SON DAKİKA

Haberertesi

KADİR POLAT CHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

KADİR POLAT CHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Bu haber 29 Mart 2023 - 9:22 'de eklendi ve 230 views kez görüntülendi.

ANALİZ/Sait TEMUR
TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİYLE TANINAN BİR İSİM
İş insanı Kadir Polat Cumhuriyet Halk Partisinden İstanbul 3. bölge Milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı.

“Kadir Polat kimdir” diye soracak olursanız bir kaç satır başı derlemeyle anlatmak mümkün.

“VAR OLANI” PAYLAŞIYORUZ
Kadir Polat “Yardım” kelimesini reddediyor ve kullanmıyor. Çünkü o, yoksulluğun idare edilmesine değil, yok edilmesine inanıyor.
Polat, “Bir hayalin peşinde bir inancın tutkusuyla, ‘var olanı paylaşarak’ yolumuza devam ediyoruz.” diyerek her gün Batı’dan Doğu’ya, Güney’den’den Kuzey’e yeni bir yola çıkıyor. Ayak basmadığı İlçe ve köy neredeyse yok.

ÇOCUKLAR GÜLÜNCE GÜZEL

Çocuklar, özellikle ihtiyaç sahibi çocuklar Kadir Polat’ın hedef kitlesi. Çeşitli engellerle karşılaşsa da okullara girmeyi başarıyor ve “Var olanı” paylaşıyor. Ve şunu söylüyor: “Çocuklar gülünce güzel”

ÖZGECAN ASLAN ADINA “KADIN DAYANIŞMA EVİ”

Bir Psikopat’ın hayattan kopardığı Özgecan Aslan isimli genç kızın acısını ailesi kadar hissederek Özgecan’ı toplumun hafızasına kazarak Anadolu’nun bozkırında açtığı “Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam Evi’nin” açılışında şunları söyledi:

“Toplumsal olarak irkildiğimiz, derinden sarsıldığımız. İnsanlık dışı bir cinayete kurban verdiğimiz Özgecan Aslan kızımızın adına dinmeyen acıları hafifletmek adına Elazığ da yaptırmış olduğumuz “Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam Evi’ni” bölge halkına emanet ettik Böyle acıların bir daha yaşanmaması adına her alanda farkındalık yaratma çabalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA MEKTUP YAZAN GENÇ KIZIN AYAĞINA GİTTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cizre’nin bir köyünden kendisine gelen bir mektubu Grup toplantısında okumuştu. O mektubu yazan, Berfin Kırmızıgül adlı bir genç kızdı. Berfin, okumak istiyordu. O gün Grup toplantı salonunda bulunan Kadir Polat, Kılıçdaroğlu’ndan izin alarak Cizre’nin yolunu tutar. Ve Berfin’nin hayali gerçek olur.

CHP LİDERİYLE BULUŞTU
Berfin’nin bir başka hayali de Kemal Kılıçdaroğlu ile tanışmaktı.

Kadir Polat, 2018 yılında 24 Kasım Öğretmenler günün nedeniyle Ankara’da Öğretmenleri ağırladığı yemeğe CHP Liderini de davet eder ve bir sürpriz yaparak Berfin’i ailesiyle birlikte Kılıçdaroğlu ile tanıştırarak bir hayali daha gerçeğe dönüştürür.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DE ÖRNEK OLDU
Binlerce Can alan salgın döneminde kurumların yapamadığını yapan Kadir Polat Ege bölgesinde üreticilerden aldığı taze sebze ve meyveleri gıdaya ulaşım sorunu yaşayan yurttaşların kapısına kadar götürüp sofralarına katkı yaptı.
Böylece üretici kazanırken ihtiyaç sahipleri de sağlıklı gıdaya erişmiş oldular.

DEPREM BÖLGESİNDE YOĞUN EMEK

Kadir Polat, 6 Şubat depreminin ertesi günü yola çıkarak 11 İl’in İlçe ve köylerinde depremzedelerin derdine derman olmak için çaba sarfetti.

EN YÜCE DEĞER EMEKSE…

Toplumsal dayanışma adına projeler üreten, elini taşın altından çekmeyen, “Bir hayalin peşinde koşan” Kadir Polat gibi insanların mecliste olması makus talihimizi yenmek ardına doğru bir tercih olacaktır. Yolu açık olsun.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA