SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU: CESUR BİR SAVCI ARIYORUZ

KILIÇDAROĞLU: CESUR BİR SAVCI ARIYORUZ
Bu haber 29 Nisan 2014 - 20:26 'de eklendi ve 445 views kez görüntülendi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Korkmayan bir savcı arıyoruz, cesur bir savcı arıyoruz. İktidarın baskısına rağmen o fezlekeler Meclis’e gelecek.” Dedi.
ŞANTAJ KASETLERİNİ NEREDEN BİLİYOR?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasından Başbakan’ı eleştirerek, “Merak ediyorum bu şantaj kasetlerini nereden biliyorsun? Ben bildiğini adım gibi biliyorum. O şantaj kasetlerini gözlüğünü takarak nasıl izlediğini de biliyorum” dedi. Kılıçdaroğlu Erdoğan’a ”Şerefin varsa, çıkar cemaatle işbirliği yaptığımıza dair belgeyi ortaya koyarsın.. Şerefin varsa ama…” diye de seslendi.
TAŞERON İŞÇİLİK ÇAĞDAŞ KÖLELİKTİR
Kılıçdaroğlu, taşeron sorununa ise şunları söyledi:
“Türkiye’de çalışma hayatının en büyük sorunlarından birinin de taşeron işçilik konusudur. Ülkenin gündemine taşeron işçiliği taşıyan parti CHP’dir. Taşeron işçilik, çağdaş köleliktir. En büyük taşeron ise devletin kendisidir. Şu anda resmi rakamlara göre taşeron işçi sayısı 660 bini aşmış durumda, sadece kamuda. Hayatını kaybedenlerin çoğu da maalesef taşeron işçilerdir. İster taşeron işçi olsun, ister çocuk işçi, ister kadın işçi, ister sendikalı, grevli, toplu sözleşmeli işçi olsun herkes vergi veriyor. Ve demokrasilerin çıkış noktası ödediğimiz vergilerin hesabını sormaktan başlıyor.
İHALE MEVZUATINI NEDEN BU KADAR DEĞİŞTİRDİKLERİNİN NEDENİ ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR
İhale yapıyorsunuz, mevzuatını değiştiriyorsunuz, adamınıza ihale veriyorsunuz, kuralları buna göre koyuyorsunuz, yasaları değiştiriyorsunuz, yönetmelikleri değiştiriyorsunuz. Kuralları, yönetmelikleri değiştirdikten sonra adamınıza ihaleyi veriyorsunuz. Ama karşılığında iki temel şey istiyorsunuz, bir ‘sana ihale verdim, git benim oğlumun kurduğu vakfa para ödeyeceksin’. Adı nüfuz ticareti, açıkça rüşvettir. Götürüp, parayı oraya yatırıyor. İki, yetmiyor bu, başka şeyler de istiyorlar, ‘Havuza para koyacaksın. Kendi medyamı oluşturacağım’. Bunlar bizim bildiğimiz ve kanıtladığımız olaylar, olgular. Şimdi yeni bir şey çıkardılar. Büyük ihaleler karşılığında devlet onların borçlarını üstlenecek. Bir anlamda garanti edecek. Neden? Mali disiplin kalmadı. 2001 kriz öncesi bile böyle bir uygulama yoktu. Büyük ihale veriyorsunuz, kredi bulamıyorlar. Çünkü bankalar bakıyorlar, ‘bu bitmez, kredi vermiyoruz’ diyorlar. O zaman araya AKP giriyor. ‘Onun bütün borçlarını ben üstleniyorum, siz ona kredi verin’ diyor. Kimin parasını kime veriyorsun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını garanti olarak onlara gösteriyorsun.”
ERDOĞAN İLE İLGİLİ DE BİR FEZLEKE BEKLİYORUZ
Önümüzdeki hafta parlamentoya fezlekelerin geleceğini ifade ederek, “5 aydır sürüyor. Görüşülecek ama günü Pazartesi günü olarak seçmişler. Pazartesi günü Meclis TV yayın yapmıyor. Madem 4 bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları var millet seyretsin. Japonya yolsuzluk soruşturmasını canlı olarak izletti. Ne diyordu danışmanı ‘biz Meclis TV’yi kapattık siz alt yazı geçiyorsunuz’ demişti. Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz” diyerek, şöyle devam etti:
“Dört bakan nasıl rüşvet aldılar, kimler tarafından satın alındılar, kaç lira rüşvet aldılar, rüşveti nasıl aldılar, bunlar nasıl belgelendi, önümüzdeki süreçte bunların tamamını göreceğiz ve öğreneceğiz. Bir şey daha bekliyoruz, Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz. Paraları sıfırlama için oğluna talimat veriyor, arta kalan 30 milyon Avro ile villa aldırıyor, bunları da bekliyoruz. Yürekli bir savcı, namuslu bir savcı, ülkesine karşı sorumluluk hisseden bir savcı, hukuk fakültesinin hakkını veren bir savcı arıyoruz. Dürüst, namuslu, yürekli, yiğit bir savcı arıyoruz. Korkmayan bir savcı arıyoruz. böyle bir savcı çıkacaktır. Çıkmaması mümkün değil. Yoksa bütün hukuk fakültelerini kapatmak zorundayız. Eğer bir yerde rüşvet, yolsuzluk varsa iktidarın baskısına rağmen o fezlekeler parlamentoya gelecek. Adana ve İzmir, onların fezlekeleri de gelecek, bekliyoruz. Ülkesini sevenlerin cesur olması lazım. Hukuk adamıyım diyenin sözünün arkasında durması, herkesin hakkını koruması gerekir. Siyaseti kirlilikten arındırmak cumhuriyet savcılarının görevidir. Ve biz bunu bekliyoruz. Cesur, yiğit, namuslu insanlar bekliyoruz.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA