neler yaptığını şehrin akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçileri ile paylaştı.
“Gözümüzü açtığımızda etrafımızda çadırlar vardı”
İnsan hakları aktivistleri, göçmen bürosu sorumluluarı, göçmenler ve mülteciler konusunda çalışan uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları, uyum komiyonu temsilcilerinden oluşan katılımcılar, Purçu’nun hayat hikayesi ile çadırdan parlamentoya gelme başarısının sadece romanlar için değil Almanya’da ötekileştirilen Türk çocuklar için de rol model olacağı, bu başarı hikayesinin Almanya’da özellikle yaygınlaştırılması gerektiğini belirttiler.
“Tüm Mülteciller ve Göçmenler ancak sosyal demokrasi düzeninde rahat edecek”
Purçu Almanya’da yürüttüğü çalışmalar kapsamında Sosyal Demokrat Parti Grup Başkan Vekili Sayın Volkan Baran ve Uyum Meclisi Başkanı Sayın Aysun Tekin ile Türkiye’deki siyasal durumu, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananları ve 1 Kasım seçim sürecini değerlendirdi.
İlk tercihli oyla seçilen aynı zamanda ilk göçmen kökenli grup başkan vekili olan Baran ile ilk kez parlamentoda roman kimliği ile yer alan Purçu’nun buluşması hak sahiplerinin yaşadığı sorunlara somut çözüm önerilerinin geliştirilmesine hizmet etti.
“Romanların Türkiye’de yaşadığını biz burada Türkler olarak yaşadık”
Yapılan görüşmede, her iki ülkenin ortak sorunu olan ötekileştirme meselesinde mücadele yöntemleri ve yol haritaları değerlendirildi. SPD’nin geliştirilecek ortak çalışmalara açık olduğunu belirten Baran, istihdamın kilit öneme sahip olduğunu vurguladı. Baran ayrıca, işe girişte ayrımcılığı önleyebilmek için resimsiz, cinsiyetsiz ve isimsiz olarak iş başvurularını almaya başladıklarını bu yöntemin ayrımcılıkla mücadele için etkin bir yol olduğunu değerlendirdi.
“Romanlar çalışmaz ki diye tedirgin oluyorlardı, sonra 3 kişi daha istihdam ettiler”
Purçu, romanlara yönelik önyargının kendisinin kurum ve kuruluşlarla yaptığı görüşmelerle yavaş yavaş değişmeye başladığını söyleyerek bir örnek paylaştı. Bir ilçe belediyesinde işe alım sürecinin tamamlanmasından sonra belediye başkan yardımcısının kendisine, “vekilim işe alınanlar arasında romanlar da var ama çalışmazlarsa” dediğini kendisinin romanların yokluk ve yoksulluk içindeki hayat mücadelesini anlattığını, aynı başkan yardımcısıyla bir ay sonrasında yaptığı görüşmede 3 roman kökenli kişiyi daha işe aldıklarını çünkü ilk alınanların çok iyi çalıştığını söylediğini belirttti. İnsanlara eşit olanaklar yaratılmasının önemini belirten Purçu, CHP’nin mülteciler ve göçmenlerle ilgili oluşturulan komisyonunda da yer aldığını belirterek, SPD’nin yapacağı her tür uyumlaştırma çalışmalasına, göçmen ve mülteci konularındaki çalışmalarına destek olacağını söyledi.
KİMLER KATILDI?
Toplantıya; CHP NRW Birlik Başkanı Cemal Bulut, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İnsan Hakları Aktivisti Hacer Foggo, SPD Dortmund Teşkilatı Grup Başkanvekili Volkan Baran , Dortmund Uyum Meclisi Başkanı Aysun Tekin, Dortmund Belediyesi Kültür İşleri Dairesi Sorumlusu Öykü Özdecanlı katıldı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA