SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU SİVAS’TA KONUŞTU

KILIÇDAROĞLU SİVAS’TA KONUŞTU
Bu haber 20 Mart 2014 - 21:17 'de eklendi ve 417 views kez görüntülendi.

“Ben anlatırken utanıyorum onlar çalarken utanmıyor”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Onların hayatı para üzerine kurulu, dünyaları para üzerine kurulu. Emin olun ben anlatırken utanıyorum, onlar çalarken utanmıyorlar. Ben anlatırken sıkılıyorum, onlar çalarken sıkılmıyorlar” dedi.
SİVAS CUMHURİYET MEYDANINDA COŞKULU KALABALIK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Hükümet Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Meydandan gelen “Hırsız Tayyip” sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, “Onun unvanını sadece Sivas, Türkiye bilmiyor bütün dünya artık onun böyle çağırıyor. Onun için söylüyorum, sende biraz insanlık onuru kaldıysa derhal ayrıl, mahkemeye git, aklan gel başımın üzerine yerin var. Mahkemeye gitmezsen, aklanmazsan söylediğim olur, hırsızdan başbakan olmaz” dedi.
‘BUNLARIN ALLAH KORKUSU YOK’
Türkiye’de tarihinde görülmemiş bir şekilde Allah’ın kelamıyla dalga geçen partinin Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “İlk kez tanık olunuyor. Egemen Bağış var ya, ‘Bakara mı makara mı’ diyor. ‘Her Cuma giriyorum Google’a bir ayet buluyorum, sallıyorum’ diyor. Sivaslıların vicdanına sesleniyorum; gerçeği gördünüz mü? Dini, inançları siyasete alet ediyorlardı bunlar. Milleti gelince din, imam, köşeyi dönünce han hamam sahibi olmuşlar. Bunların Allah’tan korkusu yok. Utanmazlar bunlar. Allah’ın kelamıyla dalga geçen kişi şu anda AKP’de milletvekili” diye konuştu.
‘KİRLİLİKLERİNİ MEYDAN MEYDAN GEZİP HALKA ANLATACAĞIM’
Kılıçdaroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün 17 Aralık operasyonuyla ilgili “günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiği” yönündeki sözleriyle ilgili de, “Böyle bir laf millete söylenir mi, günah işlemenin özgürlüğü mü olur Allah aşkına. Hadi dese ki, ‘biz demokrasiyi savunuyoruz, özgürlüğümüz elimizden aldılar’ eyvallah. Günah işleme diye bir özgürlük yoktur, hiçbir dinde, hiçbir inançta yoktur. Ama bunlar ‘biz malı götürüyoruz, niye müdahale ediyorsunuz’ demek istiyorlar. CHP olduğu sürece, biz de halkın partisi olduğumuz sürece ben bunların kirliliklerini meydan meydan gezeceğim ve halka anlatacağım” dedi.
ŞİKAYETÇİ OLANLAR İÇİN ADRES BELLİ: CHP
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Onların hayatı para üzerine kurulu, dünyaları para üzerine kurulu emin olun ben anlatırken utanıyorum, onlar çalarken utanmıyorlar. Ben anlatırken sıkılıyorum, onlar çalarken sıkılmıyorlar. Yeni bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız, güzel bir Türkiye’yi. Bunun yolu şudur, yeni bir siyaset anlayışını egemen kılmak istiyorum. Hangi partiden olursa olsun, geçmişte MHP’den olsun, Doğru Yol Partisi’nden, Anavatan Partisi’nden, Demokrat Parti’den hatta iktidara oy veren saygıdeğer Adalet ve Kalkınma Partisi’nden olan her yurttaşıma sesleniyorum, sen kul hakkı yemeyen bir siyaset mi istiyorsun, sen toplanan her kuruşun hesabının vatandaşa verildiği bir siyaset mi istiyorsun, sen her evde huzur, barış mı olsun, işsizlik olmasın mı istiyorsun yer belli, adres belli. Ayın 30’u geliyor, kol kola gireceğiz birlik içinde sandığa gideceğiz. Bir demokrasi şöleni içinde sandığa gideceğiz, haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kurmak için.”
‘ALLAH’IN MUHAMMED’İNE KAVUŞAN BİR ÇOCUĞA BUNU NASIL YAPARSIN’
Berkan Elvan’ın cenazesinin ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu ile şehit polis Ahmet Küçüktağ’ı anan Kılıçdaroğlu, “Üçü de bizim çocuğumuz, bizim evladımız. Allah kimseye evlat acısı vermesin, biz bunu biliyoruz. Üç çocuğumuz için de ‘Allah Rahmet eylesin’ dedim, ailelerine baş sağlığı diledim. Ama o ne yapıyor, tam tersini yapıyor. Ayrıştırıyor, bölüyor. 15 yaşındaki bir çocuk miting meydanlarında yuhalatılır mı Allah aşkına. Allah’ın Muhammedi’ne kavuşan bir çocuk, nasıl yapabiliyorsun. Bunu yapan insanda vicdan olur mu, ahlak olur mu” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Gülümser Heper ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA