SON DAKİKA

Haberertesi

KADİR SAĞDIÇ ANESİNİ UĞURLADI

KADİR SAĞDIÇ ANESİNİ UĞURLADI
Bu haber 19 Mayıs 2014 - 14:25 'de eklendi ve 753 views kez görüntülendi.

SİLİVRİ CEZAEVİNDEN BİR GÜNLÜK İZİNLE GELDİ
​Balyoz davasında mahkum edilen emekli Koramiral Kadir Sağdıç’ın annesi Ayşe Sağdıç vefat etti. Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, cenaze törenine Silivri Cezaevinden özel izinle sivil askerlerin eşliğinde geldi. Büyükçekmece Merkez Camisi’nde annesinin cenaze törenine katılan Kadir Sağdıç, Babası Mehmet Sağdıç ve eşi Selver Sağdıç ile taziyeleri kabul etti. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi Büyükçekmece belediye başkanı Hasan Akgün ile cenaze törenine katılarak Sağdıç ailesine taziyelerini sundular.
SÜLEYMAN ÇELEBİ: “ACI DOLU BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ”
Cenaze törenine katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, Türkiye’nin bu ayı acılarla geçirdiğini söyleyerek, “Soma’da 301 arkadaşımızı kaybettik. Ferit Mevlüt Aslanoğlu arkadaşım Türkiye için büyük bir kayıp. Bugün yine Kadir Sağdıç Paşamızın annesi nedeniyle buradayız. Bir oğul için en büyük acı bu aslında. Hapishane koşullarında mevcutlu buraya gelmek. Ben bunu yaşadım. 12 Eylül döneminde de hapishaneden çıkarak babamın cenazesine katıldım. Bu izah edilemez. Bunun acısı başka. Buradan sonra tekrara hapishaneye dönmek, yargı süreçlerinin Türkiye’de nasıl uygulandığının göstergesi. Acı dolu bir süreci yaşıyoruz. Öncelikle tüm ölenlere rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Türkiye’nin başı sağ olsun. Yaşadığımız faciaları hep beraber görüyoruz. Moral olarak iyi değiliz. Sıkıntılı bir süreci yaşıyoruz. Umuyorum bu acılar diner bir an önce. Evlat için de dinmiş olur. Hukuk, adalet işlemiş olur. Bu da önemli bir başlangıç olur diye düşünüyorum” ifadesini kullandı. Çelebi, Kadir Sağdıç’ın kendisine Soma’da hayatını kaybedenlere de çok üzüldüğünü söylediğini de vurguladı.
HASAN AKGÜN: “SAĞDIÇ PAŞA BÖYLE BİR ANNENİN OĞLUDUR”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de, Kadir Sağdıç’ın annesinden bahsederek, “Kadir Sağdıç Paşa’yı Büyükçekmece Gölü’nün kenarında diktiği fasulye, domates, salatalık ve biberleri satarak bu ülkeye paşa olarak yetiştirmiştir. Bunu bana yüzlerce defa anlatmıştır. En son seçimden bir ay önce yine aynı şeyleri bana anlatmıştı. Akşam yine gittim, ama o yatak boştu. Hüzünlüydük. Annesinin cenazesine bir çok korumayla gelmesi, bir başka hüzün verici taraftır. ‘Benim oğlum ne yaptı, bunu anlatsınlar, başka bir şey istemiyorum’ diyordu bana ısrarla. ‘Bu çocuk vatanına, milletine, bayrağına taparcasına bağlı olan bu komutan ne yaptı bu ülkeye, bunu öğreneyim, canım ondan sonra çıksın’ demiştir. O uhdeyle gitti o tarafa. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

CENAZE TÖRENİNDEN NOTLAR
– Silivri, Hasdal ve Maltepe’de yatan silah arkadaşlarının çelenkleri dikkat çekti.
– Engin Alan da çelenk gönderenler arasındaydı
– Tutuklu ve Hükümlü Askerlerin eşleri de taziyeye gelmişti.
– Kadir Sağdıç son derece soğukkanlı ve sakin göründü.
– Cenaze namazını kıldıran İmam Merhum Ayşe Sağdıç’ın yıllardır Camiye geldiğini ve çevredeki yoksullara yardım ettiğini söyledi. İmam, “Nerede bir yoksul, yaşlı ve aç birini görse karnını doyurur ve onlara yardımcı olurdu” dedi.
– Cenaze namazı sonrası Annesinin tabutunu taşıyan Sağdıç uzun süre kimseye vermedi.
– Ayşe Sağdıç’ın cenazesi Büyükçekmece’nin merkezindeki eski mezarlığa götürülürken cenaze aracına konulmayacak eller üzerinde taşındı.
– Cenazenin toprağa verildiği eski mezarlığın yakınındaki eski Caminin bahçesinde taziye yemeği verildi ve dua okundu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA