SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN ŞANTAJ YAPMAZ

KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN ŞANTAJ YAPMAZ
Bu haber 25 Ocak 2014 - 22:45 'de eklendi ve 558 views kez görüntülendi.

CHP LİDERİ GAZİANTEP’TE KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtma töreni için geldiği kentte yoğun ilgiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu, Oğuzeli’nde partisinin seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra geçtiği otelde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
O BAKAN O KOLTUKTA OTURAMAZ
Kılıçdaroğlu; “Adalet Bakanı Müsteşarı telefon ediyor. Vali telefon ediyor. Emniyet müdürü telefon ediyor. Adalet Bakanı telefon ediyor. Neden bu telaş? Bu doğrudan soruşturmaya müdahaledir ve bu müdahaleyi yapıyor. Sağlıklı işleyen bir demokraside ne o Adalet Bakanı Müsteşarı ne de o Adalet Bakanı o koltukta kalamaz.” dedi
BAŞBAKAN’NIN SARIGÜL İLE İLGİLİ İDDİALARINA DA YANIT VERDİ
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yolsuzluk dosyaları bulunduğuna ilişkin konuşmasını yönelttiği soruyu şu sözlerle cevaplandırdı:
“HIRSIZLAR CESUR OLMAZ”
“Bir Başbakan şantaj yapmaz. Şantaj yapıyorsa ona Başbakan denmez. Elinde yolsuzluk dosyası varsa elinde neden tutuyorsun. Demek ki sen o yolsuzlukların ortağısın. Sıkışınca muhbir olarak ortaya çıkıyor, muhbir Başbakan portresi çıktı şimdi ortaya. Bana süre veriyor, ne süre veriyorsun, Başbakan’sın çıkar açıklarsın. Benim hakkımda da iddialarda bulundu. Ben onun da cevabını verdim, alır gelirsin dosyaları. Hırsızlar cesur olmaz, hırsızda yürek olmaz, hırsızdan adam olmaz. Rüşveti ve hırsızlığı savunandan adam olmaz. Eğer birisi rüşvet yiyor, birisi yolsuzluk yapıyorsa bir ülkenin Başbakan’ı da ona hamilik yapıyorsa ona da Başbakan denmez. Varsa elinde bir şey devletin savcısı var. Gönder müfettişlerini gerekeni yapsın. Biz hiç bir zaman savcı neden bizi inceliyor, hakim neden bizim hakkımızda karar veriyor diye özel bir suçlama yapmadık. Hesap vermeyi olağan bir görev kabul ettik.” Dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA