SON DAKİKA

Haberertesi

KATLİAMIN 30. YILINDA SİVAS’TA

KATLİAMIN 30. YILINDA SİVAS’TA
Bu haber 02 Temmuz 2023 - 12:19 'de eklendi ve 38 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
MADIMAK ÖNÜNDE YOĞUN KATILIMLI ANMA TÖRENİ
CHP ve HDP Milletvekilleri, İl ve İlçe başkanları, Belediye Başkanları, Alevi Kurumları ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri Sivas Katliamı’nın 30. yıl dönümünde Sivas’taydı.

Madımak Oteli’ne yürüyüş sırasında “Şeriata karşı laiklik” “zulme karşı adalet” sloganları atıldı. Madımak Oteli’nin bulunduğu Bilim ve Kültür Merkezi önüne karanfiller bırakıldı, katledilenler anıldı. Hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“30 YIL ÖNCE SEMAH DÖNMEYE GELMİŞLERDİ”
Katledilenlerin aileleri adına, Oğlu Murat Gündüz’ü katliamda kaybeden Mehmet Gündüz bir konuşma yaptı.

Mehmet Gündüz: “Dostlar, Cefakâr yoldaşlarım, 1993’te; bütün gençler ve demokrat insanlar, Pir Sultan yoldaşları buraya semah dönmeye gelmişlerdi. 30 yıldır bu acıyı bize yaşatanlar kahrolsun. Biz buradan, ölünceye kadar gitmeyeceğiz. Madımak, ‘Utanç Müzesi’ olana kadar mücadelemiz devam edecek. Hep beraberce bu mücadeleyi vermek zorundayız. Birlik, beraber olmak zorundayız. Örgütlenmek zorundayız, arkadaşlar. Her geçen gün karanlığa gidiyoruz. Bu karanlık bizi yutacak. Birlik, beraberlik olmazsak bu bizi yutar, arkadaşlar.”

ÖZGÜR ÖZEL: “UNUTTURMAYACAĞIZ”

CHP Gurup Başkanı Özgür Özel Madımak Oteli önünde yaptığı açıklamada: “Sivas Katliamının 30’uncu yılında milletvekillerimizle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak anma törenlerine katıldık, yaşamlarını yitiren canlarımızı andık. Sivas Katliamını unutturmayacak, adalet talebinin peşini bırakmayacağız.” dedi.

CELAL FIRAT: “ADALET GELENE KADAR”

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat da açıklamasında: “Eş Sözcümüz Çiğdem Kılıçgün Uçar, miletvekillerimiz ve partililerimizle birlikte Alevi kurumları öncülüğünde Madımak önünde düzenlenen anmada 2 Temmuz Sivas Katliamında yitirdiğimiz canları andık. Adalet gelene kadar mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA