SON DAKİKA

Haberertesi

ÖĞRETMEN VEKİL ÖĞRETMENLER İÇİN KOŞTU

ÖĞRETMEN VEKİL ÖĞRETMENLER İÇİN KOŞTU
Bu haber 12 Kasım 2018 - 17:54 'de eklendi ve 175 views kez görüntülendi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA İSTANBUL MARATONU’NDA ATANMAYAN ÖĞRETMENLER İÇİN KOŞTU
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili, Öğretmen kökenli Yıldırım Kaya, İstanbul Maratonu’nda CHP Spor Kurulu üyeleri, milli sporcular ve gençlerle birlikte atanmayan öğretmenler için koştu.
96A19ACD-F2CC-45C7-A376-AC12BCEEAFC2
153 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR!
Yıldırım Kaya yaptığı açıklamada, “İstanbul Maratonu’nda atanmayan öğretmenlerin sesi olmak için koştuk. CHP Spor Kurulu olarak bir çağrı yaptık, ‘Gelin hep birlikte atanmayan öğretmenlerin, atama hakkı için koşalım’ dedik. Çağrımıza atanmayan öğretmenlerimiz coşkuyla karşılık verdi. Atanmayan beden eğitimi öğretmenleri ise en ön saflarda koşacaklarını duyurdu.” dedi.
Danıştay’ın okullarda 153 bin öğretmen açığı olduğunu tespit ettiğini söyleyen Kaya, “Bir eğitimci olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu konuda ağzını bıçak açmıyor” dedi.  
OKULLARDA BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ YOK
“Milli Eğitim Bakanlığı Eylül ayında bir müfredat güncellemesi yaptı. İlkokullardaki, oyun ve fiziki etkinlikler dersi, beden eğitimi ve oyun dersi oldu. 2018-2019 eğitim öğretim yılında da 5 saat olarak uygulanmaya sokuldu. Ancak okullarda beden eğitimi ve oyun dersini verecek beden eğitimi öğretmeni yok.” diyen Kaya, “Bugün atanmayan beden eğitimi öğretmenlerimiz de bizimle birlikte koştular. Biz istiyoruz ki beden eğitimi öğretmenlerimiz ait oldukları yerlerde, okul bahçelerinde, spor salonlarında öğrencileriyle birlikte koşsunlar.” dedi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ÇAĞRI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da çağrı yapan Kaya,  “Atanmayan öğretmen sorununu çözecek en yetkili makamdasınız. İşte Sayıştay raporundaki 153 bin öğretmen açığı, işte bizimle koşan atanmayan öğretmenler… Elinden kolundan tutan mı var? Bu gençler daha ne kadar çile çekecek? Atanmayan öğretmenler sizden geleceklerini istiyor!” diyerek, öğretmenler için atama çağrısı yaptı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA