SON DAKİKA

Haberertesi

MERDAN YANARDAĞ TUTUKLANDI

MERDAN YANARDAĞ TUTUKLANDI
Bu haber 27 Haziran 2023 - 10:37 'de eklendi ve 21 views kez görüntülendi.

TELE1 TV’YE ÇİRKİN KUMPAS
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’e yönelik kumpası anlattığı özel yayının ardından gözaltına alındı. Geceyi gözaltında geçiren Yanardağ bugün çıkarıldığı savcılıta sorgusu sonrası tutuklanma talebiyle sevkedildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TROLLER HEDEF GÖSTERDİ
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, geçen hafta yayınlanan 4 Soru 4 Cevap programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada troller tarafından dolaşıma sokulmasının ardından “Terör örgütünü övme” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Merdan Yanardağ, sözlerinin bağlamından koparıldığını anlattığı ve yayınlanmayan görüntüleri yeniden yayınladığı bir özel yayına katıldı.
Yanardağ, yayın esnasında kanalın ofisine gelen Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alınarak ifadeye götürüldü.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Yanardağ’ın gözaltına alınmasına, ” Verilen gözaltı kararının hukuki gerekçeleri kamuoyuna açıkça anlatılmalıdır” sözleriyle tepki gösterdi.
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’nin Abdullah Öcalan’la yeniden görüşerek çözüm süreci hazırlığında olduğunu söyleyerek eleştiri oklarını yöneltti. Yanardağ’ın sözleri troller tarafından çarpıtılarak sosyal medyada servis edildi. Troller tarafından hedef alınan Yanardağ gözaltına alındı. Yanardağ’ın gözaltına alınmasının ardından Çağdaş Gazeteciler Derneği şu paylaşımı yaptı:
“Gazeteci Merdan Yanardağ, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştır. Sosyal medyadaki linç kampanyası ardından verilen gözaltı kararının hukuki gerekçeleri kamuoyuna açıkça anlatılmalıdır. Anayasaya göre herkesin düşünce ve kanaatlerini sözle açıklama ve yayma hakkına sahip olduğu unutulmamalı, Merdan Yanardağ, bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

CHP GURUP BAŞKANVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR’DAN TEPKİ
CHP Mersin Milletvekili ve Gurup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Yanardağ’ın gözaltına alınmasını AKP’lilerin PKK’ya övgülerini hatırlatarak eleştirdi.
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözler nedeniyle gözaltına alındı. CHP’li Ali Mahir Başarır, Yanardağ’ın sözlerini çarpıtarak servis edenlere AKP’lilerin PKK övgülerini hatırlatarak yanıt verdi. Başarır, “Yalçın Akdoğan hakkında, Orhan Miroğlu hakkında, Bülent Arınç hakkında, Mehmet Metiner hakkında, Recep Tayyip Erdoğan hakkında tek bir soruşturma var mı? Neredeydi bu savcılar” dedi.

“ALGIYLA VİDEOYLA GELEN İKTİDAR”
Başarır’ın ifadeleri şöyle:
“Yalçın Akdoğan hakkında, Orhan Miroğlu hakkında, Bülent Arınç hakkında, Mehmet Metiner hakkında, Recep Tayyip Erdoğan hakkında tek bir soruşturma var mı? Neredeydi bu savcılar. PKK’yı açıkça övdüler. Bugün de karşısında olduğunu söylüyorlar. Ben buna inanan yurttaşlarımıza ne diyeyim? Bu durumu kınıyorum. Merdan Yanardağ’ın bu ülke için yaklaşımlarını bilen bir insanım. Bundan da bir şeyler çıkartacaklar. Çünkü algıyla, videolarla gelen bir iktidar. Bunlar siyasal dolandırıcılardır. Halkın iradesini fesata uğratmışlardır. Bu ülkenin gerçek sorunu yoksulluk ve yolsuzluktur.”

MÜJDAT GEZEN’DEN KINAMA
Sanatçı Müjdat Gezen de Yanardağ’ın gözaltına alınmasına ilişkin: “Şimdi ben bugün Merdan’ı aradım. Ne zaman arasam açardı… Yayında bile olsa. Bu kez açmadı. ‘Allah Allah ne oluyor’ dedim. Sonra telefonuma mesaj geldi ‘Abi gözaltındayım’ diye. Hemen TELE1’i açtım ve öğrendim ne olduğunu. Yarın Cumhuriyet’teki köşemde de yazdım. Dedim ki bir zamanlar Türkiye’de birinci ligde Fenerbahçe’ye Galatasaray’da Beşiktaş’a kök söktüren bir ‘adalet’ takımı vardı. Sonra ikinci kümeye, ardından üçüncü kümeye, en sonunda da amatör kümeye düştü. Ve yok oldu gitti. Adalet Türkiye’de küme düşmüş söylenecek söz yok artık.”

SAVCI TUTUKLAMA TALEP ETTİ
Merdan Yanardağ, yaklaşık 3,5 saat süren savcılık sorgusu sonrasında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA