SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU BRÜKSEL’DE

KILIÇDAROĞLU BRÜKSEL’DE
Bu haber 24 Eylül 2015 - 21:25 'de eklendi ve 863 views kez görüntülendi.

CHP LİDERİ YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERLE BAYRAMLAŞTI
Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Birmingham Event Center’da gerçeklesen halk buluşmasında Belçika’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluştu, bayramlaştı, kucaklaştı.
KILIÇDAROĞLU’NDAN GURBETÇİLERE: “DEMOKRASİ İÇİN SANDIĞA GİDİN”
image
Saygı durusu ve İstiklal Marşının hep birlikte söylenmesi ile başlayan programda, CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan ve CHP Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün konuşmalarının ardından vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu demokrasi adına yurt dışında yasayan vatandaşların 8 Ekim’de sandık başına gitmelerini ve mutlaka oylarını kullanmaları gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı çalışma ziyaretlerine Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de eşlik ediyor

 

 

 

 

 

KILIÇDAROĞLU, MEKKE’DE HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDI
image
Güzel ve güneşli bir günde Brüksel’de sizler ile olmaktan büyük onur duyuyorum hepinizin Kurban Bayramı kutlu olsun diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, ”Bayramlar bizim için kucaklaşma günüdür, acılarımızı paylaşma günüdür, sevinçlerimizi paylaşma günüdür, birlikte olma günüdür bayramlar. Bu gün Bayramın ilk günü Mekke’den gelen acı haberle bayramı buruk kutluyoruz. Birçok Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. İnşallah ölü sayısı artmaz” dedi.

 

 

 

 

 

“SİYASETİN GÖREVİ VATANDAŞIN SORUNUNU ÇÖZMEKTİR”
image
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Sizler buradasınız ama yüreğiniz daima Türkiye’de baba ocağında ata ocağında, yakınlarınız, akrabalarınız orada, yasadığınız bu ülkede kiminiz cifte vatandaş kiminiz Türk vatandaşısınız ancak ortak bir noktamız var oda çok daha güçlü bir Türkiye, daha güzel bir Türkiye, daha mutlu bir Türkiye, huzur içinde yaşanabilen bir Türkiye, herkesin işinin aşının olduğu bir Türkiye, bölgesinde güçlü bir Türkiye hepimizin arzusu bu” dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de siyasetin biraz kavga dövüş üzerine gittiğine dikkati çekerek, ”Oysa siyasetin görevi vatandaşın sorununu çözmektir. Elbette görüşlerimiz farklı olabilir ama bir araya gelip memleketin sorunlarını çözmemiz lazım” diye konuştu.
“1 KASIM SEÇİMLERİNE HARCANACAK PARA İLE NELER YAPILABİLİRDİ”
7 Haziran seçimleri sonucu koalisyon kurulamaması ve yeniden seçime gidilmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, ”7 Haziran’da seçim oldu. Hep beraber sandığa gittik. Sonunda milli irade çıktı. Kendi aranızda anlaşın koalisyon kurun diyor. Memleketin sorunları büyük, gelin bu sorunları çözün diye millet bize görev verdi ama koalisyon kurulmadı. Niye kurulamadı? Niye biz bir daha seçime gidiyoruz? Türkiye bu kadar zengin mi? Dünyanın masrafını yapıyoruz tekrar seçim için. O parayı başka yerde harcayabilirdik. 3 okul daha yapabilirdik. Emekliye 2 maaş verebilirdik. Asgari ücreti yükseltebilirdik. O para, boşu boşuna harcanmazdı.” Demokrasinin bir uzlaşma rejimi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Siyasi partilerin bir araya gelip asgari müştereklerde uzlaşması lazım. Biz, başka ülkelerin partisi değiliz.” dedi.
“TOPLUMDA AYRIŞMAYI DEĞİL BİRLEŞMEYİ SAĞLAMALIYIZ”
Siyasetçinin görevinin halka hizmet etmek olduğunu belirterek, Türkiye’nin son zamanlarda ayrıştığına işaret eden Kılıçdaroğlu, ”Bölünüyoruz. Ayrışmak çok tehlikelidir. Kimlik bazında bölünüyoruz. İnanç bazında bölünüyoruz. Yaşam tarzında bölünüyoruz. Türkiye’de de bir parti var. Adı CHP. Onun genel başkanı olarak size söylüyorum, sizin kimliğiniz ne olursa olsun benim başımın üzerinde yeriniz var. Sizin inancınız ne olursa olsun benim başımın üzerinde yeriniz var. Yaşam tarzınız ne olursa olsun benim başımın üzerinde yeriniz var. Benim derdim sizin kimliğiniz değil. Siyasetçinin görevi vatandaş geldiği zaman derdi varsa, o derdi çözmektir. Toplumda ayrışmayı değil birleşmeyi sağlamaktır siyasetin görevi. Ama biz ayrıştık, bölündük, birbirimize selam veremez noktaya geldik. Sokağa çıktığımızda birbirimize selam vermiyorsak batsın o siyaset. Düşüncelerimiz farklı olsa bile birbirimize hoşgörü ile yaklaşmalıyız.” dedi.
TÜRKLERİN YAŞADIĞI MAHALLEYE ZİYARET
image
Konuşmasının ardından Türk Mahallesi Schaerbeek’e geçen Kemal Kılıçdaroğlu burada vatandaşlar, siyasiler ve esnaflar ile bayramlaşarak, Brüksel Parlamentosu Milletvekili Hasan Koyuncu ile bir süre sohbet ederek kendisine siyasi hayatında başarılar diledi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA