SON DAKİKA

Haberertesi

MALTEPE’DE GALA GECESİ

MALTEPE’DE GALA GECESİ
Bu haber 19 Kasım 2014 - 20:43 'de eklendi ve 1.417 views kez görüntülendi.

ANNEMİN ŞARKISI FİLMİ İZLEYİCİYLE BULUŞTU
Zorunlu göçten sonra Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesiyle beraber ikinci bir göçe zorlanan, hafızalarındaki şarkının peşine düşmüş bir anne ile oğlunun hikayesinin anlatıldığı “Annemin Şarkısı” filminin, Maltepe’de gerçekleştirilen galası büyük ilgi gördü.
MALTEPELİLER FİLMİ SAHİPLENDİ
Maltepeliler, galanını yapıldığı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne kırmızı halılar üzerinde yürüyerek giriş yaptı. Filmi, Maltepelilerle birlikte izleyen yönetmen ve oyuncular, ayakta alkışlandı. Galaya ev sahipliği yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Böylesi dönemleri anlatan filmler sinema tarihine geçecek ve geleceğin sinemacılarına ışık tutacaktır” dedi.
YÖNETMEN VE OYUNCULAR DA GALADA HAZIR BULUNDU
image
Gösterim öncesi düzenlenen kokteylde müzikal dinletinin de yapıldığı filmin galasına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, filmin yönetmeni Erol Mintaş, başrol oyuncuları Zübeyde Ronahi, Feyyaz Duman, Aziz Çapkurt, usta oyuncu Meral Orhonsay, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
BAŞKAN ALİ KILIÇ VE OYUNCULAR SAHNEDE
image
Kokteyl sonrasında gerçekleştirilen galada Maltepeliler, Erol Mintaş’ın ilk uzun metraj filmi Saraybosna ve Altın Portakal ödüllü “Annemin Şarkısı” filmini, yönetmen ve oyuncularıyla birlikte izleme fırsatı buldu. Film gösterimi sonrası Başkan Ali Kılıç, filmin yönetmeni Erol Mintaş, başrol oyuncuları Zübeyde Ronahi, Feyyaz Duman, Aziz Çapkurt sahneye çıkarak halkı selamladı.
ALİ KILIÇ’TAN MALTEPE’DE FİLM FESTİVALİ MÜJDESİ
image
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, galada yaptığı konuşmada, “Söylenecek tüm sözleri aslında filmimiz söyledi. Bunun üzerinde düşünmemiz gerekiyor. Bu ülkede bir dönem çok bedeller ödedi. Bunları unutturmamak adına çekilen bu filmler oldukça önemli”dedi. Kılıç şunları söyledi: “Böylesi dönemleri anlatan filmler sinema tarihine geçecek ve geleceğin sinemacılarına ışık tutacaktır. Sinemaya, sanata ve sanatçıya olan desteğimiz devam edecek, Maltepeliler olarak siz arkamızda olduğunuz sürece her şeyi yapacağız. Maltepemizde bir film festivali de düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.
“NİGAR ANA” AYAKTA ALKIŞLANDI
Konuşmalar sonrası filmin yönetmeni ve oyuncularıyla sahnede söyleşi yapıldı. Söyleşiye filmde “Nigar Ana” rolünü oynayan Zübeyde Ronahi damga vurdu. Ronahi gelen bir soru üzerine, Daha önce hiç film deneyimi olmadığını söyledi. Ronahi, şöyle konuştu: “Erol benim oğlumun arkadaşı. Beni bir söyleşide görmüş, filminde oynatmak istemiş. Önce hiç deneyimim yok diye istemedim, ne bileyim yarıda bırakırım diye korktum. Ancak sonra akrabalarım ve yönetmenimiz ısrar edince onları kıramayıp filme başladım. Bir şekilde yaptık, demek ki olabiliyormuş” diye konuştu. Ronahi’nin konuşması ayakta
BOL ÖDÜLLÜ FİLM
Dünya prömiyerini geçtiğimiz ağustos ayında 20. Saraybosna Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde yapan film, usta yönetmen Bela Tarr’ın başkanlığını yaptığı jüri tarafından En İyi Film ödülüne layık görülürken, Feyyaz Duman filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı. Türkiye galasını ise 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde yapan Annemin Şarkısı, festivalden En İyi İlk Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik ödülleriyle dönmüştü. Annemin Şarkısı’nın (Klama Dayîka Min) çekimleri 2013 sonbaharında İstanbul ve Doğubayazıt’ta gerçekleştirilmişti.
Zorunlu göçten sonra Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesiyle beraber ikinci bir göçe zorlanan, hafızalarındaki şarkının peşine düşmüş bir anne ile oğlunun samimi hikayesinin anlatıldığı filmin konusu ise şöyle: Ali (Feyyaz Duman), annesi Nigar’la beraber Tarlabaşı’nda yaşamaktadır. Doğu’da köylerinin boşaltılması üzerine göç ettikleri mahallede hayatları tekrar kesintiye uğramıştır. Şehirden uzak yüksek beton binaların arasına taşınmalarıyla beraber sorunlar başlar. Komşularının köye geri döndüğüne inanan Nigar (Zübeyde Ronahi), sabahları köyüne geri dönmek üzere evdeki eşyaları toparlar. Bazı günlerse, kendini İstanbul sokaklarına atar. Genç öğretmen Ali, gittikçe hastalanan annesini mutlu etmek için farklı yöntemlere başvurur: hediyeler alır, gittiği her yere onu da motoruyla götürür, rüyalarına giren şarkının peşine düşer. Aynı zamanda, Ali kız arkadaşı Zeynep’in hamile olduğunu öğrenir; fakat kendini baba olmaya hazır hissetmemektedir. Ali iki kadının arasında çaresiz kalmıştır

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA