SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU ESKİŞEHİR’DE

KILIÇDAROĞLU ESKİŞEHİR’DE
Bu haber 15 Haziran 2014 - 19:38 'de eklendi ve 409 views kez görüntülendi.

CHP LİDERİ BELEDİYE BAŞKANLARI BULUŞMASINDA KONUŞTU
Kılıçdaroğlu: Kendimi zor tutuyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Eskişehir’de düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 234 CHP’li Belediye Başkanının katılımıyla Eskişehir’de düzenlenen “Büyük Buluşma” , Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ailesinden gelen “Babalar Günü” kutlama mesajının izlenmesiyle başladı.
BAŞKANLARA TAVSİYELER
Yoksulluğu bitirmek istediklerine değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“NEREDE SORUNLU BİR YURTTAŞ VARSA ONUN YANINDA OLACAKSINIZ”
“Türkiye’de yoksul aile kalmasın istiyoruz. O yüzden ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmesin’ diyoruz. Aile sigortasını bunun için söyledik. Yine söyleyeceğiz. Her ailenin sigortası olacak, bu ülkede. Her ailenin maddi gücü olacak, bu ülkede. Her ailede kadın güçlü olacak, bu ülkede. Her ailede huzur ve barış olacak. Ekonomik özürlüğü olmayanın siyasal özgürlüğü olmaz. Onun için onlar yoksulluğu yönetiyorlar, kendilerine bağımlı kılmak için insanları. Biz yoksulluğu bitirmek, herkesin varlıklı olmasını isityoruz, herkesin özgür olması için. Sosyal devleti ayağa kaldırmak istiyoruz. Köle ticareti yapmıyoruz. İnsanları köleleştirmek için mücadele etmiyoruz. Herkesin bağımsız ve özgür olmasını istiyoruz. Sosyal devlette, devletin her yurttaşının güvencesinin olmasını istiyoruz. Devletin baskıcı değil, kucaklayıcı olmasını istiyoruz. Devletin baskıcı değil, bireylerin hak ve özgürlüklerini genişletmesini istiyoruz. Bunun yolu yerelden geçiyor. Belediye başkanlarımız bütün belde halkını kucaklayacaklar. Nerede sorunlu bir yurttaş varsa, aile varsa, belediye başkanlarımız ertesi gün onun yanında olacaktır. Acı gününde de sevinçli gününde de onların yanında olacağız.”
-”Toplumun her kesimine kulak kabartacaksınız”
Kılıçdaroğlu, belediye başkanının işinin zor ve bu görev için ilk 6 ayın çok önemli olduğunu kaydetti.
“MAKAMLARINIZ OTURMA DEĞİL HİZMET MAKAMIDIR”
Belediye başkanının ilk 6 ayda verdiği mesajın halkın belleğinde genel kabul göreceğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Toplumun her kesimine kulak kabartacaksınız. ‘Makamınıza oturun’ diye belediye başkanı seçilmediniz. Halkın arasında gezin, onların sesin dinleyin diye belediye başkanı seçildiniz. O makam oturma değil, hizmet makamıdır” dedi.
“HER KURUŞUN HESABINI HALINIZA VERİN”
Kılıçdaroğlu, CHP’nin bir özelliğinin olduğunu dile getirerek, “Biz kul hakkı yemeyiz. Biz vatandaşa hizmet ederiz. Biz belediyedeki her kuruşun nerelere harcandığının hesabını, belde halkına vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Biz halktan aldığımız her kuruşu, ona hizmet etmek için harcıyoruz. Toplanan vergilerin hesabını parlamentoda vermeyen bir siyasal iktidar var. O siyasal iktidara hesap nasıl verilirmiş derseniz, bize yerel yöneticilerimiz, belediyelerimiz gösterecek. Siz, her kuruşun hesabını vereceksiniz. Şunu söyleyeceksiniz, ‘iktidarın yapamadığını, biz yapıyoruz’ diyeceksiniz. ‘Aile sigortasını yapamıyorlar, biz yapıyoruz’ diyeceksiniz. ‘Halkın arasına giremiyorlar, biz giriyoruz’ diyeceksiniz. ‘Vatandaşın derdini biz biliyoruz, biz çözeceğiz’ diyeceksiniz. Siz bizim yüzakımızsınız. Siz bizim öndeki askerlerimiz, neferlerimizsiniz, çalışanlarımızsınız. Siz halkın önderlerisiniz, kanaat önderlerisiniz. Siz hizmet verdiğiniz sürece ülkenin birliğine ve bütünlüğüne en büyük katkıyı yapmış olacaksınız.”
Kılıçdaroğlu AKP İktidarını ve Başbakan Erdoğan’ı da şu sözlerle eleştirdi.
“İSYAN ETMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTUYORUM”
“Kendi ailesinin yolsuzluklarına alet ediyor. İsyan etmemek için kendimi zor tutuyorum. Nasıl bir insan bu? İnancı var mı acaba dini imanı var mı acaba bu insanın? Bir yoksulun elinden ekmeğini alıp yemek var mı acaba? Bir ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürülüyorsunuz ve çıkıp kahramanlık edebiyatı yapıyorsunuz. Sanki Musul’daki Türk bayrağını biz indirmişiz gibi.”
TURGUT ÖZAL ÖRNEĞİ
“Kavgayla bir ülke yönetilmez. Sevgiyle ortak akılla yönetilir. Bürokraside başbakanlarla çalıştım. Gecenin sabaha karşı ikisinde rahmetli Turgut Özal’la tartıştığımızı biliriz. Ve rahmetli şunu söylerdi: Siz itiraz ediyorsunuz ve bu benim hoşuma gidiyor. Biz büyük bir uzlaşmayla cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz.”
“BÜTÜN KAİNAT GÜLER BİZE, VATANDAŞINA TOKAT ATAN BİRİSİNDEN CUMHURBAŞKANI OLMAZ”
“Seçilecek cumhurbaşkanı dayının kuvvetler ayrılığı ilkesine inanması lazım. İnanmayanın aday olmaması lazım. Yasama ve yargı ayak bağıdır diyen birisinden cumhurbaşkanım adayı olmaması lazım. Bütün dünya bütün kainat güler bize. Vatandaşına sevgi gösteren biri aday olabilir. Vatandaşını tokatlayan biri aday olamaz. Kin ve öfkeyi sanata dönüştüren, topluma gençlere aşılamayan çalışan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Milleti ve vatanını sevecek, bayrağını sevecek. Böyle birisi ancak cumhurbaşkanı adayı olabilir. Ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım diyen birinden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Cumhurbaşkanı adayının kadın erkek eşitliğine inanması lazım. İnanmayan birinden cumhurbaşkanı adayı olmaz.”
“YOK ÖYLE BİR ŞEY”
Bir ülke bilgi birikimiyle yönetilir. Terbiyeli bir adamdan cumhurbaşkanı olur. İyi bir eğitim almış kişiden cumhurbaşkanı adayı olur. Halkına yalan söyleyenden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Siyaseti yalan üzerine inşa edebilirsiniz. Ama cumhurbaşkanı koltuğuna oturacak kişinin yalancılığı ile ünlenmiş birisi olmaması lazım. Ve çok daha önemlisi cumhurbaşkanı dayının şaibeli biri olmaması lazım. “CHP’nin cumhurbaşkanı adayı” yok öyle bir şey. Biz bir partinin değil halkın cumhurbaşkanını seçeceğiz. Dürüst birisi namuslu birisi inşallah o koltuğa oturacaktır. O bir partinin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olacaktır.”
“İSYAN ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Kendi ailesini, kendi çocuklarını, yolsuzluklarına ortak ediyor. Nasıl bir insanlık bu? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. İsyan etmemek için kendimi zor tutuyorum. Nasıl bir insan? Yüreği var mı, bu insanın? İnancı var mı, bu insanın acaba? Dini, imanı var mı, bu insanın acaba? Merak ediyorum. Bir insanın elinden ekmeğini alıp yemek var mı, acaba? Bir yoksulun elinden ekmeğini alıp yemek var mı, acaba? Nasıl bir insandır? Nasıl bir toplumda yaşıyoruz? İsyan etmemek mümkün değil. Hepimize görev düşüyor. Doğu, batı, kuzey, güney ayrımı asla yapmayacağız. Bir ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklüyorsunuz ve çıkıyorsunuz kahramanlık edebiyatı yapıyorsunuz. Sanki, Musul’daki Türk bayrağını biz indirmişiz gibi. Ülkeyi yönettiğinin farkında bile değil. Kavgayla bir ülke yönetilmez. Sevgiyle, hoşgörüyle, akılla, mantıkla yürütülür, bir ülke. Ortak akılla yönetilir, bir ülke.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA