SON DAKİKA

Haberertesi

MALTEPE’DE CUMHURİYET KUTLAMALARI

MALTEPE’DE CUMHURİYET KUTLAMALARI
Bu haber 31 Ekim 2015 - 7:35 'de eklendi ve 415 views kez görüntülendi.

KUTLAMALARDA 81 İL DE “BURADAYIZ” DEDİ
Türkiye’nin farklı renkleri, Maltepe’deki 29 Ekim gösterisinde buluştu
YEDİ BÖLGE YEDİ RENK
Cumhuriyetin 92’nci yılı, Maltepe’de fener alayı, havai fişek gösterileri ve konserler eşliğinde kutlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı törene, Türkiye’nin yedi bölgesini temsilen yöresel kıyafetleriyle katılan gruplar damga vurdu. Pop müziğin sevilen ismi Murat Dalkılıç konseri de, şölene katılanları coşturdu.
MALTEPELİLER CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKTI
Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümü, Maltepe’de coşkuyla kutlandı. Maltepe Belediyesi’nin önünde toplanan binlerce Maltepeli, ellerinde Atatürk posterleri, bayrak ve meşalelerle ilçe meydanına kadar yürüdü. “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve “Savaş hayır” sloganlarıyla “Hepimiz için Cumhuriyet” pankartı arkasında yürüyüşe geçen ve “Daima sevgi kazanacak” tişörtlerini giyen binlerce Maltepeliye, Belediye Başkanı Ali Kılıç da eşlik etti. Büyük bir katılımın gözlendiği yürüyüşe katılan kortej, meydana ulaştığında yapılan havai fişek gösterisiyle coşku iki katına çıktı.
“TÜRKİYE’NİN 81 İLİ BURADA”
Türkiye’nin yedi bölgesini temsilen yöresel kıyafetleriyle yürüyüşe katılan grupla birlikte sahneye çıkan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu meydanı dolduran binlerce hemşerim, Türkiye’nin 81 ilini, o illerin sıcaklığını yüreklerimize taşıyor. Tıpkı Mevlana, Hacı Bektaş, Yunus Emre, Nazım, Sabahattin Ali, Aşık Veysel ve Mustafa Kemaller gibi. Karadeniz’den Akdeniz’e, Marmara’dan Ege’ye, İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya ve mozaiklerin beşiği Güneydoğu’ya biz birlikte Türkiye’yiz. İşte Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu şiarla, emperyalistleri Anadolu topraklarında büyük bir yenilgiyle uğrattılar” dedi.
MURAT DALKILIÇ SAHNE ALDI
Ülkeyi karıştıranlara karşı cumhuriyet rejiminin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Kılıç, şunları söyledi: “Adlarımız farklı ama soyadımız Türkiye. Birbirimizden farkımız yok. Emperyalistlerin tuzağına gelip, birbirimize düşmeyelim. İnsanoğlu artık arayışlarını evrenin dışına taşıyarak su var mı, yok mu diye analiz yaparken, biz birilerinin oyununa gelmeyelim. Bunun için de cumhuriyete sahip çıkacağız. Ne mutlu size ki bir aradasınız, işte bunu çocuklarımıza da anlatmalı ve cumhuriyet çatısı altında bir araya gelmeliyiz. Şunu da unutmamak gerekiyor, Cumhuriyet değil bir güne, aylara, yıllara bile sığmayacak bir coşkuyla kutlanmalı.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA