SON DAKİKA

Haberertesi

MAĞDUR ÖĞRETMENLERİN SESİ OLDU

MAĞDUR ÖĞRETMENLERİN SESİ OLDU
Bu haber 16 Eylül 2015 - 9:25 'de eklendi ve 420 views kez görüntülendi.

ONURSAL ADIGÜZEL AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLERİN SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, proje okulu kapsamında bulunan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’ndeki görevlerinden alınarak il emrine çekilen öğretmenleri Meclis gündemine taşıdı.
ADIGÜZEL MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SORU ÖNERGESİ VERDİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Adıgüzel İstanbul Üsküdar’daki Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde görev yapan 26 öğretmenin il emrine çekildikleri yönünde medyaya yansıyan haberlere atıfta bulunarak; ” İstanbul genelinde proje okulu kapsamında değerlendirilen okullardan Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde görev yapan 26 öğretmenin kendi istemleri ve bilgileri haricinde il emrine çekildikleri doğru mudur?” diye sordu.
Öğretmenlerin kendi istemleri ve bilgileri dışında il emrine çekilmelerin gerçekleştirildiği yönündeki iddialara dikkat çeken Adıgüzel, “öğretmenlere herhangi bir bilgilendirme yapılmadan bu işlemin yapılmasının gerekçeleri nelerdir?” dedi.
Adıgüzel ayrıca önergede şu sorulara yanıt istedi:
“-İl emrine çekilmeler sonucunda öğretmenlerin yaşadıkları mağduriyetleri gidermek konusunda herhangi bir çalışma yapıldı mı?
-Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde görev yapan 26 öğretmenin il emrine çekilmelerinin ardından, bu okula yeni öğretmen atamaların yapıldığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise bu atamalar hangi somut kriterlere göre yapılmıştır?
-Proje okullarına atanacak öğretmenlerin seçiminde hangi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır?”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA