SON DAKİKA

Haberertesi

KARŞIYAKA’DA ÖRNEK BİR UYGULAMA

KARŞIYAKA’DA ÖRNEK BİR UYGULAMA
Bu haber 01 Ocak 2015 - 18:03 'de eklendi ve 495 views kez görüntülendi.

BAŞKAN AKPINAR’DAN ÇOCUKLARA C VİTAMİNİ DESTEĞİ
Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı beslenmeleri için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki 10 okulda yaklaşık 6 bin öğrenciye günlük mandalina suyu dağıtmaya başladı. Uygulama Ocak ayı sonuna kadar devam edecek. Bu sayede, üretici kooperatiflerine de destek verilmiş olacak. Başkan Akpınar “Umarım örnek alınır ve yaygınlaşır” dedi.
KARŞIYAKALI ÇOCUKLAR SAĞLIKLI BESLENECEK
image
Bir yandan çocukların sağlıklı beslenmeleri için projeler üreten bir yandan da üretici kooperatiflerini desteklemek isteyen Karşıyaka Belediyesi, 10 okulda, 6 bin ilköğretim öğrencisine günlük mandalina suyu dağıtmaya başladı. Uygulama, ilçenin dezavantajlı bölgelerindeki okullarda gerçekleşecek. Öğrencilere, haftada iki kez, 250 cc’lik şişelerle mandalina suları dağıtılacak. Projenin ilk etabı, Ocak ayı sonunda tamamlanacak.
AYNI ZAMANDA ÜRETİCİYE DESTEK
Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden satın alınan taze ve günlük mandalina suları sayesinde, mandalina üreticisi köylüler de desteklenmiş olacak. Yılın her döneminde, farklı mevsimlik ürünler ile proje geliştirilecek.
BAŞKAN AKPINAR: “BU PROJE ÖRNEK ALINMALI”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hedefimiz, çocuklarımızın sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmak. Bu proje sayesinde üretici kooperatiflerine de destek vermiş olacağız. Uygulama, bu açıdan çok önemli. Gördük ki çocuklarımız da çok mutlu. Mandalina suyunu da çok seviyorlar. Umarım projemiz örnek alınır ve Büyükşehir Belediyemizin süt projesi gibi yaygınlaşır. Örnek olmaya ve toplumun sağlığını düşünmeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA