SON DAKİKA

Haberertesi

ODUNPAZARI’NDA CAM FESTİVALİ BAŞLADI

ODUNPAZARI’NDA CAM FESTİVALİ BAŞLADI
Bu haber 21 Ekim 2015 - 8:31 'de eklendi ve 456 views kez görüntülendi.

ULUSLARARASI CAM FESTİVALİ COŞKULU TÖRENLE START ALDI
19-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Odunpazarı 3. Uluslararası Cam Festivali, Kurşunlu Külliyesi’nde yapılan açılış töreni ile başladı.
BÜYÜKERŞEN’DEN BAŞKAN KURT’A ÖVGÜ
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Odunpazarı 3. Uluslararası Cam Festivali’nde yaptığı konuşmada, “Odunpazarı, Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, Odunpazarlıların oyu ile belediye başkanlığını alabilmesi sonucunda her alanda büyük gelişme ve aktivite gösterdi” dedi. Büyükerşen, “Cam mükemmel bir malzeme. Camın bu özelliğini çeşitli renkler çeşitli sanatçı yaratıcılığıyla aldığı şekiller ise bu gün artık bütün galerilerde bütün müzelerde parmak ısırttıracak kadar güzellikleri bize sunuyor” dedi.
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer, Av. Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, uluslararası alanda üne sahip cam sanatçıları “Daniel White” (ABD) “Jason Christian” (ABD) ve “Jiri Suhajek” (ÇEK CUMHURİYETİ) ve çok sayıda davetli katıldı.
KAZIM KURT: “ODUNPAZARI’NI DÜNYAYA TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Kurt şunları söyledi, “Tarihi Odunpazarı Bölgesi gerçekten hareketlenmesi gereken bir bölge. Odunpazarı’nı göreve geldiğimiz günden itibaren hem Türkiye’ye hem dünya’ya tanıtmaya çalışıyoruz. Tanıtmanın da yolu sanatçıları desteklemek suretiyle gerçekleşir. Eskişehir cam sanatında oldukça önemli bir yerde. Belki Dünya’nın ilk cam sanat eseri Eskişehir’de bulunmuş. Dolayısıyla Eskişehir’deki hareketlilik bu cam sanatını geliştirmek yolunda ciddi bir yer tutacak” dedi.
“SANATI HER ALANDA DESTEKLEYECEĞİZ”
Daha önce 2 kez Cam Festivali’nin yapıldığını ve ara verildiğini belirten Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak cam festivalini her yıl daha da geliştirerek gerçekleştireceğiz. Eskişehir’deki cam sanatı biraz da turistik amaçlı ve halkın ekonomisine katkı sunmak amacıyla gerçekleşmiş. Bunu daha soyut sanat haline dönüşmesi sanatçıların çalışmalarına bağlı. Odunpazarı Belediyesi olarak bu sanatı ve sanatçıları teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz. Bugün festivalimize katılan Amerikalı ve Çek Cumhuriyetli sanatçılara Eskişehir’e hoş geldiniz diyorum. Onlar sanatçının sanatın alçak gönüllüğünü içerisinde şu anda sonlun en arkasında oturuyorlar. Hem Eskişehir hem Türkiye’yi sanatçılarımıza tanıtacağız. Türkiye’de onları tanımış olacak. Katılan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak sanatı ve sanatçıyı desteklemeye çaba göstereceğiz bunu herkesin bilmesini istiyorum” dedi.
VATANDAŞLAR DA DENEYEBİLİYOR
Cam Festivali kapsamında Odunpazarı Sıcak Cam Atölyesinin karşısında yer alan soğuk cam atölyesinde de alevde çalışma teknikleri sergilendi. Soğuk cam atölyesinde cam sanatçısı Kaan Çil ve Feridun Güngörmez canlı performans sergiledi. Şaloma tekniğiyle cama şekil veren Türk cam sanatçıları birbirinden özel eserler üretiyor. Aynı zamanda soğuk cam atölyesinde vatandaşlarda şaloma tekniğini kullanarak cama şekil verebiliyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA