SON DAKİKA

Haberertesi

MUSA ÇAM’DAN BAKAN KARNESİ

MUSA ÇAM’DAN BAKAN KARNESİ
Bu haber 12 Kasım 2014 - 12:17 'de eklendi ve 415 views kez görüntülendi.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ MUSA ÇAM KOMİSYON SALONUNA KARNE İLE GELDİ
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e bakanlık bütçe görüşmeleri kapsamında bir karne hazırladığını söyledi.
AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE 14 BİN 718 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
Faruk Çelik’in toplam 5 yıl 2 ay bakanlık yaptığını ve bu süre ile tarihe geçeceğini belirten Çam, “Sayın Bakan bir başka şekilde de tarihe geçecek. Sayın Bakanın 5 yıl 2 aylık görev süresi içinde 8 bin 504 işçi hayatını kaybetti. Bu resmi rakamlar, bunlar istatistiklere yansıyan rakamlar. Bizler biliyoruz istatistiğe girmeyen binlerce yüzlerce işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. 12 yıllık AKP hükümeti döneminde yine resmi rakamlara göre toplam 14 bin 700 artı 18 Ermenek’teki işçi kardeşlerimizle birlikte 14 bin 718 işçi bugün hayatını kaybetmiş.” dedi.
MUSA ÇAM: “ÖLÜMLERİN ASIL NEDENİ GÜVECESİZ ÇALIŞMA VE ÖRGÜTSÜZLÜKTÜR”

Bakan Çelik’in bütçe sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. İş kazalarında yaşanan ölümlerin nedenleri arasında mevzuattaki eksiklikler olsa da sorunun mevzuat sorunu olmadığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Mevzuat işçiyi koruyacak maddeler içeriyor. Peki neden ölümler önlenemiyor. Çünkü sebep teknik değil ekonomik-politiktir. Madencileri özelleştirme, taşeronlaştırma ve güvencesiz çalıştırma ve örgütsüzlük öldürmektedir.” sözlerini kullandı.
MADENLER KAMU MALIDIR
Türkiye’de inşaat, madencilik ve enerji sektörlerinin birer işçi cehennemine dönüştüğünü ve dönüştürüldüğünü kaydeden Çam, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin benimsediği sermaye birikim ve enerji modeli nedeniyle bu sektörler gelişmeye devam edecek. Bu sektörler karlı ve tatlı sektörler, sermaye buralara üşüşüyor. Bu sektörlerde iş cinayetlerini önlemek için sert kurallara ihtiyaç var. Bunlardan biri madenlerin kamulaştırılmasıdır. Madenler kamunun malıdır ve kamunun ciddi bir madenci işletme bilgi ve birikimi vardın. Araştırmalara göre madencilikte özel ve taşerondaki ölümler kamudakinden katbekat yüksek. Kömür üretiminin en büyük müşterisi kamudur. Kömürün önemli bir bölümü halka bedava dağıtılmaktadır. Madenler neden özel sektör tarafından işletiliyor. Madencilikte iş cinayetlerini önlemenin yolu madenlerin kama tarafından işletilmesi ve maden envanterinin ciddi bir biçimde yapılması, perakende olarak özel sektöre devredilen madenler yerine havza madenciliği öne çıkarılmalı.”
12 YILLIK AKP İKTİDARINDA 14 BİN 718 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
Madencilikte iş cinayetlerini önlemenin yolunun tekrar kamu madenciliğine dönüş olduğunu anlatan Çam şunları söyledi: “Madenler kamulaştırılsın. Sayın Bakan, Allah uzun ömür versin, 60 yıllık çok partili dönemde en fazla en uzun Çalışma Bakanlığı yapan bakanlardan biridir. Bugün itibariyle toplam 5 yıl 2 ay Haziran’a kadar devam edecekse bir istifa söz konusu değilse 5 yıl 8 ay bakanlık yapmış bir bakan olarak tarihe geçecek. Sayın Bakan bir başka şekilde de tarihe geçecek. Sayın Bakanın 5 yıl 2 aylık görev süresi içinde 8 bin 504 işçi hayatını kaybetti. Bu resmi rakamlar, bunlar istatistiklere yansıyan rakamlar. Bizler biliyoruz, istatistiğe girmeyen binlerce, yüzlerce işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. 12 yıllık AKP hükümeti döneminde yine resmi rakamlara göre toplam 14 bin 700, artı 18 Ermenek’teki işçi kardeşlerimizle birlikte 14 bin 718 işçi hayatını kaybetmiş. Sayın Bakanın 5 yıl 2 ay, önümüzdeki Haziran’a kadar devam ederse 5 yıl 8 ay Türkiye’de rekor denen bir çalışma bakanının karnesi budur; 8 bin 504 işçi hayatını kaybetmiştir.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA