SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ MESAJLAR

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ MESAJLAR
Bu haber 12 Kasım 2018 - 8:41 'de eklendi ve 185 views kez görüntülendi.

CHP LİDERİ SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Hürriyet’ten İpek Özbey’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkçe ezan tartışması sonrası Öztürk Yılmaz’ın disiplin kuruluna sevk edilmesi, yerel seçimler ve HDP ile CHP’nin arasındaki diyalog hakkında önemli açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir özelinde de önemli mesajlar verdi.
İZMİR SADECE CHP’NİN KALESİ DEĞİL
“İzmir CHP’nin kalesi bilinir. Ne olursa olsun, İzmir CHP’nin midir?” sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: İzmir, sadece CHP’nin değil, aynı zamanda demokrasinin, çağdaşlığın, huzurun kalesidir; kadın- erkek eşitliğinin kalesidir. İzmir’e göç eden kişi kısa zamanda kendini İzmirli olarak görmeye başlar. Çünkü aynı zamanda İzmir kimseyi ötekileştirmemenin de kalesidir. Evet, İzmirli de bizi seviyor, çünkü biz de çağdaş değerleri savunuyoruz, Mustafa Kemal’in ilkelerini, kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz. Belediyelerimiz de başarılı projeleri hayata geçiriyorlar. Hükümetin bütün engellemelerine rağmen, bütçeye daha fazla kaynak verip, daha az kaynak almasına rağmen Türkiye’nin çağdaş yüzüdür İzmir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesinden çok daha saygın bir bütçedir. Uluslararası kredi notu çok yüksektir. Ki İzmirlinin sosyal, siyasal ve kültürel bilinci de yüksektir, her şeyi sorgular. Doğru belediyecilik yapmadığınızda size oy vermez. Her icraatınızın doğru ve hesabını verebilir olmanız lazım.
A5B57334-D388-4425-B909-20FD01EA7B25
ŞİMDİ O İLÇELERİ DE KAZANACAĞIZ!
Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin kent hakkında özeleştiri de barındıran ve “İzmirliler AK Parti belediyeciliğinin tadına baksın istiyoruz” mesajını içeren açıklamasını da “7- 8 ilçe belediyesini kazanmışlardı. Biliyoruz ve görüyoruz ki o tadı göremedi o ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız. Neden göremediler acaba? Halk, iktidardan destek alanların bile hizmet sunamadıklarını anladı. Şimdi o ilçeleri de kazanacağız. Diğer ilçelerde olduğu gibi önceki seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş değerli vatandaşlarımızın da oylarını alarak kazanacağız” sözleriye değerlendirdi.
Öztürk Yılmaz’ın sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“CHP’nin programı, seçim bildirgeleri, söylemleri vardır. Eğer siz kendinize özgü bir düşünce ortaya koymak istiyorsanız partiden ayrılırsınız. Partinin içindeyseniz, onun ortaya koyduğu kurallara uyacaksınız. Zaten partili olmak kendini sınırlamak demektir. Herkes farklı düşünebilir, biz yetkili kurullarımızda bu farklılıkları özgürce tartışırız. Ama kendi düşünceni kurumsal bir düşünce gibi açıklayamazsın.”
KOL KOLA GEZİYORSAM PKK NİYE BANA SALDIRDI
CHP lideri, HDP ve PKK ile ilgili şunları söyledi:
“PKK terör örgütü tarafından saldırıya uğrayan tek siyasi parti lideri benim. PKK terör örgütü beni öldürmeye çalıştı. Bu saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nı da bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine saygılarımı iletiyorum. Adalet Yürüyüşü sırasında da IŞİD terör örgütünün hedefi oldum, malumunuz dava sürüyor. Biz hiçbir terör örgütüyle
kol kola da değiliz, yan yana da değiliz. Ben kol kola geziyorsam neden bana saldırdı. PKK bana saldıracak, bir askerimiz şehit olacak, ben kol kola gezmiş olacağım.”
HDP ile bir görüşme olup olmadığı konusunda Kılıçdaroğlu, “Hayır. Milletvekilleri parlamentoda birbirini görüyor, konuşuyor ama siyaseten görüşmüyoruz” ifadelerini kullandı.
SARIGÜL, İNCE, TANAL VE YAVAŞ
Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde isimleri geçen Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül hakkında konuştu. İnce’nin adaylığı konusunda, “Kendisinin herhangi bir başvurusu yok. Bizim bir değerli partilimiz. Dolayısıyla onun da diğer partililerimiz gibi aday adayı olmak hakkı var, demokratik bir hak bu. Haliyle böyle bir talebi olabilir” dedi. Sarıgül için de, “Tabii aday adayı olma hakkı var. Parti Meclisi nasıl karar verir, görelim… Bir aday adayları kesinleşsin önce…” ifadelerini kullandı.
MİLLETVEKİLLERİNİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI
1-2 milletvekilinin yerel seçimlerde aday olabileceğini söyleyen CHP Lideri, “İlke olarak milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasını doğru bulmuyorum. 1-2 istisna olabilir. Ama şunu yapabiliriz… İstanbul’da oyumuzun düşük olduğu yerler var. Bazı milletvekillerimizi buralardan aday gösterebiliriz… Mesela Mahmut Tanal… Sultanbeyli’de belediye başkanlığını üstlenebileceğini, ev ev gezebileceğini ifade etti. Bu bir görev üstlenmektir” dedi.
İYİ BELEDİYECİLİK NEDİR?
– Kent kültürünün gelişmesi açısından katkı vermektir.
– Akıllı kentler inşa etmektir.
– Trafiğinden, barınmaya, eğitimden, kadın ve gençlik haklarına kadar her alandaki sorunlara akılcı çözüm üretmektir.
– Metropolleri dünyayla yarışır hale getirmektir. Eğer İstanbul bir Tokyo, bir Paris, bir Londra ve New York ile yarışamıyorsa o kent bizim anladığımız anlamda bir kent değildir.
– Tek bir kuruşun dahi hesabını vermektir.
– Kenti, kent sakinleriyle birlikte yönetmektir.
– Eğer siz kentte yaşayan bir kişinin ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayamazsanız, belediye başkanlığı yapamıyorsunuz demektir. Yol, köprü yapmak belediyecilik değildir. İnsan kaldırım yapmakla övünür mü?
– Kent rantını, kamu sorumluluğu bilinciyle ve kamu yararı hedefiyle yönetmektir.
– Kentin örneğin uyuşturucu sorunu dahil tüm sorunlarıyla ilgilenmektir. Çocuklar neden uyuşturucu kullanıyor? Bakın Sarıyer Belediyesi’nin uyuşturucuyla mücadele konusunda hazırladığı raporu, emin olun Sağlık Bakanlığı bile hazırlayamamıştır. Bir ilçe belediyesi sonuçta ama sorumluluğunun bilincinde… “Çocuklarımızı bu beladan nasıl kurtarırız?” diye çalışıyor. İstanbul Büyükşehir ne yapıyor? Hiç… İstanbul’un kalbine saplanan hançeri söküp çıkarmak istiyoruz.
KADINLARIN ÖNE ÇIKMASINI İSTİYORUM
Büyük oranda kadın aday mı göreceğiz?

Ben bu isteği, talebi dile getiriyorum her platformda. Elbette nihai kararı Parti Meclisimiz verecektir, onlarla da paylaştım bu isteğimi.
SARAY ADAYLARIMIZI MERAK EDİYOR
Netlik kazanan isimler belli mi; İzmir ya da İstanbul adayınız için kafanız net mi?
Elbette birden fazla isim var. Bu isimler üzerinde de çalışıyoruz, anketler yapıyoruz. Sizin merakınızı anlıyorum ama sizden daha çok Saray’ın adaylarımızı merak ettiğini de biliyorum. Çünkü özellikle büyük metropollerde hızla kan kaybettiklerini görüyorlar. Bizim adaylarımız da açıklanınca bu kan kaybının hızlanacağını da biliyorlar.
BU İFADE SEÇMENE SAYGISIZLIKTIR
“Ceketimi koysam kazanırım” dediğiniz yerler var mı?

Ben böyle bir ifadeyi seçmene saygısızlık olarak görürüm. Demokrasinin en temel ilkesi seçmen iradesine saygı duymaktır; “ceketi mi koysam kazanırım” vb. yaklaşımlar seçmen iradesine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Ancak şunu söyleyebilirim, bu seçimlerde adayların belirlenmesinde kadın belediye başkan adaylarımızın önemli birer aktör olmasını isterim. Kuşkusuz bu konuda nihai karar Parti Meclisimizin…

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA