SON DAKİKA

Haberertesi

MEHMET AYVALITAŞ ANILDI

MEHMET AYVALITAŞ ANILDI
Bu haber 05 Şubat 2014 - 23:22 'de eklendi ve 547 views kez görüntülendi.

Mehmet Ayvalıtaş için adalet yürüyüşüne polis müdahalesi
“BU DAVA BİZİM” YÜRÜYÜŞÜ
Ayvalıtaş ailesinin yaptığı çağrıya uyan gruplar saat 20:00 itibariyle Kadıköy Boğa’da toplanmaya başladı. Kadıköy Boğa Meydanı’nda toplanan “Diren Kadıköy” ve “Kadıköy Yoğurtçu Forumu” oluşumları üyesi grup, “Bu dava bizim” ve “Rahat uyu ana, evlatların nöbette” yazılı pankartlar açtı. Ellerinde Gezi olayları sürecinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan grup, Boğa Meydanı’ndan Kadıköy Rıhtım Meydanı’na, buradan da Moda Meydanı’na yürüdü.
POLİSTEN SERT MÜDAHALE
Gezi Parkı direnişi sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş davasının ardından Ayvalıtaş ailesinin yaptığı çağrı üzerine Kadıköy Boğa’da toplanan gruplar, Mehmet Ayvalıtaş’a adalet için yürüdüler. Yürüyüşe katılan gruba polis TOMA ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.
BASININ GÖRÜNTÜ ALMASINA ENGEL OLDULAR
Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda eylemin son bulmasının ardından Altıyol’a yürüyen bir grup direnişçiye boğa heykelinin önünde polis ekipleri müdahalede bulundu. Polis bir yandan TOMA ile tazyikli su sıkarken, basının görüntü almasını da engellemeye çalıştı. Eylemciler müdahale görüntülerini Twitter’dan paylaştı.
GÜNDÜZ DE DURUŞMASI VARDI
Ayvalıtaş davasında avukatlar dinlenmedi, dava bitti!

Gezi Parkı direnişi sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde görüldü. “Dünyanın en büyük adliye sarayı” olarak tanıtılan binanın yaklaşık 20 kişilik salonunda görülen davada gergin anlar yaşandı. Sanık Cengiz Aktaş’ın yine katılmadığı dava 21 Mayıs’a ertelendi. Dava sürerken adliye önünde toplanan yüzlerce kişi ise “Hepimiz Mehmet’iz, öldürmekle bitmeyiz” sloganları attı. Polis adliye önünde toplanan gruplara zaman zaman müdahale etti. Mehmet Ayvalıtaş’ın abisi davanın ardından yaptığı açıklamada, “Rezalet, cinayet işleniyor burada! Adalet can çekişiyor” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA